ABD' de Okumak...
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
ABD' de Okumak... 2007-09-30 (21:25)
Ali Koç (magickeyboard)
Ali Koç (magickeyboard)
Mrb. Lise 3 öğrencisiyim. Özel bir lisede okuyorum. malûm Türkiye' de lise 4 sene oldu. Üzgün
Lise 4 ün sonunda ÖSS denilen sınava gireceğim.
Yanlız istediğim bölümlere Türkiyede giremiyorum. TM (eşit ağırlık) bölümü öğrencisiyim. Ancak ben ASP Programlama dilini bilmem sebebiyle Bilgisayar Mühendisliği okumak istiyordum. ve halâ da istiyorum ama Türkiye deki şartlar malûm.

bu sebeple Ana dili İngilizce olan ülkeleri araştırıyorum. en çok ilgimi çeken ülke ABD ve sonra da Kanada.

Sanırım Computer Science diye bir bölüm varmış. Bunun Türkiye' deki denklik durumu nedir.
2 yıllık bir üniversiteymiş.

İngilizcem o kadar da iyi değil aslında. az çok yazışırım. telaffumuz çok iyidir. gördüğüm yazıyı, okuduğum kitapları çok iyi telaffuz ediyorum. konuşma biraz düşük.

Hem ingilizcemi geliştirmek hem de güzel bir hayat kazanmak için yurt dışını tercih etmek istiyorum.

buradan orayı tercih, vize, okul durumu nasıl oluyor.

gerçi sağolsunlar msn de yardım ediyorlar eş dost ama binlerce üyeye sorayım dedim bunları...

dediğim gibi Programlama biliyorum ve Türkiye de eşit ağırlık okuyup avukat olmak istemiyorum.

siz olsanız okurmusunuz ?

Üniversiteye kayıt yaptırınca vize olayı kolaylaşıyor mu ? yoksa bir değişiklik olmuyor mu ?

Teşekkürler..

bu arada turkstudent.com u tebrik ediyorum. muhteşem bir paylaşım platformu...

MSN: webmaste@computerdelisi.net
2007-10-02 (14:56)
Özmen Çelik (ozmen_celik)
Özmen Çelik (ozmen_celik)
selam bende tr de ege universitesi makina okudum ve ardından açık oğretim iktisata girdim onuda yarıda bıraktım ingilizcem iyi dir bend ingiltere düşündüm orda bilgisayar okicam ama once dil kursu çünkü ielts sınavı var amerikada da aynı ortalama 6-6.5 derece yapman lazım ama eğer 4.5 lik yaparsan hazırlık okuyabiliyosun bu yüzden once dil kursu derim ben ha ben neden bilgisayar seçiyom web tasarımcısıyım ve 10 yıldır programlama hariç her cart curtu ile uğraşıyorum.tr de bir çok iyi firmanın ve unlu kişileris sitesini yaptım ve yapmaktayım hala.

america güzel bir yer ama bencede yapabiliyosan yurt dışı denemelisin..

1170 dolara 48 hafta dil kursu 1 ay aile yanında konaklama(kahvaltı ve akşam yemeğide var.) hava alanından karşılama ve okul kayıt parası nı halletmiş olacaksın .ondan sonra bir ay bittimi bütçene gore yurt aile yada oda tutabilirsin aile yanı ortalama aylık 840 dolar ama bunu içinde kahvaltı ve akşam yemeğide var.ha sonra bittimi okulllar ile anlaşırsın ve bilgisayar programcılığı okursun . bu arada computer sience 3 yıllık tır. ama computer engineer i oku bence muhendislik bende orda multimadia ve animasyon la ilgili okicam ama londrada Gülümsüyor america süper bir yer ve ingilitere gibi pahalıda değil Çok mutlu bana admin@street-tr.com msn mden ulaşa bilirsin Gülümsüyor

umarım yardımcı oldum Gülümsüyor