Mrb. Lise 3 öğrencisiyim. Özel bir lisede okuyorum. malûm Türkiye' de lise 4 sene oldu.
Lise 4 ün sonunda ÖSS denilen sınava gireceğim.
Yanlız istediğim bölümlere Türkiyede giremiyorum. TM (eşit ağırlık) bölümü öğrencisiyim. Ancak ben ASP Programlama dilini bilmem sebebiyle Bilgisayar Mühendisliği okumak istiyordum. ve halâ da istiyorum ama Türkiye deki şartlar malûm.
bu sebeple Ana dili İngilizce olan ülkeleri araştırıyorum. en çok ilgimi çeken ülke ABD ve sonra da Kanada.
Sanırım Computer Science diye bir bölüm varmış. Bunun Türkiye' deki denklik durumu nedir.
2 yıllık bir üniversiteymiş.
İngilizcem o kadar da iyi değil aslında. az çok yazışırım. telaffumuz çok iyidir. gördüğüm yazıyı, okuduğum kitapları çok iyi telaffuz ediyorum. konuşma biraz düşük.
Hem ingilizcemi geliştirmek hem de güzel bir hayat kazanmak için yurt dışını tercih etmek istiyorum.
buradan orayı tercih, vize, okul durumu nasıl oluyor.
gerçi sağolsunlar msn de yardım ediyorlar eş dost ama binlerce üyeye sorayım dedim bunları...
dediğim gibi Programlama biliyorum ve Türkiye de eşit ağırlık okuyup avukat olmak istemiyorum.
siz olsanız okurmusunuz ?
Üniversiteye kayıt yaptırınca vize olayı kolaylaşıyor mu ? yoksa bir değişiklik olmuyor mu ?
Teşekkürler..
bu arada turkstudent.com u tebrik ediyorum. muhteşem bir paylaşım platformu...
MSN:
webmaste@computerdelisi.net