KIZ DEDİĞİN İSTANBUL GİBİ OLMALI FETHİ ZOR FATİHİ TEK OLMALI....
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 4
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa

2007-10-08 (19:23)
Yusuf Asd (kızan)
Yusuf Asd (kızan)
fethi çok kolay boşuna bi söz bu zamanda heşey ayak.
tanışıosun ilk gönler böleeee bakıon mal mal birbirine hani ilk günler ya olmaz öle el ele daha yakın vb Çok mutlu ee aradan geçioo 1 hafta hobaaaa Gülüyor eee böle olzaksak nie o zaman bu kadar 1-2 hafta vaktimizi yiyolar.. maksat zor fetih olcaklar ama yalan böle bi kız yok..
2007-10-08 (21:08)
Fatih Şahan (MahseneYolculuk)
Fatih Şahan (MahseneYolculuk)
Biri FATİH mi dedi_? Gülüyor ewet bencede FATİH i tek olmalı Gülüyor
2007-10-08 (22:48)
Haydar Baş (MHMT1905)
Haydar Baş (MHMT1905)
tütiye demiş ki:
MHMT1905 demiş ki:
Bu söze mütevellit aklıma şöyle bişey geldi Mr. Green

Erkek dediğin de Ankara gibidir, hiç bir özelliği yokken başkent olmuş, onu başkent yapan devletin baştacı olmuştur Mr. Green

nasıl özelligi yok türkiyenin tam ortasında -> Mr. Green

ya esprik amaçlıydı o yoksa Ankarama laf ettirmem, doğdum doğalı yaşadıgım şehir Soğukkanlı
2007-10-09 (01:14)
Tekin Gül (segopeko)
Tekin Gül (segopeko)
konstantinopol gibi bir hatuna, mehmet sultan gibi fatih yaraşur. doğrudur. lakin müşkül şu ki, nirde konstantinopol gibi hatun, nirde fahit gibi cengever. esasında sepultura ve fisherman gibi cevval, efedi mü efendi, bazusu kuvvetlü delükanlu fatihler var da, islambol gibi hatun yok etrafta, nerde varda, olsa olsa bursa gibin hatunlar dolu etraf, bu vecizeyi-husnayı meskenine konduran hemşirem, önce hanum olacan, iffetli mi iffetli, beyine hürmette kusur etmiyen, mantuyu tatlıyu ev işi belleyen, üstüne başina ehemmiyet veren bi nisâ olcan kü, seni de fatih gibi hazretler fetheylemiye çabalasun. Tarafsız
2007-10-09 (07:35)
Can Niedlich (euro1299)
Can Niedlich (euro1299)
Güzel ve hos bir cümle Gülümsüyor

Buda benim yorumum:

Istanbulun fethi zordu ama alindiginda perisan haldeydi.Harabe olmustu.Sehrin sadece Kaleleri saglamdi Fatih in asmasi gereken kaleler kalmisti.
Ve sehir Fatihin o karizmasina dayanamadi kaleleri bir bir koyverdi ve sonunda kendini fatih kollarina teslim etti.Artik Fatih istanbulu tasiyordu kalbini kazandigi kollarina teslim olan bu sehri
bakti,sevdi,agaclarlandirdi,güzellestirdi onu o harabe halden aldi baskent yapti.
Fatih sevdikce istanbulda onu sevdi.
Imparatorluk bu sehri korudukca ona baktikca yeni yeni yerler fet etti.Ama ne zamanki sehrin icine sizmaya basladilar,gece gece konmaya basladilar.7 tepe Istanbul kizmaya,kükremeye basladi.
Sonunda Istanbullun bekarligini, güzelligini duyan ona kostu Fatihi ölmüstü ama halen istanbul fatihini seviyordu.Kollarina kendini biraktigi bu ilk erkek gibi cok kisi tanimisti ama onun gibisini bulamamisti.Ondan öncekiler onu sömürüp,duygulari paramparca sökerlerken.Fatih onu fazlasiyla sevmisti,karsiliksiz.

Yeni gelen fetihcilere kükrerken imparatorlugada kiziyordu : Bakin ben gidersem sizde benimle gelirsiniz.Bu mirasa siz sahip cikmazsaniz ben cikarim dedi.Öyle de oldu

Istanbul fetihcilerini o bogazdan gecirmedi.Bu fethi zor sehir! Fatih in vasiyetini tuttu.Sadakati ile Fatihten baska bir aski olmadigi gösterdi.

euro1299
2007-10-09 (12:23)
Sule Perk (44şule)
Sule Perk (44şule)
bu konu sizce panoya giddebilecek kalitedemi
siz hangi devirde kaldınız
lise değiliz farkındamısınız
Gözlerini yuvarlıyor
2007-10-09 (14:51)
Fisher Man (fisherman06)
Fisher Man (fisherman06)
segopeko demiş ki:
konstantinopol gibi bir hatuna, mehmet sultan gibi fatih yaraşur. doğrudur. lakin müşkül şu ki, nirde konstantinopol gibi hatun, nirde fahit gibi cengever. esasında sepultura ve fisherman gibi cevval, efedi mü efendi, bazusu kuvvetlü delükanlu fatihler var da, islambol gibi hatun yok etrafta, nerde varda, olsa olsa bursa gibin hatunlar dolu etraf, bu vecizeyi-husnayı meskenine konduran hemşirem, önce hanum olacan, iffetli mi iffetli, beyine hürmette kusur etmiyen, mantuyu tatlıyu ev işi belleyen, üstüne başina ehemmiyet veren bi nisâ olcan kü, seni de fatih gibi hazretler fetheylemiye çabalasun. Tarafsız

Gülüyor Gülüyor Gülüyor Gülüyor

olsa olsa bursa gibin hatunlar dolu etraf
2007-10-09 (16:33)

sizce bu söz mantıklımı ?
bu sözün içindeki tek mantığı yazın sonrasında ben veya diğer arkadaşlar da sizlere yorum yapabilsinler..
2007-10-12 (09:12)
Tütü Bayrak (tütiye)
Tütü Bayrak (tütiye)
Larya demiş ki:

sizce bu söz mantıklımı ?
bu sözün içindeki tek mantığı yazın sonrasında ben veya diğer arkadaşlar da sizlere yorum yapabilsinler..

size göre mantıksızdır bana göre mantıklıdır bir baskasına göre ...bu böyle sürüp gider kardes .göreceli bir durum mmmm...yoruma sıra gelince yapan arkadaslar var zaten Göz kırpıyor
2007-10-12 (12:00)
Pink Pink (NiGhTrUnNer)
Pink Pink (NiGhTrUnNer)
Fazla naz aşığı usandırırmış demişler...naz yapan kızları hç sevmem seviyorsan paylaşıcaksın bazı şeyleri bence.. kızın gerçekten sevmesi aşık olması önemlidir ilk olmak artık bu zamanda zor hem ne demişler elbette bir kzın son erkeği olacaktır Mr. Green
şaka bi yana malesef günümüzde gerçek aşkı bulmak zor insanlar birbirine güvenmediği için değer veremiyolar da korkuyolar birbirlerinden çünkü çıkarlar ön planda.
ben fazla duygusalım galiba benim anlatmak istediklerim ancak masallarda filmlerde olur..saf temiz bir aşk sadece düşlerimde Soğukkanlı
Sayfa / 4
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa