Gerçekten çocuk, genç veya yasli insanlarin içindeki asil duygulari deprestirecek en kolay yontem bugun medyadir ama ne yazikki oda onlarin elinde...
ve onlarda oldukca beyinler yine gereksiz duygular ile mesgul edilecek...
Bu durumda kinamakta bir sey ifade etmiyor çunku bi millet vekili kinadi diyelim medya bizi kinamanin konusu hakkinda bilgilendirmek yerine "falanca boyle kinadi, filanca kinamadi" yada " yine sadece kinamak ile yetindiler" diyerek bizi yine olayin ozunden saptiracaklar...
tamam sekooo, o zaman biz terörü yenmek istiyorsak hiç operasyon yapmayalım. zaten operasyonlar orada yaşayan halkı provoke etmek amaçlı(!), hele insan hakları denen bir şey var, insan haklarını canlı bombalar ya da sizin askerlinizi şehit edenler bilir ama bu ülkede hiçkimse bilmez tabii (!) sonuçta çatışmalarda ölen teröristler ailelerine verilmezse bu olay demokrasiye hiç yakışmayacak bir olay (!) haa pardon, biz teröristleri afla serbest bıraktık değil mi? vatanımda ne demokrasi var ama (!)
sen senin askerlerini şehit ederken gülen teröristleri görseydin, ya da operasyonda bir köye giren birliğin askerlerinden biri kardeşinin öldürüldüğü zamanki halini görseydin o zaman inan bana demokrasiyi açar öğrenirdin.
Arkadaşın doğru söylüyor, devlet yok, ama sadece orada değil ankarada da yok.
Levent 20, ben seni açık sözlülüğünden dolayı sevenlerdenim ama senin bazı şeyleri anlayamadığını düşünenlerdenim de aynı zamanda.
sence bu ülkede demokrasiye ve insan haklarına zarar vermeden bir mücadele örneği gösterilmez mi? yani bir teröristi cezalandırmak suç mu? ya da kanunları uygulamak. bugün insan hakları ve demokrasi kavramlarının dayanağını oluşturan toplumlara bir bak, onlarda bu olaylar yaşanabilir mi?o zaman cezaevlerindeki kişileri serbest bırakmamız gerekmez mi? ya da namus cinayetlerini, hırsızlıkları yapanları da cezalandırmayalım.. peki diğer insanların hakları ne olacak. bu insanlar bizim en büyük iki hakkımızı elimizden alıyorlar: mutluluk ve can... evet, eğer bir belediye başkanını görevden almalıyız örnek olarak. almamak bizim devletin acizliğini gösterir. anayasadaki üniter devlete karşı gelmektir ve cezası kanunlarda bellidir. o zaman cezalandıracaksın. bence katiller ikiye ayrılır: öldürenler, buna seyirci kalanlar-destek olanlar. lütfen hiçkimse bu ülkeye hele hele bu konuda demokrasi felan öğretmesin. Türkiye teslim olan teröristleri öldürmek yerine hukuka teslim ediyorsa, çatışmadan önce teslim olun çağrısı yapıyorsa ve 30.000 kayıba rağmen kardeşlik mesajları veriliyorsa, bu devletin insana değer vermede bir zaafı yoktur.
eğer ben şimdi o bölgede görevli olsaydım. ve teröristlerle çatışmaya girseydim. onlar için üzülürdüm ve Allah'a onları affetmesi için dua ederdim ve maaselef onları etkisiz hale getirirdim. çünkü ya teslim olacaklar ya da cehennemim dibine gidecekler. kimse kusura bakmasın ama benim anneme ya da sevdiğim kişilere verilmeyen değeri ben dağdaki teröriste veremem, kim verecek benim annemin babamın hakkını. onlar insan değil mi? çözüm basit işte, ya kanunu teslim olmak ya da savaşmak. sonuçta belli: ya ben toprakta olacam ya da onlar.. işte benim demokrasi anlayışım.
Benim atalarım, Çanakkale'ye kendisini öldürmek için gelen, kısacası sömürmek için gelen anzakalrın, İngilizlerin, Fransızların yaralarını sardı, onların cankurtaranlarına tüm alman subayların ısrarına rağmen ateş etmedi, su verdi. ama onların yurdumuzu sömürmesine izin de vermedi. biz de yıllardır terörsitlerle yapılan çatışmalara kardeş kavgası dedik, hiçbir zaman bölge halkını sorumlu tutmak gibi aymalığa düşmedik ve hatta yakalanan ya da teslim olan terörsitlere yardım ettik onları kanuna teslim ettik.hatta iki ameliyat masasının birinde asker diğerinde teröristin yattığı günler bile oldu. işte insan hakları bu. elin teröristine meşrutiyet kazandırmak, devlete meydan okumak değil. işte bu yüzden sekooo, sen eski ruhu arayacağına, bizim demokrasiyi öğrenmemiz için dua et.
Alın işte size sizin demokrasinizin(!) bedeli:
tarih 8 ekim 2007, bir astsubay ile bir uzman şehit.
daha geçenlerde 12 insanımızı kaybettik, onun acısı bitmeden 1 şehit verdik, sonra 13 şehit sonrada 2 şehit daha. ne diyeyim, demokrasi (!) kazansın. tabi insan hakları var ( bazı milletvekillerine) bu iki askeri şehit etmek, o milletvekillerinin kardeşlerinin en doğal hakkı(!)
Allah kahredecek bunları, ama ne zaman bilmiyorum. umarım çok yakında...
13 tane gencecik fidanimizi kaybettik..dün yüregime ates düstü..o ölenlerin ailesini düsündüm rabbim onlara sabir versin..
o sehitler bizim sehitlerimiz, onlar bizleri korumak icin canlarini feda ettiler hepsinin mekani cennet olsun..
bunu yapanlar er yada gec hakettikleri cezayi fazlasiyla bulacaktir..
Şu an için şeiht sayısı dün geceden beri 15 e yüksedi.
yazıklar olsunnn diyorum sadece.eldne hiç birşey gelmiyorki.Şehit düşen bir kardeşimizde denizldien.denizli son 10 gündür 2. şehidini veriyor.Yazık analara babalara evlatlara.Yeter diyecek birileri çıkmalı.çıkartmalıyız.
Anne ve Babalar artık oğullarının üzerine toprak dökmesinlerrrrrrrrrrrr.
Vatan evlatlarımıza bunu yapan vatansızlar, insafsızlar, hainler, ve söyleyemediğim biçok ....sizler, hayatta hiçbir iyiliği haketmeyen, ölümünde hiçbirşeyden kurtulamayacak olan acınmayasıca insanlar, kendilerine terörist demekten zevk alan, vatan evlatlarımıza boş yere acı çektiren ve onların sebebiyle tüm vatana acı çektiren o haysiyetsiz, onursuz, geberesice insanlar, vatan nedir, bütünlük nedir, kardeşlik nedir bilmeyen, evindeki çoluğunun çocuğunun anasının bacısının kıymetini bilmeyen anlamından yoksun aciz insanlar, birilerinin banyosunda yıkanan beyinlerini kullanamayan münafıklar, inançtan nasıbini almamış pislikler, hür olmak nedir bilmeyen birilerinin köpekliğini yapan hayvanlar, siz haysiyetsizlerin sebebiyle hakaret ettiğim tüm hayvanlardan özür diliyor, sizin gibiler varken hyvanların gösterdiği sevgi saygı ve sadakat duyguları önünde saygı ile eğiliyor ve sizin olmayan duygularınıza nefret püskürüyorum.... Türk evlatlarına ve tüm vatanseverlere verdiğiniz acı birgün fazlasıyla sizlere verilecek buna inanıyorum... bekleyin sizinde zamanınız gelecek... Yüce rabbimden diliyorum ölümü sen insanlıktan yoksun vatan hainine acıların en büyüğü ve en kanlısıyla versin.... Allah belanızı versin...
serkan şu sözümün arkasındayıımm çünküü 1.dereceden tanıklaa konuştugum içinn bu kanımı kimse değiştiremez ikna edemeezzz..... gelsin genel kurmayy bu msjı okusunn benii içerii attırsın umrumda değiill...arkadaş diyorkii toroslardan geçerkenn bir grup terörist vee mehmetçik karşılaşıyor vee bu iki GURUP TELSİZDE ANLAŞIPP YAN YANA ELLERİNİ KOLLARAINI SALLAYA SALLAYAARAK YOLLARINA DEVAMM EDİORLARR....dikkat ediinn bu geçenlerr babamın ogluu deill senim beniimm..... ve bundan tüm üstlerin haberii oluuyorr doğal olarak..... askeriye maaaşına bakıooo maaaşınaaaaaaa....TERÖR OLMAZSAA BEN NASIL PARA KAZANIRIM DİYEEE SİLİP ATMIIYOR PİSLİĞİİİİ.... bu sene deniz ast. için mulakakata girdimm adam işi yok bana başı açık kapalııı bayanlardan bahsediiyorrrr vatan gidiyoorrr mehmetçigim gidiyorr bana türbanıı soruyorr dahaa senii çağırsak anında şehit olmaya hazır mısın demiyor daaa........
bo teror hep surecekmi yaa yazık valla yeter artık sucsuz gunahsızlar gidiveriyor

halbiki gerisinde su oglumun suresi bitse gelsede biran once kavussam diye aglıyan anne babaları yaknları var

ben goruyorum mesela askere gitmeden once sen sakrak arabalar ustunde ugurlananları nekadarda mutlular giderken aileside tabi gururlu ama bide bakıyosun acı haberi gelmis evlatlarnın

serkan 1303 demiş ki:
Levent 20, sence bu ülkede demokrasiye ve insan haklarına zarar vermeden bir mücadele örneği gösterilmez mi? yani bir teröristi cezalandırmak suç mu? ya da kanunları uygulamak. bugün insan hakları ve demokrasi kavramlarının dayanağını oluşturan toplumlara bir bak, onlarda bu olaylar yaşanabilir mi?o zaman cezaevlerindeki kişileri serbest bırakmamız gerekmez mi? ya da namus cinayetlerini, hırsızlıkları yapanları da cezalandırmayalım.. peki diğer insanların hakları ne olacak. bu insanlar bizim en büyük iki hakkımızı elimizden alıyorlar: mutluluk ve can... .
serkan 1303 bir teröristi cezalandırmak suç mu demişsin..nasıl bir soru bu, biraz açıklık getirirsen sevinirim...bu lafının ucu benim teröristleri cezalandırmayalım düşüncesinde olduğuma kadar gider...elbette her suçlu gibi teröristlerde cezalandırılacak..onun için kimin cezalandırılıp kimin cezalandırılamayacağını burada basitçe tartışmanın anlamı yok..yasa belli kanun bellii...hırsızı da, uğursuzu da, teröristi de cezasını elbette çekecek...konuyu çarpıtmayalım..
evet bence insan hak ve özgürlüklerine zarar vermeden terörle mücadele gösterilebilir..
ben yine altını çiziyorum...demokrasi ve insan hakları kavramlarının ülkenin bölünmez bütünlüğü ile çelişiyormuş gibi gösterilmesine karşıyım...bu konuda bir kavram kargaşası oluşturuyorsunuz...sanki terörle mücadelede demokrasi ve insan hakları olmalıdır deyince, bunun sadece teröristler için geçerli olduğu anlaşılıyor..zaten bu, mantığa da aykırı bir durum..sana silah sıkan teröriste sen de silah sıkacaksın..bunun demokrasi ve insan haklarıyla alakası olmaz...benim terörle mücadelede demokrasi ve insan hakları dememdeki kasıt, birilerinin anladığı gibi sığ bir şekilde değil..
1984'te başlayan çatışma ortamından sonra 1987'de OHAL kuruldu..yaklaşık 15 yıl süren OHAL uygulaması dönemi faili meçhuller, yargısız infazlar, kitlesel gözaltılar ve ağır hak ihlallerinin yaşandığı bir dönem olarak kayda geçti... benim demokrasi ve insan haklarından söylediğim kasıt budur işte..kurunun yanında yaşı yakmamak..
2 defa değiştirildi
En Son: 2007-10-08 15:50:51
leveente katılıoruummmm