Şırnak'ta 13 asker şehit oldu lanet olsunn
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 6
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2007-10-08 (16:51)
Serkan (serkan 1303)
Serkan (serkan 1303)
sevgili serkan (sekooo), siyaset biliminde ben bu maaş iddaları hakkındaki düşüncelerimi yazdım bir daha tekrarlama gereği duymuyorum ama kısaca;
Ben çatışmaya girmemek için teğmene hakaret eden astsubay da, ya da kaçakçılık işine giren tugay komutanı da biliyorum. ama siz diyorsunuz ki, pire var diye yorganı yakmayın, siz aynısını yapıyorsunuz. sen biraz da tüm maaşa rağmen o bölgeye gitmek istemeyen askerleri de hesabın içine katarsan ne demek istediğimi anlarsın. pire var diye yorganı yakmayın arkadaşlar, yoksa bu ülke için şehit düşen nice subaylarımızı kahredersiniz. git harbiye müzesine, şehit olan korgeneral ve tümgeneralleri gör. ya da askerleriyle birlikte çatışma alanında şehit olan teğmenleri, üsteğmenleri gör. son nefesinde telsizden istiklal marşını söyleyen subayın maaşını düşndüğünü hiç sanmıyorum. o bölgede helekopter pilotları tüm yasağa rağmen gece rüzgarlı bir hava mayın olan bir bölgeye yaralı askeri almak gidiyorsa ve o pilot aynı içi sivil havacılıkta 10-12 milyara yapacaksa, kusura bakma ama ben sana hak vermiyorum. dediğin gibi olsa, bu ülkenin askeri lojmanlarında subay hanımları arasında tartışma çıkmazdı, bizim eşlerimiz ( bunların eşi tuğg ya da korg.) daha gitmesin diye.
he ben sana bişey daha söyleyeyim, senin bu anlattığının kaynağını iyi araştır. bu iddada bulunanların temel dayanağı PKK yanlısı bir kişinin kaynak belirtmeden yazdığı bir kitaptan alıntıdır. bu kişi terör örgütüne destaktan dolayı ceza almış bir insandır. hee sen 1. kaynağa sahipsin, iyi anlattığım gibi o bir pireye denk gelmiştir yorganın içinde.
2007-10-08 (17:06)
Serkan (serkan 1303)
Serkan (serkan 1303)
levent 20, bu lafının ucunu sen nereye çekersin bilmiyorum ama benim allatmak istediğim şu: ben o soruyu beni onaylaman maiyetinde sordum. yani tamam sen demokrasiyi savunuyorsun ama bazı kişilerin demokrasi anlayışı çok komik. ve bunu ayırt ederken sana soruyorum bu soruyu ve onaylamanı bekliyorum. bir de Allah aşkına artık bu şuçlamaları bırak, yok çarpıyormuşum, yok bilmem napıyormuşum. bir daha ben senin ne anladığını düzeltmek zorunda değilim.
ve tabi hemen alt paragrafta benim istediğim şeyi söylemişsin, yani senin düşündüğün, benim de katıldığım ve beni onaylama maliyetindeki sorunun cevabı.
bak ne kadar güzel söylemişsin:" demokrasi ve insan hakları kavramlarının ülkenin bölünmez bütünlüğü ile çelişiyormuş gibi gösterilmesine karşıyım" işte sorun burada. bunu kabul etmeyen milletvekilleri var onların kim olduğunu sende, bende çok iyi biliyoruz. bende senin söylediğini savunuyorum. bu ülkenin terörle mücadele etmesi demek, bu kavramlarla çelişmesi demek değil. yani bir sınır ötesi harekat, insan haklarına saygısızlık değil.
OHAL hakkındaki düşüncelerini abartılı buluyorum.

kısaca, ikimiz demokrasi-terörle mücadele kavramlarını arasındsa bağlantı kurarken olaya iki ayrı yönden yaklaşıyoruz ve aynı sonuca ulaşıyoruz. sen diyorsun bu ülke mücadelesini verirken demokrasi zarar görmesin, ben diyorum bu ülkede terörle mücadeleyi demokrasiye aykırı olarak görmeyelim. 2+2=4 ya da 2*2=4. aynı...sonuç demokrasi kazansın.
Ama emin ol, bu ülkede hiç kimse ezilmiyor ve demokrasi zarar görmüyor.
2007-10-08 (17:17)
Sekoo Peko (sekooo)
Sekoo Peko (sekooo)
bu ülkede kimse ezilmiyor ve demokrasi zarar görmüyor......sevgili serkan bi siyasetçi olarak bunu sen diyorsan bak buna inanırım tanışmamızz kısa ama ifade anlayışından ne olduğun anlaşılıyooo sen öle diyorsan öyledir... pekii bi soru sorcam konuşmalarımızın çoğuu hep devletin politika anlayışında biter gibi oluyor yanlış anlamamışım umarımm... peki bu kadar insandan bu adam nasıı %46 alabildii her 2 kişiden 1inden yanii ben onu anlamıyoruumm bu adamlarr oy mu çaldı şimdi?bide şu konuya ele alırsan sevinirimm şimdiden teşekkür ediyor saygılarımı sunuyoruumm..
2007-10-08 (17:53)
Hayri Eroğlu (sepultura)
Hayri Eroğlu (sepultura)
bizim mehmetçik dediğimiz tsk ya mensup , resepsiyonlarda alkol alıp kafa guzel şekilde dans eden, kahkaha atan,periyodik aralıklara irticaydı,türbandı,bilmemneydi diye suni saçma açıklamalar yapan bikaç komutan değil

pek sayın buyukanıt çık ortaya şimdi konuş... mudahale sinyalleri verirken hükümetleri takmıorsun iş terorle mucadeleye gelince hükümetten izin mi bekliyorsun hadi oradan! hadi oradan!
2007-10-08 (17:56)
Sekoo Peko (sekooo)
Sekoo Peko (sekooo)
eyvallahh baba çok güsel konuştuunn...... !
2007-10-08 (18:03)
Fisher Man (fisherman06)
Fisher Man (fisherman06)
arkadaşlar 2 gündür düşünüyorum bu başlıga ne yazsam diye.

ama yazamıyorum işte Çok üzgün, ağlıyor Çok üzgün, ağlıyor Çok üzgün, ağlıyor

amerika gene ortalağı karıştırıyor gibime geliyor.

aşşa tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık Çok kızmış Çok kızmış Çok kızmış
2007-10-08 (18:06)
Sekoo Peko (sekooo)
Sekoo Peko (sekooo)
SAROS SAROS SAROS SAROSS...... Çok kızmış İŞTE BUU ŞE.......Z KARIŞTIRAN BUU
2007-10-08 (19:36)
Serkan (serkan 1303)
Serkan (serkan 1303)
sekooo, birincisi ben siyasetçi felan değilim ve bundan çokta mutluyum. ben bazı kişiler gibi bazı zihniyetlere hizmet etmem. ne öyle benim söylediğimi tekrar ediyordun. kim zarar görmüş bu ülkede. ayrıca benim kim olduğum anlaşılıyorsa söyle de öğreneyim kim olduğumu... bu konu ve benim söylediklerim ile akp arasında nasıl bir bağlandı kurdun anlamıyorum ama ben teorilere, uygulamalara bakarım ve faaliyetleri tekile değil bütüne yüklerim. bu ülkede bazı sorunlar varsa, bu sadce iktidara, muhalefete ya da başkasına ait değildir. sorun tüm kurum ve kuruluşlarındır.
yeni tanışıyoruz evet kendimi tanıtayım. ben öyle çok yüce bir insan değilim. aslında geçmişimde bir çok şeyi de başaramadım özel yaşantımla ilgili olarak. ben sevdiği insana seni seviyorum demekten aciz bir insanım, bana hadi gel bu gece eğlenelim desen onu bile beceremem, bir bara gitsem herhalde çok saf dururum. bir animasyona katılmak için herhalde kendimden geçmiş olmam gerekir.
AMA, benim bir kötü huyum vardır o da çok sinir bozmam herhalde. çocukluğumu atlattığımdan beri, devamlı okur ve araştırırım. iktisat, hukuk, siyaset bilimi ya da kişisel gelişim, sosyoloji. ben çok mükemmel bir yerde dolaşırken, oradı kızlardan ve cebimdeki paradan öte orada bir mukavva kutusu içine oturmuş bir vaziyette para istemesi, ya da bir genç bayanın otobüse bindiğinde o kadar kişi içinde utanarak param yok demesi, okuyacak parası olmadığı için okula aç gelen ve yurdu boyamak zorunda kalan arkadaşım, parası olmadığı için tedavi göremeyen ve bazen ananem ve dedem yerine koyduğum tatlı teyzeler, kirası 400-500 milyon olan yerde kalıpta, emeklilik maaşı alarak yaşamaya çalışması sizin o savunuculuğunuzu yaptığınız bilmem nelerden daha önemli benim için.
Sanırım benim yapabildiğim tek şey bu. sinir bozmak. siz kaç kez otobüse bindiğiniz zaman bilet istediniz. kayıt dışı ekonominin ve dolayısıyla vergi kaçakçılığının bize nelere mal olduğuna ya da o biletin almamanın suç olduğunu kaçınızı bilir ya da uygular. muarvin çok kızar bana ama ben alırım, isteyenin siniri bozulsun. kısacası ben böyleyim.
AKP nin ne kadar oy aldığı beni ilgilendirmez, bunu başarmış olması benim onun kölesi olacağım anlamına hiç gelmez. eğer ben ülkede yaşıyorsam ve bu ülkede cumhuriyet varsa, isterse %100 oy alsın, ben sorgularım arkadaş, iyi işler yapsın ben daha iyisi için yine sorgularım.
2007-10-08 (19:51)
Alpay Kılıç (Alpay86)
Alpay Kılıç (Alpay86)
Şehitlerimize rahmet yakınlarınada başsağlığı diliyorum.
acaba gelişmiş bi ülkenin bi seferde bu kadar askeri ölse gelişmiş bir ülke ne yapardı?
benim aklıma hemen israil örneği geliyor 1 askeri kaçırıldı diye lübnana saldırabiliyor veya askerleri iran tarafından esir alındı diye ingiltere iranla savaşma noktasına gelebiliyor.
birde bize bakıyorum biz ne yapıyoruz?
geçen yaz ayından beri sürekli şehit veriyoruz ama yaptığımız en ufak bi icraat yok
genel koordinatörlük ile sürekli oyalanıyoruz,ırakla özel anlaşma yapmaya çalışıyoruz onda muktedir olamıyoruz.
şuana kadar siyasi olarak somut hiç bir adım atılmadı ama bakalım inşallah bundan sonra atılır.
Allah bu mübarek gecede bizim ciğerlerimizi dağlayanlardan bunun hesabını elbette soracaktır.
2007-10-08 (21:01)
Best Of Mb (MB69)
Best Of Mb (MB69)
Alpay86 demiş ki:
Şehitlerimize rahmet yakınlarınada başsağlığı diliyorum.
acaba gelişmiş bi ülkenin bi seferde bu kadar askeri ölse gelişmiş bir ülke ne yapardı?
benim aklıma hemen israil örneği geliyor 1 askeri kaçırıldı diye lübnana saldırabiliyor veya askerleri iran tarafından esir alındı diye ingiltere iranla savaşma noktasına gelebiliyor.
birde bize bakıyorum biz ne yapıyoruz?
geçen yaz ayından beri sürekli şehit veriyoruz ama yaptığımız en ufak bi icraat yok
genel koordinatörlük ile sürekli oyalanıyoruz,ırakla özel anlaşma yapmaya çalışıyoruz onda muktedir olamıyoruz.
şuana kadar siyasi olarak somut hiç bir adım atılmadı ama bakalım inşallah bundan sonra atılır.
Allah bu mübarek gecede bizim ciğerlerimizi dağlayanlardan bunun hesabını elbette soracaktır.

İnşallah arkadaşım

Valla ne diyim arkadaşlar söylediklerinizden sonra pek yazacak birşey kalmamış.
Şehitlerimize Allahtan Rahmet,ailelerine başsağlığı diliyorum.
İnşallah bundan sonra herşeye iyiye gider
AMİN
Sayfa / 6
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa