Mesaj Panosu

avusturyada 2. vize alimi hakkinda
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
avusturyada 2. vize alimi hakkinda 2007-10-10 (16:59)
okanwu
Bay
okanwu
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
merhaba arkadaslar her ne kadar kendim basa ciksamda gidince hep bir problem veya bir belge eksik cikiyor o yuzden siz bana bildiginiz seleri soylerseniiz cok sevinirim yarin veya cuma gunu oraya gitmem gerekiyor cunku 18 inde vizem bitiyor neler yapmam gerektigini bildiginiz kadar yazarsaniz cok sevinirim .unutmadan bu benim vizeye 2. basvurusum 1. seferdeki belgelerden daha degisik belge istiyebiliolarmis bunlar nelerdir tecrubeli arkadaslar bu para gosterimi konusunda baska hesabimdaki paradan baska bir sey gosterebilir miyim ... simdiden tesekkurler saygillar OKAN
2007-10-13 (00:52)
liamra
Bayan
liamra
Avusturya, Wien
anladığım kadarıyla 2.vize derken hali hazırda var olan D vizesi(tek girislik)ni shengen vizesine cevirmek istiyosunuz.eğer öyleyse
1.meldezettel
2.üniversiteden öğrenci belgesi veya dil kursuna gidiyorsanız(üniversitenin kursu,internasyonal yada orient olması gerek)o kursa gittiğinize dair belge.
3.sağlık sigortası(wgk)
4.100 euro
5.pasaport
sanırım bu kadar eğer unuttuğum bir belge olursa bilen arkadaslardan yardımlarını bekliyoruz.kolay gelsin....
2007-10-13 (16:56)
tania
Bay
tania
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
vizen bitmeden git belgelerini ver (hatta 1 ay önceden git), çok sıra oluyor erkenden git, sıran geldiğinde içerdeki görevli vize uzatma formu veriyor onu doldur, fotoğraf yapıştır ve fotokopi çekilecek evrak varsa sana söyler ordaki odada fotokopi makinesi var para atıp fotokopi çekiyorsun, evrakların fotokopisini çek sıraya girmeden tekrar görevlinin yanına git..

okul veya kursla ilgili Zeugnis varsa götürüyorsun, fotokopisiyle

WGKK sigortanın devam ettiğine dair bi Bestaetigung götürmen gerekiyor, herhangi bi wgkk hizmet yerinden o belgeyi al götür..

para konusu; avusturyadaki bi bankadaki hesapta olmalı paran.. türkiyedeki banka kabul etmiyorlar

yaşını bilmiyorum ama belirli bi tutar var, o civarda para hesapta göstermek gerekiyor.. mesela bana geçen sene uzatırken 6800civarı para göstermem söylenmişti.. 24 dü yaşım..

sanırım ayrı ayrı bankalarda para göstermen sorun olabilir, tek hesaba niye toplamadın diyebilir, öyle olsa 2bin euroyu 3hesabıma yatır-çek yapıp sanki 6bin eurom varmış gibi gösterebilirim Gülümsüyor kabul oluyor mu acaba? Gülümsüyor güzel fikir........ Şaka yapıyor

eksik evrak olursa 2hafta filan sonraya termin veriyorlar ve bir kağıt veriyorlar orada eksik olan evrakları yazıyor, o tarihte eksik olan belgeleri götürüyorsun.. belgelerin tamamsa başka bi odada 100euro ödeme yap diye gönderiyorlar ordan dekontu getirdiğinde eline veriyorlar yeni kartını. bu kadar..
Ücretsiz Kayıt Ol