Mesaj Panosu

ya şu pilav işini anlatacak bi vatandaş yokmu
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /3Birinci SayfaÖnceki Sayfa 123

2008-01-08 (01:05)
vatan040
Bay
vatan040
Türkiye, Kırşehir
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
anneneme bi sorum Gülümsüyor
2008-01-08 (02:06)
gazilistudent
Bayan
gazilistudent
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
yaaaa ne ugraşıonuz bilmiom ki pilavla....ben hergün makarna yiyorum..bişiy olmuyo....ama şimdi du ben bi pilav tarifi vereyim kısacık....3 su bardagı su 2 su bardağı piriç koy tencereye kayanat oluyo ......
2008-02-12 (02:04)
mgblt
Bayan
mgblt
Türkiye, Bursa
Uludağ Üniversitesi
1 bardak pirinc uzerinden tarif ediyorum;olculer bire bir olacak zaten.bir su bardagi pirinci sicak suda beklet,10 dk falan,daha sonra suyunu suzdukten sonra tencereye ya da tavaya eriste ekle yagini cok koyma hafif kizarinca pirinci ekle ve karistir su ilave etmeden once,karistirabildigin kadar ve limon **** uzerine cok fazla degil ama,sonra bir bardak ilik su ekle ve knor bulyon at icine kapagini kapat suyunu cekene kdr bekle..
kkkd 2008-02-16 (17:10)
paloks23
Bay
paloks23
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
mrb arkadaşım öncelikle pilavı kaç kişilik yapacaksan ona göre tahminince pirinci bir kaba koy ve temizcene yıka sonra suyunu süz.ondan sonra tencerene pilava uygun yağ koy,yağ kızardıktan sonra içine arpa şehriye koy ve kızart dikkat et cabuk kızarır yakmayasın.şehriye kızardıktan sonra süzdüğün pirinci tencereye koy ve 5 dakka kadar onuda yağda kızart karıştırırken pilavı sertleşecektir ama sen devam et karıstırmaya 5 dakkan dolana kadar onuda hallettikten sonra önceden bir kaba koymuş oldugun suyu yavas yavas hafiften pilav miktarını aşacak kadar suyunu koy.dikkat et asırı su koyma hafif pilavın üstünü gececek kadar su koy tabi suyun sıcak su ise daha güzel olur.suyu koyduktan sonra eğer varsa evde tablet et suyu parcala içine at tuzunuda ekledikten sonra biraz karıstır tek bir defalığına tabi.ardında da kapagı kapat ve kısık ateste pişir.pilav suyunu cektikten sonra ateşi kapat ve tenreyi bir kenara koy.ondan sonra 2 katlı bir gazeyle üstünü kapat gazetenin üstünede tencere kapagını koy ve hava almamasını sağla 5 yada 10 dakka o hazeteyle beklesin tam kıvamında leziz corba gibi olmayan bir pilav cıkacak karsına.bu arada bilgin olsun gazeteyi koymamın nedeni pilavda eğer su halen varsa yada pilavı fazla su koydun diye camur gibi olmusssa o gazete onun suyunu yarıdan yarıya kendine cekecektir.benden bu kadar tüm arkadaslarım benim pilavımı sever.sende seveceksin kib
sevgi445 2008-02-18 (22:17)
selim0648
Bay
selim0648
Ukrayna, Donetsk
Donetsk University
ya kzım mal ml konuşma ben senin yaşın kadar aşçılık yaptım pilav yapmayı çok istiyosan ben muğladayım gel sanada öğretirim senin gibi çok kişiye öğrettim pilav mercimek köftesi haşgerya falan hade koduğum gibi kal
2008-02-25 (19:47)
ARNAVUTKIZ
Bayan
ARNAVUTKIZ
Türkiye, Aydın
Adnan Menderes Üniversitesi
aşçı sülaleden gelme ve babası aşçı biri olarak anlatayım. öncelikle 4 kişilik yapacaksanız 2 su bardağı pirinci sıcak ve içine bir kaç damla limon sıkılmış suda bekletiyorsunuz. daha sonra tereyağını kızdırıyoruz ve içine 2 yemek kaşığı arpa şehriyeyi ekliyoruz. arpa şehriyeler kahverengi olunca pirinci süzüp tencereye ilave ediyoruz ve bir iki daha su eklemeden pişiriyoruz. diğer tarafta 3 barda sıcak suyun içine 1 paket bulyon atıp eritiyoruz. istemeyen bulyon koymayabilir.bu 3 bardak sıcak suyu pirinçler parlayınca ilave ediyoruz.not olarak bulyon koyarsanı tuz eklemenize gerek yok eğer bulyon koymayacaksanız pilavı ocaktan almaya 5 dk kala ekleyin tuzu. afiyet olsun Göz kırpıyor Göz kırpıyor Göz kırpıyor
pilav mıı 2008-03-06 (02:14)
mefeşgo
Bay
mefeşgo
Türkiye, Samsun
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
pilava bayılırım
yakında çine yerleşmeyi düşünüyorum Çok mutlu
çok kısa olarak kaç bardak pirinç koyacaksan onun 1,5 katı kadar su ekleme yapacaksın
ama öncesinde kızarmış yağın üzerine pirinci dökünce 1-2 dakika kadar kızarmış yağ içerisinde pirinci iyice cevirip üzerine suyu o şekilde eklemek lazım. tuzunu ayarladıktan sonra su kaynayınca ateşi en kısık konuma getirerek kapağı kapatın 15 dakika pişme süresi verin (bu değer ölçüye göre değişir).sakın pişmek üzere olan pirinci karıştırmaya kalkmayın yoksa pilav lapa olur. bu göbeği nasıl yaptıkkk Çok mutlu
pilafff... 2008-03-06 (20:55)
fatospdr
Bayan
fatospdr
Türkiye, Samsun
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
annem pilawı yapan her yemegı yapar derdı....bak sımdı kardes sehrıyelı pılawı anlatayım sana..o daha gusel...sehrıyeyı sıwı yagda kızartıosun..acık kahwerengı oluo..sora bı taraftan 1 kase pirinci yıkıosun..ama cok yıkaman gerekıo..5-6 defa falan.sonra yıkadıgın pırıncı sehrıyenın içine katıosun..karıstırıosun..1 kase pırınc koydunsa 2 kase su koyuyosun..sonra pılaw suyunu cekmeden içine arzu edersen tereyagı yada onun yerıne margarın katıosun yarım kasık..sonra bı defa agzına al bak pılaw kıt kıt edıomu..eger kıt kıt edıosa bıras daha su koy göz kararı..sonra suyunu ceksın..bıras dınlensın pılaw..oldu bıttı işte...umarın sana yardımcı oldum Gülüyor by
2008-03-22 (16:57)
bashak
Bayan
bashak
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
antipati demiş ki:
ya bi turlu pilav nasıl yapılır çözebilmiş değilim Şaşkın gerçi yapmayı denedim ama butur lu beceremedim agzına kadar suyu doldurdum makarna gibi bastım pilinçi yulaf olduu Mr. Green içine kaç bardak su koyuyonuz sonra ne yapıyorsunuz Gözlerini yuvarlıyor
pilav zor iş ya Çok üzgün, ağlıyor bende yapamıomm Çok üzgün, ağlıyor
!!! 2008-07-04 (03:12)
soykan
Bayan
soykan
Bulgaristan, Sofia
National Academy of Arts
pirinci yagda tuzuyla kavurmanız lazım yoksa pırınç kırılır lapa olur vee su eklendıkden sonra karıstırıp sudan azcık tadın azsa ılave yapın karıstrın ve tereyagını suyuna atın kavururken atarsanız yanar ıgrenc bı tadı olur sonra kapagını kapatın bırakın agıır agır pıssın Göz kırpıyor

Sayfa /3Birinci SayfaÖnceki Sayfa 123

Ücretsiz Kayıt Ol