ya şu pilav işini anlatacak bi vatandaş yokmu
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 3
123 Sonraki SayfaSon Sayfa

ya şu pilav işini anlatacak bi vatandaş yokmu 2007-10-11 (01:43)
Emre Henki (antipati)
Emre Henki (antipati)
ya bi turlu pilav nasıl yapılır çözebilmiş değilim Şaşkın gerçi yapmayı denedim ama butur lu beceremedim agzına kadar suyu doldurdum makarna gibi bastım pilinçi yulaf olduu Mr. Green içine kaç bardak su koyuyonuz sonra ne yapıyorsunuz Gözlerini yuvarlıyor
nasıl pilav yapılır 2007-10-11 (08:39)
Mert Mert (berkantist)
Mert Mert (berkantist)
öncelikle kaç kişilik yapacağını gözüne kestireceksin. 3 kişi için bir su bardağı pirinç koyabirlirsin. suyun içine koyup biraz ıslatıp süzdükten sorna beklet.
bir tencerenin içine tereyağı ayda ülker teremyağ koy manyak tat verir. sonra yağ kızdıktan sonra pirinci içine boşalt. boşaltttığın pirinci yağ ile biraz karıştır. 3-4 dk falan. sonra üstüne suyu serçeparmağın eni kadar geçecek şekilde doldur. yani pirincin üstüne 1 santim falan aşsın. kısık ateşte tencerenin üstünü kapat ve bekle. su iyice çekildikten sonra taneler irileştiğinde tencerenin üstüne bir gazete yada bez parçası koy ve içindeki nemi çekmesini sğla. unutmadan tuz koymayı unutma:))) göz kararı at biraz
2007-10-13 (23:23)
Eminent Eminent (eminent)
Eminent Eminent (eminent)
yukarıdaki arkadasım güzel wermiş walla brawo bide ben yazim dedim bu sehriyeli ve pirinci kawurmadan daha hafif yani. ama.simdi öncelikle bir su bardaı pirinci ılık tuzlu suda 20 dk kadar beklet.o beklesin sen tencereye teremyag koy arkadas cok dogru demiş manyak tat werio.yag hafif eriince sehriyeleri koy ama tercihin tel sehriye olsun cnk arpa sehriye daha geckawrulduu için yağ cok yanıo we pilaw sarımtırak bi renkte oluo.snr sehriyeler pembeleşince ıslattıın pirincin 2 katı kdr su koy yani 1 bardak pirinç ise 2 bardak su.snr bir adet knorr et bulyon koyabilirsin suyun içine cok güzel tat werio.suyu koyduktan snr kapağı kapat bekle kaynasın hemen tuz koyma cnk tuz kaynamasını geciktirir.sen bu arada pirinçleri iice yıka ta ki suyu duru akıncaya jdr ortalama 4-5 kez falan.su kaynaınca yaklaşık 1 tatlı kaşıı tuz koy tabii knorr atmadıysan biras daha fasla koyabilirsin snr da pirinçleri koy bi şöle hafif karıstır agzını kapat zaten yaklasık 30 sn yeye kadar o tekrar kaynamaya baslar kaynaınca altını iice kıs agzını da cok az aralık bırak.snr ortalam 15 dk snr da sole bi bakarsın suyunu cekmiş gibiyse kapat altını söyle bir karıştır üstüne de havlu pecete koy ya da bir bez.gazeteyi tawsiye etmem kokusu ve mürekkebi cıkıo cnk kapaını da kapat bi 10 dakika dinlensin.afiyet olsun.

tarif ortalama 4 kişiliktir.baska sorularınız olursa memnuniyetle Çok mutlu
mrb 2007-10-17 (16:43)
Deniz Kürekli (deniz2007)
Deniz Kürekli (deniz2007)
arkadaşım 1 bardak pirince 1,5 bardak su koyman lazım... ayrıca yapmadan yarım saat önce pirinci sıcak su da beklet o zaman daha mükemmel oluyor
2007-10-18 (04:45)
Kerem Korkmaz (floruest)
Kerem Korkmaz (floruest)
ascı bır akrabam dıyordu ki kısaca pırınc yarın saat tuzlu suda bekler yarım saatte pıser yarım saattede dınlenır oyle yenır dıyordu kısaca bu bıde suyu 1.5 katından fazla koymamaya calıs yeter
2007-10-19 (21:01)
Nazlı Kar (ehehe)
Nazlı Kar (ehehe)
bi pilav için bu kadr laklak mı olurmuş yaff Mr. Green

pirinç su işte bu kadr Şaka yapıyor Şaka yapıyor
işte pilav böle yapılır:D 2007-10-20 (23:33)
Neslihan Sefer (pimpante)
Neslihan Sefer (pimpante)
bi kere pirinci2 bardak yapıosan suyunu 3 bardak koycaksın.ama ilk önce şöle yapıosun:pirinçleri sıcak az tuzlu suda bıraz bekletıosun 20 dk fln 15 dk da olur:)sonra tencereyı hazırlıoyosun yagını goz kararı koyuyuon onu nası dıycegımı bılemdımÇok mutlu sonra 1 avuc ama dolu dolu diil sehrıye kahverengı olana kdr kavuruosun-.şehrıyeleri cok karartma tadı bozulur pılavın-sehrıyeler kavrulduktan sonra 3 bardak suyu dokuon tencereye yavasca sora bıraz tuz 1 tatalı kaşıgı kadar şeker bıraz lımon suyu skıosun.bunların hepsnı karışıtr tencerenn kapagını kapa. kaynasın.kaynadıktan sora suda bekelttıgın pirinçleri koy içine sora yıne kaynasın ve altını kıs.kısık atşte suyunu cekene kadar işte.üstü böle delık delık olmaya abslar hatta suyunu cektıkce.piştiinide sen anala artık olur mu:)))
afıyet olsun
bu arada pılavı herkes yapamz zaten tarıfını bılsede uzulme:D
2007-10-22 (11:54)
Sema Çil (doga117)
Sema Çil (doga117)
pirinci kavuruken içine bi kaşık şekerle biraz limon sıkarsan daha lezzetli olur;)
... 2007-11-03 (02:44)
Ati Ces (Lose__Yourself)
Ati Ces (Lose__Yourself)
Anlatılan tarif 3 kişilik ancak arkadaşlarınız a.ı gibi yemez ise yer ise 2 kişilik...
birazyağ koyun sonra , bi buçuk kaşık şehriye tabi yarım saattir ılık suda bekleyen pirinçler(2 SU BARDAĞI) yağın kızgın sesini duydukça dayanamıyor dahada gevşiyor at beni tavaya at diyor sende kırmıyorsun ,şehriyeler kızardığı zaman heyecanlı pirinçleri yolluyorsun tencereye sonra 4 su bardağı,tam iki katı su koyuyorsun fazla koyma pirinçler su koyu verir:D biraz harlı ateşte pirinçleri yoruyorsun sonra kısıık ateşte dinlenmeye bırakıyorsun...
pilav işte bu 2007-11-03 (10:39)
Elif Özdemir (elaamm)
Elif Özdemir (elaamm)
ilk önce 2 bardak piriç ölçüyosun sonra yıkıyosun ve sıcak ve tuzlu suda yarım saat bekletiyosun bekletikten sonra pirinci tekrar yıkıyosun ve tencereye yağ koyuyosun ısındıktan sonra pirinci koyup kavuruyosun sonra 3 bardak su koyup kapağını kapatıyosun kısık ateşte ve göz kararı tuz koyuyoruz.suyunu çekince kapatıyoruz.işte bu kadar süper ıoluyo.

4 kişiliktir.
Sayfa / 3
123 Sonraki SayfaSon Sayfa