selam
ben almanya'da okuyorum ve bu sene büyük ihtimalle köln'de YÇS sınavına gircem. oturduğum şehirde türk dershanesi olmadığı için sınava hazırlanamiycam. geçen senelerde bu sınava giren biri varsa bana lütfen cevap yazsın.
Dilek83
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
slm nergiz,
bende bu sene ycs'ye katilacam fakat bende kimseyi bulamiyorum daha önce ycs'ye katilanalardan malesef. Ama cok kolay diyorlar sinav icin, bilmiyorum artik görcez. Her neyse sinavda görüsürüz.
Dilek
slm dilek,
demek sende gircen yçs'ye, şimdiye kadar bu sınava giren başkasınla tanışmadım. yaa benim hiç bilgim yok bu sınavdan tesadüfen buldum zaten. sen hangi okulu bitirdin? ben fachoberschule ye gidiyorum su an. istersen bana email yaz biraz yazışırız. emailim:(--silindi---.)com yani yazarsan sevinirim.
BU YAZI 2004den. yani nekadar email yazsaniz veya msne ekleseniz, ben size yardimci olamicam malesef. Türk üniversiteye giris yapmak icin yakininizdaki konsolosluga basvurun. Berlin`de ve Köln`de dershane tipinde okullar var, sanirim onlarda sizlere yardimci olabilirler. Ama sunu diyim YCS sadece bir formalite sinavi, herkez kazanabiliyor... Basarilar dilerim.
1 defa değiştirildi
En Son: 2006-11-13 00:08:05
selam arkadaşlar
ben mersinden taner.ben yutdışında okudum.ama liseyi türkiyede taamladım.
Türkiye’deki bazı yüksek ögretim programlarında, anne veya babası, işi veya görevi nedeniyle yurt dışında bulunduğu sırada,orta öğretimlerini bu ülkelerin lise veya dengi meslek okullarında yapan öğrenciler için kontejan ayrılmıştır.Bu yurtiçinde kontenjanlardan yararlanmak isteyen adaylar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yurt dışında Köln Başkonsolosluğu,Türk Kültür Merkezi’nde ve Ankara’da Temmuz ayının ikinci haftası Pazar günü aynı saat de yapılan sınava katılmaları gerekmektedir.
YÇS sınavına başvuru tarihleri her yıl ÖSYM tarafından belirlenmekte ve mayıs ayının son haftası içerisinde gazetelerde ilan edilmektedir.Başvuru formları haziran ayının ilk iki haftası içerisinde yurtdışında bulunan eğitim ataşeliklerinden ücretsiz olarak temin edilebilmektedir. Sınava başvurmak için adayların aşağıda verilen üç şartı aşmaları gerekmektedir:
a)T.C uyruklu olmak veya Türkiye vatandaşlığından izinle ayrılanlar (pembe kartlı) ile bunların kanuni mirasçıları da bu sınava katılabilirler.
b)Anne ve babasının işi veya görevi nedeniyle en az üç yıl süreyle yurt dışında kalmış ve bu durumu belgelendirmiş olmak
c)Anne ve babasının yurt dışında bulunduğu süre içerisinde lise veya dengi olan orta öğretimin son üç sınıfını yurt dışında okumuş ve durumu orta öğretimin her yılı için ayrı ayrı olmak üzere, aldığı dersleri ve başarısını karne veya not dökümüyle belgelendirmek. Abitur, Fachhochschulreife sahibi olanlar ile bu yıl lise son sınıfta okuyanlar da sınava başvurabilirler.
Sınav hangi alanları kapsamaktadır?
YÇS sınavı soruları Türkçe, Almanca, İngilizce ve Fransızca olmak üzere dört dilde hazırlanmaktadır. Adaylar istedikleri dilde soruları cevaplandırmaktadırlar. Sınav pazar günü saat 09:30 da başlayıp tek oturum halinde 3.5 sürmektedir.Sınav üç bölümden oluşmaktaktadır:
a) Genel başarı testi: Bu teste matematik, tarih, coğrafya, temel yurttaşlık bilgileri,psikoloji,sosyoloji ve genel kültür soruları bulunmaktadır.Bu test tün adaylar tarafından cevaplandırılacaktır.
b) Yabancı dil testi ( almanca, Fransızca, İngilizce): Türkiye’de dil ve edebiyatla ilgili bir yüksek öğretim programı isteyen adaylar bu soruları cevaplandıracaklardır. Diğer adaylar bu soruları cevaplandırmayacaktır. Sorular aday üç yabancı dilden hangisini seçerse o alanda dil ve gremer bilgisini ölçmeye yöneliktir.
c) Türkçe testi: Bu testi cevaplandırıp cevaplandırmamak serbesttir. Eğer aday Türkçe bir yüksek öğrenim proğramını kazandığında Türkçe hazırlık okumak istemiyorsa bu testı cevaplandırması önerilir. Bu testten alınan puanlar YÇS sınavı puan ortalamasına katılmamaktadır.
3) Hangi bölümlerde ne kadar kontenjan ayrılmaktatır.
Her yıl yaklaşık 40 devlet üniversitesinde 950- 1000 kişilik kontenjan ayrılmaktatır. Bu sınavlar iyi tanınmadığından kontenjanların yarısı bile dolmamaktatır. Kontenjan ayrılan bölümler: Eğitim, İletişim, Fen, Edebiyat, İlahiyat, Turizm Fakültelerinde bulunmaktatır.
grşmek üzere.
taner
1 defa değiştirildi
En Son: 2004-07-07 14:25:54
şunuda söliyim. zaten bu sınava girerken kazanıp kazanamayacağınızı düşünmeyin. yani kazanmak için uğraşmayın.akıllı tercih yaparsanız boş test verseniz bile bir yere yerleştirilirsiniz.ii ünilere yerleşmeye çalışın.ankara izmir sizin için basit.rahat rahat yerleşirsiniz.(az biraz çalıştıysanız tabi)bu sınava girenlerin hepsi ist. için uğraşıyo.
kısacası sınavı kazanmak için çalışmayın ii üni için çalışın.
yeteri kadar aydınlattım sanırım.soracağınız soruları beklerim.
saygılar

Lawful
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
YÇS açılımı nedir bunun. kimler ne için giriyo?
slm lawful
yukarıda ayrıntılı yazdım
senin için ve diğer arkadaşlar için.
grş.
BU SENE BENDE GIRECEGIM VE KOLAY DIYORLAR COK KISI TANIYORUM MEZUN OLAN
yçs ye girecek olan arkadaslarima tavsiyem şudur ki gece uyuma saatlerine bir kac saat daha eklesinler biraz daha fazla gezsinler ve daha da rahat olsunlar.ben marmara universitesi edebiyat ogretmenliginde okuyorum ve yçs sinavi ile geldim.hayatimda bu kadar kolay sinav görmedim.inanin çok rahat olacak.dert ettiginize bile pişman olacaksiniz sinavdan sonra....
Bende bu sene yçs gırıcem acaba ne tür sorular sorulacak tarih ve coğrafya yabancı dııl sınavı neler den olusucak ben fransızca ogretmenlıgı olmak ıstıyorum ıstanbulda