Slm arkadaşlar ben 2 yıl önce, 2004 yılında girdim yçs'ye ve 2 yıldır da bu siteyi takip etmiyordum, yani Ankara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü kazanana dek
Bir kaç arkadaş yazmış okudum ama ben de tekrar bir kaç sorunuzu yanıtlamak istiyorum...
1) Zihninizi ferah tutun!!!
2) Zaten kazanacaksınız (doğru tercih yaptığınız taktirde) Bu demektir ki İstanbulu seçerken dikkat herkes İstanbul'u seçiyor.
3) Öğretmenlik haricinde de seçebileceğiniz bölümler var (en azından ben sınava girdiğimde vardı

) Örneğin İletişim (Gzt., RTS, Halkla İlişkiler ve Tanıtım vs. vs.)
4) Sakın boşuna bir sürü para harcayıp da kitap dı cd di almayın! Dershaneye de gerek yok kanımca (ben kendim girdim ama sonradan o harcadığım paraların peşinden ağladım, şimdi o paralarla kantinde kaç çay içecektim

) İlla da çalışmak sitiyorsanız, İnkılap Tarihi, biraz coğrafya, az çok matematik bilginiz vardır mutlaka ve de genel kültürden en tanınmış klasiklerin yazarlarını veya en tanınmış yazarların eserlerine çalışın
5) Bu yazdıklarımı unutun iyi tercih yapın ve Türkiye'ye gelin (çok değecek!)
Ben şu an ikinci sınıfta okuyorum ve Almanya'da boşuna harcadığım zamanıma üzülüyorum gerçekten.
Sorusu olanlar mesaj gönderebilirler (özelmesaj) yardımcı olabilirsem çok sevinirim. Hepinizi bekliyorum Türkiye'ye!
Bu arada geçen senelerde YÇS'ye girip Ankara'yı kazananlar oldumu?