Mesaj Panosu

Sabit YÇS ile ilgili konular buraya...
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /206Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 56789 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2006-04-06 (14:46)
ay aynen bende .... gerci ondan once istediiim bi bölüm var ama .... uluslar arasi iliskileride sonraki tercihlere yazmak istiyordum.... nereyi istiosun sen=?
2006-04-06 (15:13)
DARIA
DARIA
Türkiye, İstanbul
bi ara israrla bogaz ici istiyordum ama sinavi basarsam bile okuyamam diye düsünüyorum
cok kasar
o yüzden son favorim sinema TV mimar sinan
2006-04-06 (15:14)
DARIA
DARIA
Türkiye, İstanbul
bi ara israrla bogaz ici istiyordum ama sinavi basarsam bile okuyamam diye düsünüyorum
cok kasar
2006-04-06 (15:14)
DARIA
DARIA
Türkiye, İstanbul
cok kasar
2006-04-06 (17:06)
benimkide ama ankara yazicam ...
2006-04-20 (19:15)
Dilek83
Bayan
Dilek83
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
Slm arkadaşlar ben 2 yıl önce, 2004 yılında girdim yçs'ye ve 2 yıldır da bu siteyi takip etmiyordum, yani Ankara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü kazanana dek Çok mutlu Soğukkanlı
Bir kaç arkadaş yazmış okudum ama ben de tekrar bir kaç sorunuzu yanıtlamak istiyorum...
1) Zihninizi ferah tutun!!!
2) Zaten kazanacaksınız (doğru tercih yaptığınız taktirde) Bu demektir ki İstanbulu seçerken dikkat herkes İstanbul'u seçiyor.
3) Öğretmenlik haricinde de seçebileceğiniz bölümler var (en azından ben sınava girdiğimde vardı Gülümsüyor ) Örneğin İletişim (Gzt., RTS, Halkla İlişkiler ve Tanıtım vs. vs.)
4) Sakın boşuna bir sürü para harcayıp da kitap dı cd di almayın! Dershaneye de gerek yok kanımca (ben kendim girdim ama sonradan o harcadığım paraların peşinden ağladım, şimdi o paralarla kantinde kaç çay içecektim Çok mutlu Çok mutlu Çok mutlu ) İlla da çalışmak sitiyorsanız, İnkılap Tarihi, biraz coğrafya, az çok matematik bilginiz vardır mutlaka ve de genel kültürden en tanınmış klasiklerin yazarlarını veya en tanınmış yazarların eserlerine çalışın Çok mutlu Çok mutlu
5) Bu yazdıklarımı unutun iyi tercih yapın ve Türkiye'ye gelin (çok değecek!)
Ben şu an ikinci sınıfta okuyorum ve Almanya'da boşuna harcadığım zamanıma üzülüyorum gerçekten.

Sorusu olanlar mesaj gönderebilirler (özelmesaj) yardımcı olabilirsem çok sevinirim. Hepinizi bekliyorum Türkiye'ye!

Bu arada geçen senelerde YÇS'ye girip Ankara'yı kazananlar oldumu?
2006-04-20 (21:37)
selam Dilek83,

yani pisman degilsin türkiyeyi tercih ettigine?!

bende almanyada okuyorum suan üniversite ama anladimki istedigim bu degil.bende türkiyede okumak istiyorum ama olurmu olmazmi bilmem.

önceki yillarin sinav sorularini aradim internette ama bulmak mümkün degil. galiba gizli tutuluyor:)

üniversite hayatinda basarilar Gülümsüyor darisida bizlerin basina Gülümsüyor
2006-04-21 (12:44)
gizemxy
Bayan
gizemxy
Türkiye, Bursa
Uludağ Üniversitesi
Selam Dilek
senin gibi insanlarin olmasi insani umutlandiriyor acikcasi cünkü her kafadan bi ses cikinca insan ister istemez kararsiz kaliyor. Bende ycs ye girmeyi düsünüyorum, insallah kazaniriz.

Tavsiyelerin icin sagol! Göz kırpıyor
YÇS 2006-05-09 (23:52)
Merhaba arkadaşlar,

Ben Belçikadan Taner, şu anda ankarada bulunuyorum, ve YÇS sınavına katılacağım. Duyduğum kadarıyla bu sınavdan hiç kormamamız gerekiyor, bir çocuk bile yapabilirmiş yani bu bir tarz YÖS sınavı. YÇS sınav örneği bulmuyorsanız YÖS nerdeyse eşit... Örnek sınavlar kolayca bulursunuz. Hazırlanmak için tek yapacağım şey biraz tarih ve coğrafya kaynakları bulup onları çalışmak. Geri kalanı zira matematik fln çok kolay görünüyor yani lise mezunusunuz sorulan sorular kolay sadece mantıklı cevap vermek gerekiyor. Hemde bütün sorular seçmeli olacak soruların cevabı gözümüzün altında bulunacak.

Ayrıca, 1000 öğrenci kontenjanı var ama, inanılır gibi değil bu kontenjan hiç dolmuyor... yurt dışında okuduğumuz için gerçekten çok şansımız var arkadaşlar. Türk öğrencileri öss diye sınav stressindeler o kadar sınava girip yüksek puan alamayan ve istemediği bölümde okuyan varki...

Arkadaşlar kendimize güvenelim stress yaratmayalım bu sınavdan yüksek puan alıp istediğimiz bölümde okuyacağız umarım !

Hepinize bol şanslar...

Ankarada bulunan veya ankaraya gelecek arkadaşlar varsa söyleyin buluşalım beraber çalışalım ! Daha 2ay var ama yinede hazır olalım !

Taner
2006-05-10 (00:14)
cok tsk ediyorum taner, ben 1000 kisilik oldunu bilmiyordum bak kontenjanin tsk ederim... kontenjan dolmadi o yüzden formalite bi sinav oldunu cok yerde duymustum...

hepinize basarilar...

ama taner yös sorulari cokda hafife alinacak gibi degil bende örnek var ama isin icinden cikamiyorum ycs daha kolay diyorlar ama bilemiyorum

Sayfa /206Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 56789 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol