Devlet vatandaşına sahip çıkıyomuu?**
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa

Devlet vatandaşına sahip çıkıyomuu?** 2007-10-13 (13:47)
Ferya Cansever (ferya)
Ferya Cansever (ferya)
Bence çıkmıooo.devletimiz vatandaşına insanına insan gibi devranmıo Üzgün herkess kendi çıkarları peşindee herlkes kendi bencilliğindee.eğer biraz vatandaşına sahip çıksaydı türkiye şu anda bu konumda olmazdı.tutturmuş bi AB birliği için girmek için canlarını vereceklerr.uyanın arkadaşlar AB ye girsek bizim hiç bi çıkarımız olmayacak bütün kar yine onların.gelcekler vatanıımıza bütün güzelliklerden yaralanacaklarbütün tarihimize sahiop çıkacaklar ama o tarih bizim ve bizim askerlerimiz şehit oldu bu tarih içinnnnnnnnnnnnn.bırakın artıkkk bencilliğiiiiiiiii uyannınnn artıkkkkkk biz AB falan istemiozzzzzz. Çok üzgün, ağlıyor
2007-10-13 (14:20)
Memo Şaho (mehmet462)
Memo Şaho (mehmet462)
ayrı bi başlığa değermi bu konu. bence değmez.

bak arkadaşım biz batıdan kopamayız. yaptığın ticaretin, türkiye nin barındırdığı kültür hazinesinin, atatürkün bize muasır medeniyetler seviyesi olarak hedef gösterdiği (ancak biz lafın başka yerinden anladığımız için) batıdan kopamayız. istersen AB ye girme. küreselleşen dünyada sen istemesende AB ye bağlanıyorsun. benziyorsun giderek.eğer bilinçli biri olup AB şımarıklığını değilde adamların teknolojilerini sağlık hizmetlerini vs vs vs herşeyini alırsan hiçbişi olmaz.

2. si göreceksin yakında AB bize benzeyecek. almanya da her gün ortalama 15 kişi müslüman oluyormuş. ha gayret az kaldı... Mr. Green
2007-10-13 (14:23)
Ferya Cansever (ferya)
Ferya Cansever (ferya)
orada o kadar çok vatandaşımız yaşıo olabilir ama türkiyedede çok fazla AB vatandaşı yaşıo.gitgide batılılaştımızın farkındayım bu kötü bişey değil.sadece kültürlerimize sahip çıkalımmmmm
2007-10-13 (14:28)
Memo Şaho (mehmet462)
Memo Şaho (mehmet462)
arkadaşım kültür yozlaşmasına sonuna kadar katılıyorum. bunun önüne anca bazı değerlerin bitmediğini göstermemiz gerek. herkes içindeki toplumu değiştiriyo. mesela geçenlerde londonistan diye bi başlık atmıştı ingiliz gazetesi. londra nın gitgide müslüman bi ülkey6e benzediğini söylemişti. yada almanların ciddi korkuları var. onlarda bizim korkularımızın aynısını yaşıyo. ama bizim ülkede ki kültürel yozlaşma çok hızlı ilerliyo. bugün ayıp dediğim bana abes gelen yarın normal olabiliyor. çok değişiyoruz çok
2007-10-13 (14:33)
Ferya Cansever (ferya)
Ferya Cansever (ferya)
bende geçen lerde internette dış ülkede bi yerde okulda ders anlatılıo ve tahtada türkiye=terörizmm yazıoduu.buda çok enteresann .çneyse bu konular aşıyo biraz bizi.ben senin sölediklerine katılıomm
2007-10-13 (14:39)
Memo Şaho (mehmet462)
Memo Şaho (mehmet462)
ya bence kültüre devlet değil halk sahip çıkar. onu koruyacak olanda halk. dahada ayrıntıya girersek bireylerdir kültürü yozlaştıran yada unutturmayan. ilk önce ben le başlayan cümleler kurup öz eleştiri yapdığımız zaman faydalı olur.
acaba ben kültürüme ne kadar sahip çıkıyorum.
yada kültürel zenginliğim teee binlerce km den gelen turistin ilgisini çekiyo benimde ilgimi çekiyomu.
yada kültürel zenginliğimizin önem kazanması için illa unesco gibi yabancı bi örgüt tarafından bangır bangır duyurulması mı gerekir.
devletimiz neden sahip çıkmaz.

sana bi örnek vereyim. yaşayan tarih edirnekapı surları var. bi bölümü mucize eseri ayakta duruyo. bi kalas dayamışlar surlara. ölece duruyo. yıkılması an meselesi. bu canlı tarihe neden sahip çıkmaz belediye. bi bölümü yıkıldıktan sonra tekrar yapılmaya çalışılmış. ama yamalı don gibi duruyo. sahip çıkmamız için bişeylerin kaybolmaya yüz tutması gerek. çünkü bizim özelliğimiz yuymurta kapıya dayanır. sonra önlem alırız Gülüyor
2007-10-13 (14:42)
Ferya Cansever (ferya)
Ferya Cansever (ferya)
Çok mutlu Gülüyor
2007-10-13 (14:49)
Memo Şaho (mehmet462)
Memo Şaho (mehmet462)
bak feraye sana bi örnek daha veriyim.
bu edirnekapı surlarının orda mezarlığın tam karşısında restore edilmiş yamalı don gibi duran kale var. adam üzerine sprey boyayla kasımpaşalılar yazmış. hay elin kırılsın allahın şoparı.
işte olay budur. en küçük örnek olarak yamalı don olarak restore edilen tarihi zenginliğimizi kendi elimizle yok ediyoruz.
al sana ikinci örnek.
dün eminönünde yeni camiinin orda annemle kızkardeşimi bekliyorum. tam güvercinlerin yani camii basamakların ordayım. bizim turkish ökuzz eline aldığı bi paket kestaneyi yiyo. tamam afiyet olsun da be manyak kabukları yeremi atılır. zaten yer çekirdekten tut haşlanmış mısıra kadar çöp dolu. camii nin önü rezil halde. tarihe değer vermiyorsan ora camii. bari ona değer ver. turisti izledim. adam mısırı yedi. ve çöpünün elinde taşıyo. alt geçidin ordaki çöp tenekesine kadar yürüdü ve çöpe attı. bizim mallarda yere atıyo.

daha bunun gibi birsürü örnek. biz batıdan önce kendimize bi sahip çıkalım. yeni nesil tarihe saygılı çevreye duyarlı ama çevremizde hala mandafon cinsi ökuzzler var.
2007-10-13 (15:19)
Memo Şaho (mehmet462)
Memo Şaho (mehmet462)
nere gittin yaw. e tabii bilgi dağarcığımdan ürktüü Gülüyor Mr. Green
2007-10-13 (23:22)
Bora Tu (vANe)
Bora Tu (vANe)
devlet vatandaşına sahip cıkar , vatandaşı ona sahip cıktıkça
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa