Arkadaşlar Ankara vize de sorunlar çıkarıyor haberiniz olsun . O kadar sacma işler dönüyorki anlatamam... Ankara daha kolay olur die ankaradan başvuru yaptım. Ama gelin görünki yapmadıkları kalmamıs bize...
mesela:
Benden 2 eksik evrak istenmiş lakin ben bunu 9 ayın sonunda salzburg ma dan öğrendim ankara haber vermedi bana.
Eksik evrakları direk olarak salzburga gönderdim kadın kabul edip almıs. ve vizem çıkmıs. Ankara bana yine haber vermedi. Kendilerini arayıp bilgi istediğimde hatta vizemin çıktığını isim vererek söylediğimde bile mektup bekle dendi bana. Bende ikamet adresimin değiştiğini yeni adres vermek istediğimi söyledim (aslında bu bi yalandı

) ister faksla istersende gelip elden ver dediler (adres değiştiğine dair bi dilekçe)... bende sözde adres değiştirmeye gidip vize formu doldurup içeri verdim.adres değişikliği dilekçesini vermedim tabiki. ama öğlen 3 de vizemi aldım. suan yıllık vizemide aldım ben üstüne düşmeyip haber bekleyecek olsam belki hala haber gelmeyecekti. Yıllık vize kartım 10 ayda basılmıs ve salzburda beklerken ben 12 ayın başında 4 aylık geçiçi vizeyi ankaradan resmen dalavere ile aldım...
Arkadaşlar sizin avusturyada ma35 den vizeniz çıktığına dair bilginiz varsa kesinlikle bu işin üstüne düşün. çünkü sizin yıllık vize kartınız bile o haber size verildiğinde avusturayada basılmıs ve sizi bekliyor durumda oluyor. yani vizeniz oluyor ama burdan size geçiçi vizeyi vermedikleri için o vize orda öylece bekliyo...