Mesaj Panosu

YENİ VİZE ALAN ARKADAŞLAR İŞLEM SÜRESİ KISALDI MI?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /35Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2007-11-16 (17:41)
hayalgercek
Bayan
hayalgercek
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
oelmaz demiş ki:
ben vizemi aldim cuma günü yani yarin saban ucuyorum......
insallah sizinkilerde bir an önce oluverir allah kalbinize göre versin
iyi aksamlar......

sanada iyi yolculuklar hayırlı olsun arkadasım umarım herşey gönlünce olur..
meraba 2007-11-16 (20:06)
oelmaz
Bay
oelmaz
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
Tsk ederim hayal bacim insanallana n sende bir anoncen vizeyi alirsiyn
2007-11-20 (00:00)
metinmete
Bay
metinmete
Avusturya, Wien
chechen86 demiş ki:
Bir haftada adamında olsa zor. Çünkü evraklar avusta gidip ordan okey verilince vize çıkıyor. İçeride adamın olursa yapabileceği en büyük iyilik evrakları erken avusta yollamak olur bence...

Ben burada 3-4 ay vize bekleyenleri görünce bayağı korkmustum "ya nasıl sabrediyorlar" demiştim. Ama benim vize 8. ayına girdi eksik evrak varmıs onları daha gecen hafta teslim ettim. Herhalde en uzun bekleyenlerden birisiyim ben.

Yeni başvuru yapacak arkadaşlara tavsiyem "mutlaka adliyelerden sabıka-sicil kaydı alıp bu belgeyi adliyedeki adalet komisyonunda apostil ettirmeleri ve tercümesi ile birlikde diğer evraklarla birlikte içeri vermeleri". ben dahil 3-4 arkadaşdan bunları başvuruda istemedikleri halde sonradan istediler bu da işlem süresini uzattı.

Son bir not salzburg belediyesi eksik evrakları elden de alıyor. Ben gecen carsamba görevli bayana bir arkadaşım aracılığı eksik evraklarımı elden teslim ettim.

selam..
bende salzburg üniversitesi için vize başvurusunda bulundum. senin 8 aylık tecrübenden yararlanayım belki süreyi kısaltabilirim Çok mutlu benim bugün itibariyle 50. güne girmiş bulunmaktayımÇok mutlu konsolosluktan 45 güne kadar ararız dediler salzburg belediyesine evraklarım tam 1 ayda ulaşmış orada bulunan yakınım söyledi. eksik evrak olup olmadıgına salzburgdan bakılabilirmi buradan 2-3 güne gönderilmesi daha kolay olur oradanda elden verirler. ben daha bekliyecekmiyim yoksa bu işlemin kısalması için yapabileceğim birşeyler varmı.
8 ayda çok ya ben gidecem gözüyle bakıp buradaki işimden ayrıldım 1 ay önce.almanca kursuna gidiyorum. ama burada gitmektense orada gitmek daha mantıklı bu zamanı burada geçirmek istemiyorum Üzgün orada daha kolay ve daha ucuza öğrenilir. neyse sana kolay gelsin kardeş. Allah kurtarsın cümlemizi.. okumaya gidiyoruz bukadar uzun olmasa keşke...
2007-11-20 (00:09)
metinmete
Bay
metinmete
Avusturya, Wien
vizesi çıkan arkadaşlara iyi yolculuklar bekleyenlerede sabır.
ankaradan daha çanbuk vize veriliyo sanırım. gidenler orodaki tecrübelerinizi yazın foruma bizde faydalanalım.

ya arkadaşlar istanbul konsolostaki kadın siz aramayın, biz sizi arıyacagız dedi. ben şimdi nerden bileceğim işlemim ne durumda

varmı arıyanınız... ???
2007-11-20 (00:24)
chechen86
Bay
chechen86
Avusturya, Wien
metinmete demiş ki:
chechen86 demiş ki:
Bir haftada adamında olsa zor. Çünkü evraklar avusta gidip ordan okey verilince vize çıkıyor. İçeride adamın olursa yapabileceği en büyük iyilik evrakları erken avusta yollamak olur bence...

Ben burada 3-4 ay vize bekleyenleri görünce bayağı korkmustum "ya nasıl sabrediyorlar" demiştim. Ama benim vize 8. ayına girdi eksik evrak varmıs onları daha gecen hafta teslim ettim. Herhalde en uzun bekleyenlerden birisiyim ben.

Yeni başvuru yapacak arkadaşlara tavsiyem "mutlaka adliyelerden sabıka-sicil kaydı alıp bu belgeyi adliyedeki adalet komisyonunda apostil ettirmeleri ve tercümesi ile birlikde diğer evraklarla birlikte içeri vermeleri". ben dahil 3-4 arkadaşdan bunları başvuruda istemedikleri halde sonradan istediler bu da işlem süresini uzattı.

Son bir not salzburg belediyesi eksik evrakları elden de alıyor. Ben gecen carsamba görevli bayana bir arkadaşım aracılığı eksik evraklarımı elden teslim ettim.

selam..
bende salzburg üniversitesi için vize başvurusunda bulundum. senin 8 aylık tecrübenden yararlanayım belki süreyi kısaltabilirim Çok mutlu benim bugün itibariyle 50. güne girmiş bulunmaktayımÇok mutlu konsolosluktan 45 güne kadar ararız dediler salzburg belediyesine evraklarım tam 1 ayda ulaşmış orada bulunan yakınım söyledi. eksik evrak olup olmadıgına salzburgdan bakılabilirmi buradan 2-3 güne gönderilmesi daha kolay olur oradanda elden verirler. ben daha bekliyecekmiyim yoksa bu işlemin kısalması için yapabileceğim birşeyler varmı.
8 ayda çok ya ben gidecem gözüyle bakıp buradaki işimden ayrıldım 1 ay önce.almanca kursuna gidiyorum. ama burada gitmektense orada gitmek daha mantıklı bu zamanı burada geçirmek istemiyorum Üzgün orada daha kolay ve daha ucuza öğrenilir. neyse sana kolay gelsin kardeş. Allah kurtarsın cümlemizi.. okumaya gidiyoruz bukadar uzun olmasa keşke...

KArdeş ordaki beledeyiden öğrenebiliyor ve eksik varsa elden de alıyor ben veridim kendi belgelerimi.

Akrabaların bi arasın sorsun eksiğin yoksa 8 ay bekletmezler herhalde...
2007-11-20 (01:05)
Mozijidoshi
Bay
Mozijidoshi
Avusturya, Wien
mertkan64 demiş ki:
ya arkadaşlar, bana dedilerki kasım sonuna kadar burda olman lazım. ben başvuralı 2,5 hafta oldu. yani kasım sonuna kadar 6 hafta oluyo. ya vize 6 haftada çıkmazsa napıcaz. Ayrıca vizesi çıkan yada gelişmelerden haberdar olan arkadaşlar yazarlarsa çok sevinirim.

'kasım sonuna kadar burda olman lazım' lafının anlamı şu:1. kayıt dönemini yakalamak istiyorsan kasım sonuna kadar viyanaya gel,kaydını yaptır.tabi bunun için vizenin çıkması gerekiyor Gülümsüyor bende vizeye başvurdum,başvururken görevli bayana sorduğumuzda 2. döneme yetişir tahminimce demişti.yani büyük ihtimalle çoğumuzun vizesi kasımdan sonra çıkacak bi dönemlik kaybımız olacak.
2007-11-21 (02:50)
EsraSezer
Bayan
EsraSezer
Avusturya, Wien
Universität Wien
Arkadaşlar 2 Ekimde başvurmuştum vizeye 12 Kasımda çıktı
Kasım sonuna kadar ulaşmak demek okul değil dil kursunun kaydını kaçırmamak için aklınızda bulunsun!!
Eğer Türkiye'de devam ettiğiniz bir kurs varsa onu yakıp koşa koşa gitmeyin bu konuda danışmanlıklar çakallık yapıyorlar haberiniz olsun.Anlaşmalı kurslara yolluyorlar sizi.
Ben vizemi aldım ama Ocak başında gidicem.Çünkü tömerde devam ettiğim temel almanca
kursu aralık sonunda bitiyor.
Siz siz olun ne yapacağınızı iyi planlayın.
2007-11-21 (03:01)
sinanmakmh
Bay
sinanmakmh
Almanya, Paderborn
Universität Paderborn
arkadaşım randevudan 45 gün sonra geldi benim arkadaşıma.onun evraklarında bir kaç sorun vardı yoksa daha erken gelecekti.istanbuldan aldı vizeyi.5 günde red geliyormuş sorun çıkarsa.
2007-11-22 (18:52)
edönmez
Bay
edönmez
Avusturya, Wien
ya arkadaslar ben bu ayn 26snda basvurcam peki ben gittigimde kasımın sonuna yetisemiyorum die dil kursuna kayıt olamıcakmıyım yada olursam ne zman gibi olurum...
2007-11-22 (20:08)
Mozijidoshi
Bay
Mozijidoshi
Avusturya, Wien
kasımın sonuna yetişemiyorsun diye 1. dönem için kayıt yaptıramazsın.vizeni alınca 2. dönem kayıt tarihini yakalayıp 2. döneme kayıt yaptırabilrsin.tabi üniversitenin tavsiye ettiği dil okuluna gitmek istiyorsan geçerli bu dediklerim.yok ben başka bi dil okuluna gideceğim diyorsan vizeni aldığını gibi avusturya ya gidip bi dil okuluna kayıt yaptırabilirsin.
edönmez demiş ki:
ya arkadaslar ben bu ayn 26snda basvurcam peki ben gittigimde kasımın sonuna yetisemiyorum die dil kursuna kayıt olamıcakmıyım yada olursam ne zman gibi olurum...

Sayfa /35Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol