chechen86 demiş ki:
Bir haftada adamında olsa zor. Çünkü evraklar avusta gidip ordan okey verilince vize çıkıyor. İçeride adamın olursa yapabileceği en büyük iyilik evrakları erken avusta yollamak olur bence...
Ben burada 3-4 ay vize bekleyenleri görünce bayağı korkmustum "ya nasıl sabrediyorlar" demiştim. Ama benim vize 8. ayına girdi eksik evrak varmıs onları daha gecen hafta teslim ettim. Herhalde en uzun bekleyenlerden birisiyim ben.
Yeni başvuru yapacak arkadaşlara tavsiyem "mutlaka adliyelerden sabıka-sicil kaydı alıp bu belgeyi adliyedeki adalet komisyonunda apostil ettirmeleri ve tercümesi ile birlikde diğer evraklarla birlikte içeri vermeleri". ben dahil 3-4 arkadaşdan bunları başvuruda istemedikleri halde sonradan istediler bu da işlem süresini uzattı.
Son bir not salzburg belediyesi eksik evrakları elden de alıyor. Ben gecen carsamba görevli bayana bir arkadaşım aracılığı eksik evraklarımı elden teslim ettim.
selam..
bende salzburg üniversitesi için vize başvurusunda bulundum. senin 8 aylık tecrübenden yararlanayım belki süreyi kısaltabilirim

benim bugün itibariyle 50. güne girmiş bulunmaktayım

konsolosluktan 45 güne kadar ararız dediler salzburg belediyesine evraklarım tam 1 ayda ulaşmış orada bulunan yakınım söyledi. eksik evrak olup olmadıgına salzburgdan bakılabilirmi buradan 2-3 güne gönderilmesi daha kolay olur oradanda elden verirler. ben daha bekliyecekmiyim yoksa bu işlemin kısalması için yapabileceğim birşeyler varmı.
8 ayda çok ya ben gidecem gözüyle bakıp buradaki işimden ayrıldım 1 ay önce.almanca kursuna gidiyorum. ama burada gitmektense orada gitmek daha mantıklı bu zamanı burada geçirmek istemiyorum

orada daha kolay ve daha ucuza öğrenilir. neyse sana kolay gelsin kardeş. Allah kurtarsın cümlemizi.. okumaya gidiyoruz bukadar uzun olmasa keşke...