Mesaj Panosu

Bölümlerarası Geçiş
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Bölümlerarası Geçiş 2004-07-03 (15:31)
Merhaba arkadaşlar ben bu sene sınava girdim ama malesef istedigim puanı alamadım.Bilkent Bilgisayar Müh. istyiyordum olmadı.Okulun sitesnde bölümlerarası geçişten bahsedior.
Bilkent'i gezerken bizi gezdiren çocuğun bölümünden(Endüstri Müh) bi kız işletmeden Endüstri Mühendisliğine geçmiş.
Bende Matematik bölümünü yazıp ordan Bilgisayar Müh. e geçmeyi istiyorum.Bilgisayar Müh hocalarından Uğur hocaya mail attım bana imkansız olmasada zor oldugunu söyledi.Çoğu kişide böyle söylüyor.Ben hazırlık okuyacagim hazirlikta baslasam zaten 4 ay(1 yarı yıl) kalmak gerekiyor en az kendi bölümünde yinede yapılamaz mı not olarak 3.5 ?

Autumn Semester Prereq./Coreq.
PHYS 101 General Physics I 4
MATH 113 Single Variable Calculus 4
MATH 123 Abstract Mathematics I 4
GE 100 Orientation 1
ENG 101 English and Composition I 3
TURK 101 Turkish I 2

Dersler bunlar aslında dersleri inceledigimde lise 2-3 yani lise tekrarı gibi bir sey benim lise 3 matematikim iyiydi.Yani buna rağmen geçmek yinede zor mu ? Daha puanım gelmedi.Ama bilgisayara yetmiyor. 316-320 arası bisi alcam herhalde Baskent Bilgisayar da var 321 kararsız kaldım.Puanlar düscek diyorlar. Sizce geçiş çok mu zor ?
2004-07-04 (03:00)
Navigator
Navigator
Almanya
Cok cok zor.Orasi DGS ile bile ögrenci almiyor bu sene.ODTÜ bile iki kisi aliyor DGS ile ama orasi bir tane bile almiyor, düsün artik.
Hem ille de orasi olmali diye düsünme,diger okullar da iyi.
2004-08-14 (17:35)
ase
ase

...
2004-08-14 (18:02)
ase verdigin bilgi icin saol.. ben bilkentteki hocalara mail attım ve senin gibi demislerdi evet tercih yaptım ama yazmadım matematik.. Acıkcası sonra ctis dusundum ama Bilgisayar Müh. arasında kararsız kaldım..

Başkent Bilg Müh-Bilkent Ctis arasında tereddütte kaldım sizin bolumun dersleri gercekten iyi ve karlı bir gelecek var ama sonuda ben diploma olarakda dusundm sizin hocalarınıza mail attım gerekse diğer bilg muh hocalarına ve kararımı Baskentten yana kullandım..Suan pisman diilim..Sizin bölüm gercekten güzel beni sadece Yüksekokul olması vede diploma korkutuyordu..Bilişim Sitemleri Müh. olsaydı bukadar dusunmezdim ..
Verdigin bilgiler icin saol..
2004-08-15 (10:44)
ase
ase

...
2004-08-15 (11:26)
ase
ase

Ayrıca yüksekokul olmasının asıl sebebi sektöre yönelik öğrenci yetiştirmesi...İşe alınma konusunda bilg. müh. daha önde olabilir..Bilg. müh. amacı bilim adamı yetiştimekdir(aslında bilkent bilgisayar mühendislik değildir yurtdışında müh. akreditesi yoktur..Web sitesine girersen görürsün Computer Science yani bilgisayar bilimi bölümüdür...)Ama zaten dünyanın en iyi üniversitelerinde computer engineering diye bölüm yoktur(bazı amerikan üniveristelerinde electrical and computer engineering bölümleri vardır bu bölümler bilgisayarların hardware kısmlarıyla uğraşır program yazmaz...)
Eğer öğretim üysei olmak istiyorsan en iyisini yapmışsın(bende öğretim üyesi olmak için gitmek istiyorum...)

Hakkında hayırlısı derslerinde başarılar....
2004-08-19 (11:48)
Selam ase kardeş..sonuçlar belli oldu.. Gülümsüyor)) Sizin bolumu kazandim..
inş. hayırlısı olur..amacım yazılım muh ve sistem muh olmak..yalnız senden
bir ricam var paralı kazandım puanım iyiydi ama bilirsin bilkentin ucreti yuksek ailem ancak birkaç yıl odeyebilirki bende fazla yuk olmak istemiyorum bana ders notları konusunda yardımcı olurmusun ?

Yardım edersen memnun olurum teşekkürler..
2004-08-22 (11:33)
Çok mutlu kucak kucak selamlar

A* ben de bilkent fels kazndım bu yıl. tabii bizim yatay geçiş denememiz olur diye düşünüyoduk... yazdıklarınız pek de iç açıcı ! diil... napalım gercekler Gülümsüyor.

B* ase yanıtlar mısın? bi parantez açmıssın önceki msjda:
[ortalaman 4.00 olsun yinede öss puansız almıyolar(müh. fakültesine iktisat'a geçiş serbest 3.50 üzeri için...) ]

seklinde... bu ifadeyi acar mısın?

bu arada ase ve TROYcum hepimize basarılar....
[/i]
2004-08-22 (14:01)
Selam faraklit kardeş.. evet oss puanı onemli geçişlerde.. ama muh fakülteleri için belki sizin için deildir.. Bi hocalarına mail at istersen yada bekle okulda zaten ogrenirsin..Bu arada goruselim kardeş yaabncılık cekmeyelim orda ok Göz kırpıyor Ben ilker CTIS bolumu / bu sene hazırlık okucam herhalde.. belki gorusuruz.. kendine iyi bak..
Ücretsiz Kayıt Ol