Sene 2005
Lise 2. sınıfta okuyordum... Tarih dersinden yazılımız varmış ve ben bir sonraki hafta olacağımızı zannediyordum... Dolayısıyla hazırlıksız gelmiştim... Öğretmenimiz ikinci derste yazılıya başlayacağını söyledi...
İçimdem şeytan dedi ki (herzaman diyordu genelde:-) Nasıl olsa soruları yazdırmıştı, kopar defterden kopya çek... Ama öğretmen bana o kadar çok güveniyor ve o kadar çok seviyordu kii... Başka çarem yoktu...

Birinci derste hazırlıkları yaptım... Arka köşelerde oturuyordum... Yazılı başladı ve ben hemen harita methot defterimden yırttığım kağıtları dizime koydum... Tam çekmeye başlıyordum ki... Aksilik değil mi... Meğersem önümdeki sıranın yaslanma yeri, benim oturduğum masanın da alttaki kitaplığın ön tarafındaki tahta yokmuş... Yani kağıtlar direkt, kürsüde oturan öğretmenimizin gözünün önünde... Daha sınavın başlarındaydık ki... Kürsüden bir ses... "Oğlum, çabuk buraya gel... Kağıtlarla birlikte..." diye bir ses... Yanına gittim başım öne doğru eğik bir şekilde... Öğretmen "Senden bunu beklemezdim" dedi... Sesimi çıkarmadan sınıftan dışarıya çıktım... Başımdan aşağıya kaynar su mu diyim, ne diyim bilemiyorum... Mahfolmuştum, sınavdan kötü almayı düşünmüyordum bile... Öğretmen, o kadar güveniyordu ki bana... Oğlu kadar seviyordu... Rezil, rüsva oldum...
Okul dağıldı, eve doğru düşüne düşüne yol almaya başladım... Akşam iyice bir düşündüm ve plan yaptım... Kendi kendime planlar yapıyordum... Sanki bir rüya bile gördüm diye hatırlıyorum, o olayla ilgili...
Ertesi gün, okula gittim... Teneffüs zili çaldığı zaman bir baktım ki herkes sınıflarına doğru koşturuyordu... Bense yine düşünüyordum ve aheste aheste yürüyordum... Merdivenlerin korkuluklarından tutarak çıkarken bir baktım ki, yukardan aşağıya doğru da aynı benim gibi birisi aşağıya doğru iniyor... Evet, rüyam çıkmıştı, düşündüğüm olmuştu... Öğretmeni, yalnız başına yakalayabilmiştim... Başımı kaldırıp, öğretmenim özür dilerim dedim... Öğretmen, hayırdır oğlum niye... diye sordu. Öğretmenim, inanın dünkü olaydan beri düşünüp duruyorum, sınavda düşük not almam, kalmam önemli değil, sizin gibi bir insanın güvenini sarstığım için üzülüyorum diyerekten bir konuşmaya başladım... Konuşmamın bittiği sıralarda öğretmen elini sırtıma getirmiş... Oğlum üzüldüğün şeye bak, ben unuttum bile... Bizlerde yaptık, bizlerde çektik sen üzülme... diye bana teselli vermeye başlamıştı... Karne notum 5 üzerinden 4 gelmişti...