Sabit A'dan Z'ye Almanya'da Egitim ve Formlarin Doldurulmasi.
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 15
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

A'dan Z'ye Almanya'da Egitim ve Formlarin Doldurulmasi. 2007-11-15 (21:57)
Onur Keskin (Onsn55)
Onur Keskin (Onsn55)
Arkadaslar bu konuyu cok uzun arastirmalar sonucu elde ettigim bilgilerden yararlanarak sizler icin hazirladim.Kendi bilgilerim ve TurkStudent'deki arkadaslarimizin bilgileriyle harmanlanip hazirlanmisir. Üniversitelere yollanacak belgelerden vize basvuru formunun doldurulmasina kadar bircok konuyu iceriyor. Insallah Herkese Faydali Olur.Yönetici Arkadaslar Bu Konuyu Sabitlerlerse iyi olur düsüncesindeyim.

Almanya'da Egitim
Dört yıllık bölüme kabul edilmek veya iki yıllık ön lisans bölümünden veya açık öğretim programından mezun olmakla Almanya’da yüksek öğrenim görmek mümkün.

Almanya’da Eğitim için birçok alternatifiniz vardır.

1.Üniversite Eğitimi: Eğer yeterli derecede Almanca bilgisine sahipseniz üniversitelerden aldığınız kabul belgesiyle eğitime vakit kaybetmeden başlayabilirsiniz. Ayrıca unutulmamalıdır ki Almanya’da hiç Almanca bilgisi olmadan kabul veren üniversitelerde bulunmaktadır.
2.Dil Kursu + Üniversite Eğitimi: Almanca bilginiz yoksa başvurduğunuz üniversitenin bünyesinde bulunan ya da dışarıdan bir dil kursuna kayıt yaptırıp üniversitelerden alacağınız kabul veya teyit belgesiyle Almanya’da eğitim görebilirsiniz.
3.Dil Kursu: Almanya’da hiç bir üniversiteye başvurmamış ve elinizde teyit veya kabul belgesi yoksa sadece dil kursu için başvurup dil vizesi alabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki bu şekilde sadece dil kursu vizesi alanların vizeleri sonradan örgenci vizesine dönüşmemektedir. Önemli: Sitemizde sadece dil kursu kayit belgeleriyle basvurup ögrenci adayi vizesi alan arkadaslarimizda var.

Üniversitelere Başvurmak İçin Gereken Belgeler
1. Lise diplomasinin onaylı kopyası +onaylı tercümesi (Lise Diplomaniz üniversitenizdeyse üniversitenin ögrenci islerinden orjinalini alabilirsiniz)
2. ÖSYM SONUÇ BELGESİ’NİN onaylı kopyası + onaylı tercümesi (Bu belgeyi ÖSYM’den ve üniversitenizin öğrenci islerinden temin edebilirsiniz. Öğrenci isleri bu belgenin orijinalini vermiyor. Fotokopisini çektirip okulunuza aslinin aynidir diye mühürletin. İçiniz rahat olsun sorun çıkmaz)
3. CV (Özgeçmiş) (Almanca)
4. Pasaportun fotokopisi
5. Almanca sertifika (onaylı kopyası) (Varsa)
6. 1 x fotoğraf
7. Üniversite Transcript`i (Almanca Tercümesi.) (Okulundan İngilizce Alabilirseniz Almanca Tercümesine Gerek Yok)
8. Ön Lisans ya da Lisans Diplomasının onaylı kopyası + onaylı tercümesi (eğer varsa)
9. Üniversite kayıt başvurusu.
-Üniversitelerle yazışarak formları isteyebilirsiniz.
-Üniversitelerin internet sitelerinden de formları temin edebilirsiniz.
10. Staj Belgesi onaylı kopyası + onaylı tercümesi (Genelde Fachhochschule’ler istemektedir. Çoğu üniversite bu belgeye ihtiyaç duymuyor.)
11. Iyi Niyet Mektubu (Bazi Üniversiteler istiyor.Istemeseler bile Yazilmasinda Fayda var)

Üniversitelere Başvuru.
Üniversitelere başvurularınızı 2 şekilde yapabilirsiniz.
1.Üniversitelerin internet sitelerinden başvuru formlarını online doldurup çıktısını alıyorsunuz. Daha sonra çıktısını aldığınız formu imzalayıp diğer evraklarla birlikte üniversiteye postalıyorsunuz. Bu yöntemin avantajı üniversitedeki yetkililer başvuru formunuzu daha önceden inceleme imkânı buluyor ve postaya göre daha kısa sürede cevap alabiliyorsunuz.

2.İnternetten ya da postayla temin ettiğimiz başvuru formunu doldurup gerekli yerleri imzalayıp diğer belgelerle birlikte üniversiteye postalıyorsunuz.

NOT: Üniversitelerden cevaplar genelde uzun sürede geliyor. Zamanlamayı iyi yapmalısınız. Konsolosluktaki randevunuza yetişecek şekilde başvurularınızı yapın. Daha sonra sıkıntı çekmeyin. FH Dortmund ve Duisburg/Essen genelde kısa sürede cevap yolluyorlar.

İyi Niyet Mektubunun Konusu
Mektubunuzda Kendinizden bahsedin ve aşağıdaki sorunların yanıtlarına yer verin.
Neden Almanya?
Neden Bu Üniversite?
Gelecek Hedefleriniz neler?
Eğitiminizin Sonunda Ne Yapacaksınız? (“Eğitimimin Sonunda Ülkeme Geri Dönecegim” gibi)

Almanya’da Eğitim için Vize Başvurusunda Gereken Belgeler.
1.Geçerlilik süresi 1 yıl olan Pasaport
2.3 tane biometrik resim
3. İkamet izni başvuru formu. (iki nüsha olarak doldurulmalı)
4.Anne, Baba ikametgâh ilmühaberi ve Almanca Tercümesi
5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Anne, baba, bütün kardeşler ve varsa çocuklar ismen belirtilmeli)
6.30000€ Teminatlı Sağlık ve Seyahat Sigortası
7.Dört yıllık bölümün kazanıldığını gösteren ÖSS Sınav Belgesi ve ÖSYS Sonuç Belgesi
8.İki veya dört yıllık eğitim süresini gösteren Türk üniversitesine ait kayıt belgesi veya diploması.
9. Bugüne kadar alınan ders notları (transkript)
7.Dil Kursu Kayıt Belgesi. (Haftada en az 20 saat dersin görüldüğünü gösteren katılım belgesiyle yabancı öğrenciler için uygulanan “DSH” sınavına, “TestDAF” sınavına veya Goethe Enstitülerinin düzenlediği “ZOP” hazırlanıldığını gösteren belge ibraz edilmeli
8. Alman üniversitesinin başvuru teyidi (Bewerberbestätigung) veya kabul belgesi (Zulassungsbescheid)
9.Almanya’da geçiminizi nasıl sağladığınızı gösteren Bloke Hesap Formları, Anne ya da Babanın Garantör olduğuna dair noterden onaylı taahhütname veya Almanya’da bulunan tanıdıklarınızın size garantör olduğunu gösteren Alman Makamlar tarafından düzenlenmiş Garantör Belgesi. Bu 3’ünden sadece 1’ni yapmalısınız.
10.Kendinize ve ailenize ait ev-arsa tapuları, araç ruhsatları, banka hesap cüzdanları, kira gelirlerini gösteren belgeler… gibi belgeler de ibraz edilmelidir.
11.Eski Pasaportlarınızı da yanınızda götürmelisiniz ya da Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş daha önce almış olduğunuz pasaportları gösteren belgeyi ibraz etmelisiniz.
12. Iyi Niyet Mektubu (Yazilmasinda Fayda var.Yazmak Zorunda degilsiniz.)

NOT: Her belgenin orijinalleri ve 2 adet fotokopisi istenmektedir. Tercümeler yeminli tercüman tarafından yapılmalıdır. Notere gerek yok.

Öğrenim masraflarının finanse edilmesiyle ilgili bilgiler
• Almanya’da, Alman İkamet Yasasının 66. – 68. maddelerine uygun şekilde düzenlenmiş taahhütname (Verpflichtungserklärung);
Önemli: Taahhütnamede „Zum Sprachkurs/Studium“ (dil kursu/yüksek öğrenim için) mutlaka yer almalı.
• Ebeveynlerin taahhütnamesi (taahhütnameyi verenin imzası resmi şekilde tasdik edilmesi gerekiyor yani Noter’den yapılmalı)
— Taahhütnamede, öğrenciye her ay Alman Eğitim Teşvik Kanununda belirtilen tutarın (şu an geçerli tutar aylık 585 Avro veya yıllık 7.020 Avro) öğrenciye verileceği bilgisi yer almalı.
— Taahhütname dışında, ebeveynlerin gelir ve mal varlığına ilişkin, kısa ve uzun vadeli banka hesapları v.s. gibi belgeler de ibraz edilmeli
— Bu belgelerin tercümeleri de ibraz edilmeli
• Almanya’da bloke edilmiş bir banka hesabının açılması
— Bu hesaba Alman Eğitim Teşvik Kanununda belirtilen ve şu an geçerli yıllık tutar olan 7.020 Avro yatırılacak, her ay bu paranın 1:12’si öğrenciye ödenecek.
— Bloke edilmiş bir banka hesabını Almanya’da herhangi bir bankada açtırmak mümkün. (Konsolosluk sitesinde her ne kadar böyle yazsa da Ankara Alman Büyükelçiliği sadece Deutsche Bank’tan acilmiş Bloke Hesabi kabul ediyor

Deutsche Bank’ta Bloke Hesap Açılması
Öncelikle hesap açılması için studenten-bsc.nord@db.com isimli e-posta adresinden bloke hesap formlarını istiyoruz. Belgeler Almanca ve İngilizce olarak maksimum 1 gün sonra mailinize yollanıyor. Formların çıktısını alıyorsunuz ve gerekli yerleri dolduruyorsunuz ama hiç bir yere imza atmıyorsunuz. (Hangi formu nasıl doldurmanız gerektiğini resimli olarak anlattım.) İmzanızı başvuru yapacağınız büyükelçiliğin hukuk bürosunda görevlinin gözetiminde atacaksınız. Bloke hesap formlarıyla birlikte Dil Kursu Kayıt belgenizi, Üniversite Kabulü veya Teyidini ve Pasaport fotokopinizi de götürmelisiniz. Görevli size imzalamanız gereken yerleri gösterecek. Daha sonra yetkili kişi sizin formlarınızı mühürleyip tekrar geri size verecek. Sizde bu formları randevunuzda görüştüğünüz görevliye vereceksiniz. Görevli bu belgeleri Deutche Bank’in Hamburg Şubesine gönderiyor ve Banka sizin ikamet edeceğiniz şehirde size en yakin şubede size hesap açıyor.

“Bloke Hesap Formlarını Randevu günü mü mühürleteceğiz yoksa randevumuzdan önce mi mühürleteceğiz?” diye çok soruluyor.
Arkadaşlar formları ister randevu gününüzde isterseniz randevunuzdan önce mühürletebilirsiniz. Eğer randevu günü mühürletecekseniz randevunuzu alırken Bloke Hesap işlemlerini yapacağınızı belirtin. Çünkü size ona göre gün ve saatte randevu verecekler.

NOT: Ankara Alman Büyükelçiliği bloke hesap formlarını bankaya kendi yolluyor. Ancak İzmir ve İstanbul’dan başvuranlardan bloke hesap formlarını bankaya kendileri yollayanlar da olmuştur.

Bloke Hesap Formlarini istemek icin Yazabileceginiz e-mail Örnegi
Sehr geehrte Damen und Herren,

ich wäre Ihnen dankbar, wenn Sie mir die nötigen Unterlagen für die Eröffnung eines Sperrkontos bei der Deutschen Bank zumailen.

Mit freundlichen Grüßen
Burhan Altintop (Kendi Adinizi Soyadiniz Çok mutlu )

Vize Basvuru Formunun Doldurulmasi (Resimli Anlatim Çok mutlu )
Arkadaslar Cok Basit bi Sekilde Anlatmaya Calistim.Umarim isinize yarar.
1. Sayfa
http://bp1.blogger.com/_mMzd--jpDb0/RzyHVeCeWYI/AAAAAAAAAEA/UBPi907nQzU/s1600-h/Basvuru+Formu%5B1%5D.jpg
2.Sayfa
http://bp2.blogger.com/_mMzd--jpDb0/RzyHouCeWZI/AAAAAAAAAEI/7W_t1gChiOU/s1600-h/Basvuru+Formu%5B2%5D.jpg
3.Sayfa
http://bp2.blogger.com/_mMzd--jpDb0/RzyIHuCeWbI/AAAAAAAAAEY/VITbAUeRIoo/s1600-h/Basvuru+Formu%5B3%5D.jpg
4.Sayfa
http://bp1.blogger.com/_mMzd--jpDb0/RzyH4eCeWaI/AAAAAAAAAEQ/EPe5VXP-Ur8/s1600-h/Basvuru+Formu%5B4%5D.jpg

Bloke Hesap Formlarinin Doldurulmasi (Resimli Anlatim)
Zusatzblatt
http://bp2.blogger.com/_mMzd--jpDb0/RztQGt0zkBI/AAAAAAAAADA/QN6xiAEhhe4/s1600-h/Zusatzblatt.jpg
Kontoeröffnungsantrag
1.Sayfa
http://bp2.blogger.com/_mMzd--jpDb0/RztN_t0zj_I/AAAAAAAAACw/2On56tc_o4c/s1600-h/Banka+2+-+1.jpg
2.Sayfa
http://bp3.blogger.com/_mMzd--jpDb0/RztPc90zkAI/AAAAAAAAAC4/5k8RKV-u56o/s1600-h/Banka+2+-+2.jpg
Auskunftsermächtigung
http://bp1.blogger.com/_mMzd--jpDb0/RztNbd0zj-I/AAAAAAAAACo/uAoTzOtOuNE/s1600-h/Auskunftserm%C3%A4chtigung.jpg

Askerlik Tecili
Üniversite Diplomanizin orjinali ve 3 tane fotokopisi, nufus cüzdaninizin 2 tane fotokopisi ve 4 tane vesikalik resiminizle birlikte bagli bulundugunuz askerlik subesine gidiyorsunuz.Size form falan doldurtuyorlar ve sizi askeri hastaneye sevk ediyorlar.Askeri hastaneye gidiyorsunuz sizi 2dk da muayene ediyorlar.Evrak imzaya gidiyor geliyor ve sizi o evrakla subene geri yolluyorlar.Komutan imzaliyor ve tecil belgenizi aliyorsunuz.

Arkadaslar sirf bu konu icin bir blog yazdim resimlere tikladiginizda acilmazsa bu adresten ulasabilirsiniz.
http://almanyadayuksekogrenim.blogspot.com
Sirf TurksStudent reklami ve Bu konular var.Amacim reklam yapmak degil katkida bulunmak.Eger yöneticiler sil derse linki silerim.
2007-11-16 (00:22)
Cengiz Kahraman (yolcu54)
dostum sen mi hazırladın bilmiyorum ama süper bir paylaşım. helal olsun

bir iki notta ben söyleyeyim. reklam olarak algılamayın ama seyahat sağlık sigortasını ben bir çok yere sormuştum en ucuzu daha öncede söylendiğ gibi garanti bankasının sigortası.(30,83 euro). önce dil eğitimi sonra master için gidecekler için transkrip gerekmiyor. ben götürmüştüm vize görevlisi bana sadece geçici mezuniyet(sizin varsa diploma) yeterli dedi. ayrıca dışardaki evrakları düzenleyen kişide aile nüfus kayıt örneğine gerek yok dedi.(ancak istanbul konsolosluğunun sitesinde getirilirse iyi olur felan diyor).
ikametgah ilmuhaberlerine gerek yok. ben götürmedim. ancak eğer garantör türkiyede ise daad da eynı şeyi söyledi bana anne babanın felan ikametgah ilmuhaberlerine getirmek gerekir dedi.
randevu alırken öğrenci adayı vizesine başvurmak istiyorum dediğinizde ordaki(iks) görevli size üniversiteden başvuru teyidi varmı dediğinde şok olmayın. siz yok deyin. onlar evrakları söylicek size. size vize görevlisi soracak ne amaçla gidiyorsun. siz master yada lisans için dersiniz. oda not alır oraya bu şekilde öğrenci adayı vizesi gelir. bana bu şekilde geldi.
iyi günler
2007-11-16 (00:27)
Tayfun Kaşıkçı (typhoon18)
Tayfun Kaşıkçı (typhoon18)
Gerçekten çok sağlam olmuş eline sağlık kardeş
2007-11-16 (00:31)
Onur Keskin (Onsn55)
Onur Keskin (Onsn55)
Dostum bunu daha önce yapicaktim ama randevuyu atlatmayi bekledim.Bloke hesapta tecrübe kazanip yazmak istedim.Sonra insanlarin basi agrimasin diye.Ayni sorular sürekli soruluyor ve ayni cevaplari vermek sinir bozucu bu sekilde en azindan daha sormadan bilgileri olur.Ugrastirdi ama insallah faydali olur.Özellikle Ankaradan basvuranlara cok faydasi dokunur.Tecrübelerime dayanarak hazirladim.
2007-11-16 (00:40)
Kadir Gürel (1 on 1)
Kadir Gürel (1 on 1)
ellerine sağlık sitede tecrübeli arkadaşların azalmaya başladığı bu zamanlarda çok kişinin duasını alırsın böyle..
2007-11-16 (00:46)
Onur Keskin (Onsn55)
Onur Keskin (Onsn55)
1 on 1 demiş ki:
ellerine sağlık sitede tecrübeli arkadaşların azalmaya başladığı bu zamanlarda çok kişinin duasını alırsın böyle..

Sagol Dostum.Bu yazida hepimizin emegi var.Bu bilgileri sizlerin sayesinde edindim.9 Kasimda randevum vardi. 8 Kasim saat 24:00 da otobüse binecektim saat 23:00 e kadar sizlere sorular sordum Allah ragzi olsun yardim ettiniz cevap verdiniz.Bilgi paylasildikca güzel.Insallah ihtiyaci olan arkadaslara yardimi dokunur.
2007-11-16 (00:59)
Onsn55 demiş ki:
Sagol Dostum.Bu yazida hepimizin emegi var.Bu bilgileri sizlerin sayesinde edindim.9 Kasimda randevum vardi. 8 Kasim saat 24:00 da otobüse binecektim saat 23:00 e kadar sizlere sorular sordum Allah ragzi olsun yardim ettiniz cevap verdiniz.Bilgi paylasildikca güzel.Insallah ihtiyaci olan arkadaslara yardimi dokunur.

inşallah en kısa sürede vizeni alırsın.
2007-11-16 (01:11)
Onur Keskin (Onsn55)
Onur Keskin (Onsn55)
yolcu54 demiş ki:

inşallah en kısa sürede vizeni alırsın.

Cok Sagol Dostum insallah ben de araniza katilirim.
2007-11-16 (09:32)
Yalcın Yigit (yalcın27)
Yalcın Yigit (yalcın27)
çok güzel olmuş +rep Gülüyor
2007-11-16 (12:42)
Senay Hasirci (sensen)
Senay Hasirci (sensen)
SÜPER OLMUS YAA........ELLERIN DERT GÖRMESIN

adminler sabitlensin baslik lütfen !
Sayfa / 15
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa