SU FORUMDA ...HEY SU ARKADAS NERDESIN HEY BU ARKADAS NERDESIN ,HEY YOK MANISALI YOKMU SIVAS LI YOKMU HEY ZART ZURT TARZINDA ONLARCA MESAJ YAZAN ARKADASLAR SOZUM SIZE..
-YA BU KADAR MIDIR YAPTIGINIZ PAYLASIM BU KADAR MIDIR TAZECIK UNIVERSITE BEYINLERININ DUSUNDUGU BU KADAR MI PAYLASIM ,ANLASIM YERLERINDE YAPABILDIKLERINIZ?HACETTEPE UNIVERSITESI OGRENCILERI BULTENI EGILIM DIYE BIR BASLIK ACTIM..29 KEZ OKUNMUS SAYGI DUYARIM YALNIZCA 29 KEZ OKUNMUS AMA YOK SEN ORALI BURALI ARKADAS,YOK HERKESE SELAM VARI MESAJLAR YUZLERECE KEZ OKUNMUS.KISKANILMISLIK DEĞIL BU SADECE ACINASI BIR HAL... KATILAN URETILEN SAHIP OLAN BIR KITLE OLUSMASINI BEKLEMEK YANLIS MIDIR UNIVERSITEDE?
NEYSE COK KONUSTUM BIRAZ ONEMSENMEK ISTIYOR SADECE OGRENCI ARKADASLAR ICIN YAPILAN ISLER..
ne güzelde yazmışsın, sanki benim düşüncelerim
peki bu problemin nedenleri neler:
bundan on yıl öncesine kadar universitelerin oğrencilere sunduğu en güzel firsatlardan biri idi, "ÜNİVERSİTEDE SİYASET". ögrenci her mezhep, meşrep, klik ve fraksiyondan insanları bir arada görebiliyor, politik duşüncelerini ona göre şekillendirebiliyordu. lakin lise müfredatlarında ve sınav sistemindeki değişiiklikler vs. yüzünden artık maalesef sadece lise müfredatını yalayıp yutmuş, belki bir anlamda ezberlemiş, beyni bu süreçte dumura ugradığı icin hayatla pek bir alıp veremediği olmayan, sorgulamayan, kendini feda etme duygusu nedir, topluluğa aidiyet ne menem bir şeydir bilmeyen tipler universiteleri doldurmuştur. seksen sonrasi sol'da yasanan açmaz artarak günümüze dek devam etmiş, islamcılık 28 şubat'la birlikte dümdüz olmuş,ülkücüluk başarısız iktidar tecrübesinin ardından tarihin sayfalarına gomülmüştür.bu yüzdendir ki universite kantinlerinde artık sadece teoman bilmem ne konseri, duman bilmem ne zıplama şenliği gibi şeylerin afişleri yer almaktadır. kimsenin politik tercihi kalmamış herkesin yegane tercihi daha çok para, iyi bir kariyer olmuştur. bu yüzden savaş karşıtları artık bir avuç insan şeklinde tanımlanmakta basına yansımaktadır,
amerikan terorüne karşı güçlü sesler çıkkmaz olmuş, israil terörü yeterince lanetlenmemiştir. iskence kimsenin umrunda degildir. bunun icin ülkede protesto kültürünün, muhalefet bilincinin yeniden oluşabilmesi adına üniversite oğrencilerinin siyasi gorüşlerini netlestirmesi ve haksızlıkklar karşısında ses çıkaranların en onünde olması , en önde yürümesi gerekir.
tesekkür ediyorum..yazdıklarının altına ımzamı koyuyorum..yanımda +1 im ne mutlu
ülkemizin hali büyüklerin uğraştığı şekliyle pek parlak değil, olacağa da benzemiyor, gençliğin her zaman heryerde kendi rengini , ne tarafta olduğunu belli etmesi gerekiyor,
gerçi belli eden 3 gencimizi 6 mayis 1972'de katlettiler.
ama bi tanesinin son sözleri son sözleri çok manidardı: "yaşasın tam bağımsız türkiye!, yaşasın türk ve kürt halklarının kardeşliği! yaşasın işçiler, köylüler! kahrolsun emperyalizm!
okuyup adam olmayı isteriz elbette ki ama başkalarının mutluluğunu da gözardı edemeyiz.
ama şimdinin atatürkçü görünerek ilkelerini saymaktan aciz, sosyalist geçinip sosyalizmi boğazlı kazak giymekten ibaret sanan aciz yaratıkların,sağcı,solcu geçinip neden sağcı ya da solcusun sorusununa cevap veremeyen sağ ve de solu bilmeyen babası sağcı ya da solcu die onlar gibi olan zeka yoksunlarının ve herşeyi gözü kapalı bilinçsizce ve de at gözlükleriyle eleştirmeyi kültür sanan zavallıların siyasetle uzaktan bile ilgili olmasına karşıyım.burda saydığım tiplerin yine ...HEY SU ARKADAS NERDESIN HEY BU ARKADAS NERDESIN ,HEY YOK MANISALI YOKMU SIVAS LI YOKMU HEY ZART ZURT TARZINDA mesajlar ve de başlıklar yazmaya devam etmesini tercih ederim.
pentagraman demiş ki:
ülkemizin hali büyüklerin uğraştığı şekliyle pek parlak değil, olacağa da benzemiyor, gençliğin her zaman heryerde kendi rengini , ne tarafta olduğunu belli etmesi gerekiyor,
gerçi belli eden 3 gencimizi 6 mayis 1972'de katlettiler.
Öncelikle merhaba, alıntı yaptığım arkadaş ile belki siyasi görüşlerimiz farklı ama gençlerimizin rengini belli etmesi konusunda aynı şeye katılıyorum.
Yani bu sitenin ben senelerdir üyesiyim ve adam gibi başlık sayısı bu günlerde sıfıra inmek üzere, herkesin derdi aşk olmuş flört olmuş, he aşk kötü bişey değil ama sitedekilerin amacı ve kutsal bir şeyi ne hale getirdikleri ortada.
Siyasi paylaşımları okuduğumda ne kadar geri düşünen insanların olması beni tedirgin ediyor, örneğin sırf çevresi AKP yada CHP kötü dedi diye kendisi de inanıp o yoldan gidiyor.
Bir de sizin değinmediğiniz benim değinmek istediğim nokta var, siyasi görüşsüz insan, insan olamayacağı gibi siyasetin dozunu kaçırmamak da gerekir, kutuplaşmadan çok birlik beraberlik sloganları verilmeli ve siyasi kimliğindeki muhalif uç noktaları kişi sürekli değerlendirmelidir aksi takdirde insanlar birbirine sözde katılır özde ayrılıkçı düşüncelerle birbirinden kopar.
Saygılarımla
NOT:Türkçe'mizin Turkcheleshmesini istemiyorsak bu konu hakkında da bilinçli olalım.