Mesaj Panosu

yüksek okul mezunuyum hollandada nasıl lisans yapabilirim
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
yüksek okul mezunuyum hollandada nasıl lisans yapabilirim 2007-11-22 (00:09)
korkmazcan58
Bay
korkmazcan58
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
selam 2 Yıllık muhasebe mezunuyum Hollanda da devam etmek istiyorum. Araştırmalarıma göre Önce bi üniversitte bulup sonra dil öğrenmem gerekiyormus. Okul ve dil kurslarıyla nasıl irtibata gececem? siteleri Türkçe olmadığı içinde bişey anlamıyorum bu konuda yardımınızı bekliyorum teşekkürler.
2007-12-06 (01:51)
SevimSevim
Bayan
SevimSevim
Hollanda, Rotterdam
Hogeschool INHOLLAND, Rotterdam
Slm,

Su anda bende hollandada muhasebe bolumundeyim. Fark olarak, bunun denetim dalinda ve unide lisans duzeyinde olmasi. Anladigim kadar seninki burdaki mbo, yani meslek okulu duzeyinde.
Hollandada muhasebe bolumunde meslek okulundan lisans duzeyine geciste bir kolaylik saglanmiyor. Yani tum dersleri yeniden almalisin.
Ayrica bu lisans egitimine baslamadan once bir senelik bir hollandaca egitimi var, cunku verilen dersler hollandaca. Mesela international business secsen, ve ingilizcen yeterli olsa bu önegitime gerek kalmiyor.

Tam olarak hangi bolumu okumak istedigini soylersen sana belirli sitelerin adreslerini verebilirim.
2007-12-06 (20:01)
korkmazcan58
Bay
korkmazcan58
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
Evet seninde dediğin gibi ilk sene dil öğrenmeliymişim. Ben işletme ye kayıt olmak istiyorum aslında burdan bi kac kişi aynı sekilde gittiler falat hiç biriside bu konuda tam bi bilgiye sahip değilller. Ben şimdi diplomamı ve not çizelgemi hollandacaya cevrilmek üzere yeminli tercumana verdim, daha sonra galiba en az 2 yıl süreli pasaport olması gerekiyormus. Pasaportu cıkarıp diğer belgelerle beraber yollamayı düşünüyorum.

İlgilendiğin için cok teşekkür ederim.
2007-12-06 (22:27)
SevimSevim
Bayan
SevimSevim
Hollanda, Rotterdam
Hogeschool INHOLLAND, Rotterdam
Eger ingilizcen iyi derecedeyse international business administration 3 yillik lisans programlari var.
Hollandada bunlar sadece 'erasmus university rotterdam' ve 'Vrije universiteit Amsterdam' var. Ikiside cok iyi derecede veg kalitede ders veren universiteler. Yani TR'de bir Bogazici kadar iyi bir adi vardir ikisininde.
Programlara gelince, iktisat hollandada gayet zor bir bolum olarak bilinir, zaten ilk senede ogrencilerin 54% devam eder, geri kalani ise agir geldigi icin/puan yetersizliginden birakir.
Bunuda tabiki hollandanin egitim duzeyinin turkiyedekinden normal sartlarda daha agir oldugunu goz onunde bulundurarak dusunmek gerek.
Gercekten yapabilecegine inaniyorsan kesinlikle yap derim, cunku kalite olarak sana cok sey kazandirir. Ama cok cok azimli degilde, normal bir ogrenciyim diyorsan, bi kez daha dusun derim.

Web siteleri verim, birde kendin bak istersen.

Eramus uni:
http://www.eur.nl/scholieren/opleidingen/overzicht_bacheloropleidingen/iba/

Vrije uni:
http://www.feweb-vu.nl/default.asp?itemnumber=5806

Tabiki bunlarin disinda iktisat bolumune es deger ingilizce programlar var. Daha kolay bolumler var ama bunlar lisans derecesi dusuk. Mesela 'international business managagement'. Bunun burdaki yuksekligi HBO (yani 4 yillik lisans). Ama sonunda aliginda bachelors degree. Turkiyede gecerliligi var yani.
Bunu veren bircok universite var. Biraz hollandanin neresinde okumak istedigine bagli.
Unilerin listesi:
http://www.kiesjestudie.nl/clustE12-int-business-and-management.html
2007-12-06 (22:50)
korkmazcan58
Bay
korkmazcan58
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
Tekrardan teşekkürler, benim ailem Rotterdam Den haag civarında bu yüzden bu bölgeye yakın bi okul düşünüyorum. İlk hedefim oraya gidebilmek ve önce dili öğrenebilmek, girişimlere az da olsa başladım, yüksek okul diplomam ve transkribimi hollancaya cevirip yollayacam ailem okul bakcak orada. Ama tam olarak ne yapmamız gerekiyor hangi kagıtlar gerekiyor bilgin varsa paylaşırsan cok sevinirim.
2007-12-21 (17:18)
makdemir24
Bay
makdemir24
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
Ben İzmir Ege Universitesi Fen Fakultesi 4 yıllık Astronomi ve Uzay Bilimleri lisans programindan mezun oldum.. Turkiye sartlarında ilgili alanla alakalı is bulmak zor..
Acaba Hollanda da lisans diplomamla Bilgisayar Muhendisligi uzerine yuksek lisans yapabilir miyim?
Yoksa tekrar bastan 4-yıllık Bilgisayar Muhendisligi lisans programından mı baslatiyorlar?
Herhangi bir sekilde Hollanda da daki iyi bir universitede Bilgisayar Muhendisligi lisans veya yuksek lisans programına kabul edilme olasılıgım var mı?

Yardımcı olacak tum arkadaslara simdiden cok tesekkur eder, herkese hayatlarında saglik, afiyet, huzur ve basarilar diliyorum.
2007-12-21 (20:07)
korkmazcan58
Bay
korkmazcan58
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
Kardeş bu konuda benim tam bi bilgim yok.Fakat kesinlikle imkanın vardır araştırmanı tavsiye ederim.
Ücretsiz Kayıt Ol