Mesaj Panosu

amerikada yuksek lisans yapmak icin nerden ve nasil burs alinir???
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
amerikada yuksek lisans yapmak icin nerden ve nasil burs alinir??? 2007-11-23 (14:21)
yelizbasak
Bayan
yelizbasak
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
ingilizce ogretmenligi okuorum bu sene bitecek. seneye amerikada y.lisans yapmak istiorum ama fiyatlar cok ucuk. nasil burs alabilirm? nerelere basvurmaliyim ve gereken kosullar neler, bilen var mi?? buarada ortalamam 2.50 Üzgün bu dusuk notla pek bulamam burs ama umut dunyasi iste Göz kırpıyor bilgisi olan varsa ve benide aydinlatirsa cok sevinirim.
2007-11-30 (23:27)
omer217855
Bay
omer217855
Türkiye, Ankara
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ - METU)
bende ing öğrt 2007 odtü mezunuyum.bende bu yıl gıtmeyi düşünüyorum. not ortalaman düşük ama şansın yok değil.

öncelikle orada değişik burs imkanları var ,ama onları almak çok zor.not ortalaması, gre ,toefl , bir yayın gibi şeyler tercih meselesini etkiliyor.aynı türkiyede asisitanlık kadrosu gibi.

ama başka yollarda var,orada kalacağın ,tanığın varsa.sana oradan yardımcı olup , oraya gitmeni sağlayacak.

burada esas olan oraya vize almak.gerisi kolay, bunuda ya orada hak kazandığın üniversite diyecek "gelebilirsin , burada bursun hazır" diye veya sen eğitim ücretini karşılayacağına dair teminat makbuzun olacak 20-30 bin doalr kadar.

olmadı ,oraya dil eğitimi lmaya gidiyorum dersin ,iş bulursun eitim ücretini karşılamak için , sonra bir üniversiteye kayıt yaptırırsın.

mailime atarsan daha kolay olur , eğer başka sorun olursa

omer217855@hotmail.com

iyi günler.
2007-12-06 (23:31)
mapavrili085
Bay
mapavrili085
Türkiye
arkadasın dedıgı gıbı eger toef verebılırınsen sonrada GRE sınavını verırsen orasya ucretsız okuyabılırsın...bırde ıyı bır puan alabılırsen ucretlı asıstanlıkda yapabılrsın buda sana 20 saatlık karsı 1000 dolar gıbı bır para alamnı saglar ..

http://www.utexas.edu/student/esl/testprep/

burda ılgılı kurulusların burslar ve bılgılerı

kolay gelsın ...
Ücretsiz Kayıt Ol