BUGUN BANA KURSTAN DEDILER KI STUDIENKOLLEG NRW DE KALKIYOR VE YAVAS YAVAS DIGER EYALETLERDE DE UYGULANACAK AMA BENIM KABULUMDE STUDIENKOLLEG SARTI VAR. cihan arkadasimizada ayni cevap gelmis uni ye kabul edilemez studienkolleg yapmasi gerek ama bu eyalette yok o yuzden kesinlikle kabul edemeyiz...
selam arkadaslar
bu konuda ama bazi seyler sormak istiyorum.
1-studienkollege baslamak icin dil bilgimiz hangi seviyede olmasi gerek?
2-studienkollege giderken dil kursundaki gibi almanca ogreniyor muyuz? almanca dersi var mi?
3-studienkollege sadece yurtdisindan gelen ogrenciler gidiyor degil mi?
4-studienkollegin siniflara ayrildigini duydum. bunlar neler? sayisal sozel gibi mi?
isteyen istedigi sinafa gidebiliyor mu? yoksa sadece diplomamizdaki bolume gore mi gitmek zorundayiz?
5-studienkollege baslarken ve bitirirkenki sinavlar dsh ya oranla nasildir? nasil bir sinav uygulaniyor? ayrica ogrenci hangi sinifa gitcekse onun icinde sinav yapiliyor mu?
6-studienkollege giden dsh ya girmiyor diye biliyorum. peki uniler icin bir fark yaratiyor mu? yani dsh onlarin gozunde daha mi onemli?
7-studienkollege gitmesi gerekmedigi halde yinede isteyen gidebilir mi?
2 defa değiştirildi
En Son: 2007-12-04 22:14:50
2. bir yerde temel derslerin yanında almancada öğretildiğini okumuştum..
studienkollege dedigin sey, sudur:
bir uni den kabul alirsin. studienkollege girmen icin uni. senden belirli bir seviyeye kadar almanca kursu görmüs olmani ister. illa DSH ya yada diger resmi sinavlara girmen gerekmez ama gittigin kurstan en azindan orta seviyede yani c1 seviyeinde bir diploma, sertifika getirmeni beklerler. gerci her uni, nin degisik ve internet sitelerinde kac saatlik almanca dersi alman gerektigini yazarlar.
studienkollege icergini tam olarak bilmiyorum ,. bunuda diger arkadaslara birakiyorum
Yukarida arkadasin yazdiklari dogru.Studienkolleg bir anlamda dersane diyebiliriz.Yabanci ögrencilerin hem almanca hemde diger derslerle ilgili aciklarini kapamayi amaclar yani okulu iyi birsekilde bitirebilmen icin.
-Giris icin almanca Einstufungstest yani seviye tespit sinavi yapiyorlar,tabi ön almanca bilgisi istiyorlar ama bu yerden yere farklilik gosterebilir bunu irtibata gecip ögrenmen laziim.
-Studienkolleg de ayri kurslar var hangi bolumu okumak istiyorsan buna gore belirleniyor.
-Temelderslerin yaninda almaca veriliyor.
Benim sana tavsiyem eger mühendislik dusunuyosan ve matematik, fizikle problemin varsa Studienkollege git sonradan pisman olma, iyiyim diyosanda bence git derim.Ben gitmedim pisma nim gidenler daha rahatlar.
Umarim yardimci olabilmisimdir???
Ama bu kurslar ve katilim kosullari heryerde farkli olabilir bence nereye gitmek istiyorsa ordan bilgi al.
Diğer arkadaşlar güzel açıklamalarda bulunmuşlar.Benim eklemek istediğim ise,seçimini iyi yapmalısın.Tek bir bitirme sınavın ve bunun için 2 defa hakkın var başaramazsan daha vizenini uzatamıyorsun.
besucher akradasim;
kabul aldigim uni benden istedi zaten. ki bende istiyorum gitmek. orta seviye dedigin b1 olmasin c1 benim bildigim oberstufe oluyor b ler mittel a lar da grundstufe...
burakyar arkasim;
hangi bolumu okumak istiyorsam ona gore mi gitcem yoksa diplomamdaki bolume yakin bir bolume mi gitmek zorundayim?
mesela diplomamda a yaziyo ben d yada e ye gitmek istiyorum boyle bisey olabilir mi yoksa illa a ya mi gitmeliyim a yoksa ona yakin olan b yi mi zorunlu kilarlar?
euro1299 arkadasim;
dsh sinavida ayni sekil degil mi? 2 hakkimiz var biliyorum dsh da. tabi farkli eyaletlerde basvurup 2den fazla gidende var diyede duydum burda yazan arkadaslardan.
1on1 ve cevap yazan tum arkadaslar tesekkur ederim...
Dsh sınavı yerine TestDAF ve her iki sınavada istediğin kadar girebilirsin.Vizen 10 ay ise 20 sınav bul 20sinede gir

diyelim oturumun bitti 2 kezde girmissin sinava.... 3. kez girmek istiyorsun o zman oturumunu uzatiyorlar mi?
Eyelatin bu konuda kurallarına bağlı.Sana verilmesi gerekn izin 2 sene.1. seneden sonra seni sıkmaya,vize konusunda prüz çıkarmaya başlarlar.Tabii o sana kalıyor.1 sene sonra kendi başına konuşup anlaşırsan sorun çıkarmıyorlar ama sınavlarını soruyorlar.Sen 5 defada girsen birşey diyemezler çünkü 2 sene hakkın var.Bildiğim kadarıyla çevren türklerle dolu ve bunları onlardan öğreniyorsun.Onlarda yanlış bildiklerini başkalarına anlatıyorlar.
Dsh ya 2 defa katılabilme düşüncesinin altında şu yatıyor.Kimi üniversiteler her semester başına kimileri yılda bir sınav yapıyor.Örneğin Kiel Üniversitesi 6 ay hazırlıyor ardından sınava sokuyor.İkinci defa girdin bir 6 ay daha geçti.Bu demek oluyor ki 3. kez girmen olası ama 2 sinide veremeyip de vizen de bitime yakınsa adamlar o süre içinde ne yapıyor bu diye süpheleniyorlar.Sınavı versen bile Ünilerden birine yerleşecek misin.2 sene içinde bir yere kayıt olman gerekli.
Tüm ünilere mesaj at Dshnıza girmek istiyorum diye onlarda gerekli bilgileri sana yollarlar.Ona göre de sınavlara girersin.
sagol arkadasim cevaplar icin.
studienkolleg sureside dil kursu suresine dahil midir? yani dil kursu icin 2yil hakkin var diyelim 2 yil bitince ben studienkollege devam etmek istiyorum dersen yinede vizeni uzatirlar mi? yada 1.5yilda dili verdin ama studienkollegde 1 yil suruyo etti 2.5yil. ama hakkimiz 2yil diye biliyorum sorun olur mu bu durumda?
suan boyle sorunlarim yok derslerimde iyi gidiyor fakat vize konulari malum karisik olaylar haklarimiz ne bilmek lazim.
ha bu arada etrafimda her hic türk yok yani varda bu konularla ilgili degiller

ben sadece bu siteden okudugumu soyledim.