Mesaj Panosu

ÇİNCEMİ yada RUSÇAMI?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
ÇİNCEMİ yada RUSÇAMI? 2007-11-28 (19:30)
zenguzeng
Bay
zenguzeng
Türkiye, Antalya
Antalya Muratpaşa Lisesi
arkadaşlar günümüz şartları ve gelecek itibari ile sizce RUSÇAMI yada ÇİNCEMİ öğrenmek en iyi ideal hangisi?
ben karar veremedim sizce hangisis yapacağınız yorumlara göre karar verip bu iki dilden birini seçecem şimdiden saygılar sunarım
Gülümsüyor
Bence Rusça 2007-12-17 (20:07)
AnemosTurkos
Bay
AnemosTurkos
Kırgızistan, Bişkek
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi
Merhaba ben Volkan yurt dışında okuyan bir öğrenciyim ve bana göre rusca daha güzel bir dil ve çinceye oranla daha kolay bir dil artı size bir anımı anlatim burda çinl
biriyle tanışmıştım tabiki ortak dilim rusçaydı ve ona bana çinceyi öşretirse bende ona Türkçeyi öğretirim demiştim ve oda bana sunu soyledi çince yi mi? sen bir çinli olsaydın ve çinde yasıyor olsaydın sana öğretirdim senin bu dili aksanlı olarak öğrenmen imkansız bir şey.tabiki ruscanın kolay oldugunu söylemiyorum zor bil dildir hemde çok zor ve çok emek ve pratik isteyen bir dildir ona cok zaman ayırmanız gerekir.özellikle gramerine.Bence ruscayı secmelisin çünkü bu dille bir çok alanda artın daha fazla olur mesela antalyada çalışan arkadaşlarım var ve bana rusçanın orda iş bulmada yaralarını anlatırlar ama ben zannetmiyorum çinceniin antalyada bir işe yaradığını.ve orta asya dillerinden başka dileride öğrenebilirsin rusca kırgızca kazakça özbekçe vb.size bir şey daha soyleyi rusçayı bilirseniz 20 farklı ülkede çok rahat anlaşabilirsiniz ukranyadan tutun rusya kazakistan azerbercan özbekistan vb yerlere kadar
:) 2008-03-23 (14:38)
izmitlim
Bay
izmitlim
Türkiye, Kocaeli
İzmit Atılım Lisesi
ağzına sağlık kardeşim
Rica 2008-04-12 (23:04)
AnemosTurkos
Bay
AnemosTurkos
Kırgızistan, Bişkek
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi
Rica ederim sadece doğruyu söylüyorum birileri dilin önemini zorluğa göre belirliyor halbuki konuşulan ülke sayısı önemlidir.İnsanları doğru bilgilendirmek gerekmektedir... Göz kırpıyor
cevap 2008-05-11 (14:06)
bakulu10
Bay
bakulu10
Azerbaycan, Bakü
Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi
Walla kardes ben simdiden Rusca biliyorum tam degil ama anlasacak kadar biliyorum
ama benim sana tavsiyem ikisinide birden ogrenebilirsen ikisinide ogren ben su anda gozu Cince veya Hintlilerin diline koydum ikisindede gelecek var ama Ruscayida yabana atma derim
uzun lafin kisasi ben ikiside onemli derim ama yapi bakiminda Rusca cok zor bunu biliyorum tabi ogrenilmeyecek bir deilde deyil
muck 2008-05-11 (14:38)
stomatologg
Bay
stomatologg
Ukrayna, Kiev
Bogomolets National Medical University Of Ukraine
Dostum eger ogrenebiliosan tabiki chince.

Sen bakma ruscha isterse 116 ukede kullanilsin,sen chinceyi ogrendikten sonra kazanacagin para ile o dilleri bilen bi ordu kurabilirsin...

schang chsheo...
Ücretsiz Kayıt Ol