gördügüm kadarıyla arkadaşların hepsi ilgili ve sabırsız görünüyör buda gerçekten güzel bir olgu..neden diyeceksiniz demek ki türkiyede halen kitap araştıran ve okumaya çalışan birileri var buda bir nebzede olsa onu yansıtıyor bunuda aslında yani 20 yorumdan sonra yazma işinide birazdan bundan yazdım...
gelelim ÖNEMLİ KİTABIMIZA

herkes baya bir sabarsız gördüm hatda artık laflar agırlaşmaya başlamış nerde bu cevap tarzında
ama önçe şunu diyim kimse ucundan yada köşesinden yaklaşamadı kitaba ...ama güzel yorumlar ve cevaplarınız için herkese teşekkürler...
ve kitap hakkında dedigimiz gibi dünyanın bir yerinde bir çok ödül almiş bunlar arasında :
viyanada bir üniversite tarafından ödüle layık görülmüş ...ve tavsiye kitap olrak seçişmiş ...
pakisatan da okullarda ders kitabı olarak okutulaya başlatılmış...
ve türkiyede bir çok rekora imza atmış ...
resmi olarak 6 dile çevrilmiş ama başka dillerede çevrildgi bilinmekde...
HALİT ERTUGRUL '' KENDİNİ ARAYAN ADAM''
ve son dönem bir kaç haberde yapıştıryorum ...
''Halit Ertuğrul bugüne kadar 43 kitap yazmış. İlk kitabı 1983’te yayınlanmış. 1995’ten sonra 39 kitabı yayınlanmış. 10 kitabı ellinin üzerinde baskı yapmış. Kendini arayan adam kitabı ise 296. baskıya ulaşmış durumda ve baskı sayısı itibariyle dünyada ilk 20 kitap arasında yer alıyor. Halit Ertuğrul 3 senedir üstüste yılın yazarı seçildi. Kitapları birçok dile çevrilen yazarın Kendini arayan adam kitabının Hollandaca tercümesi Hollanda eğitim bakanı tarafından ödüllendirilmiş. Kitabın ödüle layık görülmesinin sebebi gençleri zararlı alışkanlıklardan koruması. Kendini arayan kadın ve Aradığını bulan kadın isimli kitapları da baskı rekorları kırıyor. Bu kitaplarda Türkiye güzeeli seçilen bir kızımızın islamla buluşması ve hayat hikayesi anlatılıyor. Yazdığı eğitim kitapları da okuyuculardan büyük ilgi görüyor.''
''KENDİNİ ARAYAN ADAM SİNEMA FİLMİ OLUYOR, FİLM KIRŞEHİRDE ÇEKİLECEK
Ünlü yazar Halit ERTUĞRUL’un Kendini Arayan Adam isimli eseri, Kırşehir Milletvekili Mikail ARSLAN beyin TV programı yapımcısı Yücel ÇAKMAKLI bey ile yapmış olduğu görüşmeler sonucunda Kırşehir de filme çekilmesi planlanıyor.
Eğitimci yazar Halit ERTUĞRUL’un en çok bilinen ve okunan eseri, Türk sinemasının duayenlerinden ve usta yönetmen Yücel ÇAKMAKLI tarafından sinemaya taşıması planlanıyor. ''
bunlarda son dönem yayınlananlar...
aslındanda bundan sonra bana da fazla bir yorum yapmak kalmadı ...bir alanda kendini ispatlamış insanlara kattıklarıyla da yararını imzalamış bir eser ...herkesin hayatında bir kere olsa okuması çok faydalı eserlerden biridir bir kaçta yorum koyarsak :
''BEYZA_N_Ü 22/9/2007 13:43
GÜZEL BİR KİTAP DÜŞÜNCELERİ SÖNMÜŞ KİM OLDUĞUNU UNUTMUŞ İNSANLAR İÇİN ÇOK YARARLI''
''SeVDaMıZ TüRKiYe*PoSoFaLı 5/8/2007 11:27
çok güzel bir kitap tabiki anlayana anlamak istiyene.herkese okumasını tavsiye ederim.''
''kübraa03 17/6/2007 17:51
ben bu kitabı 3 yıl önce okumuştum o zaman da çok beğenmiştim tabi ama yaşımdan dolayı bazı şeyleri kavramakta zorlanmıştım bu gün bu kitabı tekrar okudum 2 saatte bitirdim ve anlamadığım kavramlarıda anladığımı farkettim.şu an ki dönemimiz gerçekten kafalarda büyük çelişkilerin döndüğü bir dönem bu çelişkileri yenip, bir takım sorularımızın cevabını bulmada çok yararlı bir kitap olduğunu düşünüyorum.tanıdığım herkesede okuttum zaten

''
''PoSoFaLı* 12/5/2007 17:37
çok güzel bir kitap..İnşallah herkes okur birşeyler öğrenir..inşallah bu kitap hayat kurtarır..Allah razı olsun bunu yayınlıyanlardan..''
'elif_56 10/4/2007 11:18
gerçekten çok güzel bir kitap ve bu benim ilk okuduğum ve çok etkilendiğim kitap herkese tavsiye ederim.''
''*****@şk bitti***** 20/1/2007 20:32
kitapı bende okudum çok güzel.......Bence herkes okusun kendini arayanlar ve bulmaya çalışanlar için''
''alavi 19/1/2007 18:17
insan bazen hayatta bu gibi konuları çok abes buluyor fakat halit ertugrul kitabında öyle anlatmış ki insanın içindeki yargılar dile gelmiş herkese tavsiye ediyorum''
''sena9B 15/11/2006 21:04
kitap çok güzel bi kere benim okuduğum kitaplar hep güzeldir. ama gerçekten konusu verdiği sonuç geröekten çok iyi diyecek lafım yok''
''Ab-ı Zülal 16/3/2006 11:16
sayın Halit ERTUĞRUL hocamızın yazmış olduğu bu harikulde kitabı okuma şerefine eriştim ve bu şerefi kendisinin geçen hafta Elazığı ziyareti ile dinlemiş olduğum sohbetiyle iki katına çıkardım.
bu kitabı bir çırpıda okudum herkes gibi; ama bir çırpıda unutmadım çünkü herşey o kadar etkileyici ki bu etkiyi başkalarına da yaymak istegi duydum ve tavsiye ediyorum herkes okusun diye..''
''bakterı 10/2/2006 20:39
tek krlımeyle mukemmel bır kıtap ınsan ancak kendını bu sekılde bulabılır''
''land.mark 23/1/2006 12:39
BİÇOK KİTABINI OKUDUM HALİT ERTUĞRUL 'UN.HER OKUYUŞUMDA BİR İNSANA YAKLAŞIRKEN,YAMACIN SON NOKTASINDAN ÇAĞIRIŞINA HAYRAN KALDIM.İNCİTMEDEN,SÖZLER DAHİ VERDİRMEDEN,ASLINDA SANKİ KENDİSİ HİÇ DEMEMİŞ İSTEMEMİŞ GİBİ TAMAMEN KARARI KİŞİNİN KENDİ İNİSİYATİFİNE BIRAKIRKEN ÇAĞIRMIŞ UÇ NOKTALARDAN

İŞTE BU YÜZDEN YOLCULUKLARI BEN DE ÇOK SEVERİM.HER BİR YOLCULUK,YEPYENİ BİR DENEYİM VE SONUNDA ULAŞILACAK ZAFERLE BAŞIMIZI TAÇLANDIRACAK,GÖNLÜMÜZÜ ONURLANDIRACAK BİR YAKLAŞIM

) KİŞİLERİN İÇERİLERİNE YOLCULUK.KİŞİNİN KENDİYLE YÜZLEŞMESİ,MUKAVEMETİ VE İÇİNDEKİ İYİYE GÜZELE YOL VERMESİ...ELİMİZDEN TUTAN BİR KİTAP VE ANLATIM.SONSUZ TEŞEKKÜRLER

)''
''doktor28 20/12/2005 13:12
Halit Ertuğrul abi'ye, gerçekten gençlerimizin belleklerinden silemeyeceği ve hayatının her varyantında akıllarından çıkarmayacağı o namütenahi mahiyette tabirler ve bilgilerle çağımıza ışık tutabilecek bir kitap sunduğu için teşekkür ediyorum ve etkilenmemek elde değil''
''akderya 17/12/2005 20:22
güzel bir kitap.halit ertuğrulun düzceli mehmet isimli kitabını herkese tavsiye ederim...''
''xVATANx 5/12/2005 17:13
Halit Ertugrul Hocamizin bu kitabini begenerek okudum...Bence cok yararli bir kitap...Genclerimiz mutlaka okumali...Ayrica bu kitabi okuduktan sonra 'Kendimi buldum' kitabinida devami olarak okuyabilirler...Halit Ertugrul Hocamizin kitaplarini Avrupa da daha dogrusu Almanyadada buluyor ve okuyoruz...
Arkadaslar ön yargilarimizi frenleyelim ve okuyalim önce okuyalim anlamaya calisalim daha sonra kendi düsüncelerimizi ic alemimize dalarak belirleyelim...Bence önemli olan yazarin yönü degildir önemli olan o yazarda alabilecegin güzelligi almaktir...
Sevgi ve Saygilarimla...
SeKiLLReiS xVatanX ''
''olmazımsın 18/11/2005 21:17
bukitabı her genç okumalı çünkü hayatın gerçeklerini anlatan bir kitap.....''
''gölgenin bıraktığı iz 17/11/2005 04:26
bazı kitaplar vardır gerçeğe yakınlık ararsınız. bazen gerçekleri yakınınızda bulamazsınız. birşeyler bulabilmeniz için önce kaybetmeniz lazım. ben kaybetmemiştim fakat benliğim kaybetmeye hazırdı, benliğim bu kitapta bulduğum için sağolasın HALİT HOCAM. Hissiyatlarıında ve kalbinin kör kuyularında kaybettiklerini arama cüreti göstermek isteyenlere tavsiyem olur. okuyun ve neler kaybetmediğinizi bulacaksınız.''
''TAN-55 24/8/2005 11:44
GERÇEKTEN GELECEK NESİLE VE İNANCINI, ÖZ GÜVENİNİ KAYBETMİŞ KİŞİLERE YARARLI OLABİLECEK BİR KİTAP MUTLAKA OKUNMASI GEREKEN KİTAPLARIN BİRİNCİ SIRASINDA BULUNMASI GEREKEN KİTAPTIR...OKU NE OLURSAN OL YİNE DE OKU.....''
(yorumlar belli sitelerden alınmıştır )
yorumların ardından artık yazacak hecede kalmadı bize ...
son olarak ise:
hiç bir şeye asla ve asla ön yargili yaklaşmayın başkaların duyduklarından degil kendi düşünçe ve analiz mercilerinden geçirdikden sonra karar verin ..bunuda neden yazdım diyecelsiniz unutmayalım herşey zıttıyla bilinir ve bu kitap hakkında eminim buraya ters olan yazılarda yazılacaktır ...buda onlara istinadendir lütfen bazı degerleri hemde önemli degerlerin hakkında bir yorum yaparken bir kaç defa düşünelim...
şimdiden okudukdan sonra güzel ve açıklayıcı yorumlarınızı bekliyorum ..eger halen okumadıysanız inanin bir şey yerinde şuanda eksik ...
kitap sizi bekliyor ...
begenmeniz ve sizede faydalı olması temennisiyle...
ilgi ve alakanız için teşekkür ederim..
hayırlı günler...