arkadaşım bak araştırmamışın şeyh said ile bediüzaman arasındaki bagi ve şeyh said isyanından önceki arasındaki gecenleri bir araştır istersen...
gercegi o zaman göreceksin..kimlerin ne oldugunu...birde bu dedıgim bilgi kullakdan duyma degil resmi kaynaklarda yazılan bununda altını çiziyorum...
artı kitabı kimseye zorla okutmuyorlar ...herkes kendi aklı iradesi çerçevesinde alıp okuyor...
yanlış iddalar ileri sürmeyelim ...zaten kitap yaptıklarıyla ortada ...
hayırlı günler...
KROSCHKA
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
dile getirdiğim gerçekler işine gelmeyince ben araştırmamış oluyorum, sen de araştırmış oluyosun öyle mi?

iyi tamam
pekı bu alanda olan ve bediuzmanın hayatıyla ılgılı guzel hazırlnamıs bır mehmet paksunu nur dede dıye bır kıtabı var onu okudun mu _?
yada hayatıyla ılgılı hangı kıtapları okudun yada hayatıyla ılgılı tam olarak nelerı bılıyorsun ama bunlar lutfen tek taraflı objektıf olmayan bılgıler olmasın ....
ayrıca ben burda baska arkadaslarında goruslerını ve yorumlarını beklıyorum senınkıler gorus ve yorumdan cok dalga hatda asagılama propagandası gıbı bıse lutfen saygı cercevesını asmıyalım..
goruslerımızı ve yorumlarımızı saygı cercevesınde yazalım ....
hayırlı gunler...
KROSCHKA
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
gerçekler acıdır
kabullenebilmek, sindirebilmek de kolay değildir

xtina
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
ama bir insanı anında kötüleyebilmek kolaydır değil mi kroschaka ?
kitabı okumadığın zaten belli oluyor ki ,arkadaşımız burda tavsiye etmiş ister okursun ister okumazsın...
jixuniboy
Türkiye, İstanbul
İstanbul Ticaret Üniversitesi
burda bir insan diger insanlara nasl faydalı olrm diyerek bir konu acmıs: okdgu güzel bir kitabı insanlara sunmuş ve önermiş faydalı bir iş yaptıgı ortada niye direk elestirilere gecilmiş ki İLK önce okumadgn bu kitap hakkında bilgi al,Tanımadıgın İNSAN ları ögren tanı sonra yorum yap keskin sirke küpüne zarar böyle boş atıp tutmalarla neye ulasmaya calısıyorsun (bay eleştirmen) anlamak zor dogrusu neyse herkese güleryüzlü ve eleştiriden uzak güzel bir gün dilerim...

hevalo7
Türkiye, İstanbul
Mimar Sinan Üniversitesi
ben o kitabı okudum okadarda aham şaham bi kitap deil bikere müslüman biri olmama rağmen hiristiyan olan dostoyevskinin kitapları ruhumda daha sağlam bi etki birakmıştır.ve bu kitabı herkese tavsiye ederim KARAMOZOV KARDEŞLER
anlıyorum galıba sadece elestırıler yazılacak buraya bıde anlamadıgım tuhaf kıtabın zaten yaptıkları ve basardıkları ortdada kımsenın kendı begenısene gorede sekıllenmedıgıne gore ...bence karalama kanpanyasından daha cok ıcındekılerle bahsetsek daha faydalı olacagına emınım ...sız sen yada o begenememıs olabılrı ama dunyada son donemde baya ılgı olan nerdeyse benım en son hatırladıgım 300 lerde bı baskı sayısı vardı ....bılmıyorum su anda kaclarda ama sureklı hızlıca cıkıyor ....artı bu sadece bır roman degıl yanı evet dostoyeskı kıtablaır bır klasık ederdır ve romandan ıbarettır ama burda bahsettgımız kıtap tamamen yasanmıs ve baska bır alıntıda konmamıstır ...
bakınz elestırele acıgızdır ama lutfen saygı cercevesınde olsun ....bakın arkadasımız bence guzel bır eletırı yazmıs kendı gorusu ve hrıstıyan olmama ragmen bende cok etkıler bıraktı kısmını fazla anlamadım ama ....yınede saygı cercevesınde bır elestırı ...
olumlu yada olumsuz saygı cercevesınde yazalım
tekrardan ılgılenenler ıcın tesekkurler ....
hayırlı gunler ...
merveiev
Türkiye, Diyarbakır
Dicle Üniversitesi
karşılıklı bu kadar görüşten sonra kitabı merak ettim doğrusu.baktım da meğer kitaplığımızda bu kitap varmış ama nasıl olduysa dikkatimden kaçmış(4.baskısı olan 122 sayfalık ince bi kitap olmasından ötürü arada kaynamış olabilir)şu an okuduğum ve bitmek üzere olan kitabı bitirir bitirmez bunu okuyacam.
bıtırınce senınde objektıf yorumlarnı beklıyoruz ...ıns kısa zamanda bıtırmek nasıp olur
hayırlı gunler ....