Mesaj Panosu

HAYATDA HERKESİN BİR KERE OKUMASI GEREKEN KİTAP( YOKSA SİZ HALEN OKUMADINIZMI :)
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /8Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-02-06 (22:34)
merveiev
Bayan
merveiev
Türkiye, Diyarbakır
Dicle Üniversitesi
kitabı bugün 2 saatte okudum.kendini sorgulamaya başlayan bi insanın sorabileceği bazı sorulara basit örneklerle kısaca cevap veriyor.bu ve benzeri kitapları anlayabilmek için önyargısız bi şeklde başlamak ve okumak gerekiyor.kitap çok detaya girmemiş zaten girseydi bu kadar kısa olmazdı herhalde.dili genelde sade (bazı osmanlıca(sanırım) kelimelerin açıklaması verilmiş ama bikaçının(çok az) yok).risale-i nur kitabının okunmasını işaret ediyor gibi (bana öyle gelmişte olabilir) çünkü sorulara cevaplar için ondan yararlanılıyor ve kısaca yanıtlar alınmış.kitaptaki bi sözü paylaşmak istiyorum.bediüzzaman'ınmış;
'herşeyi maddede arayanların akılları gözlerindendir.göz ise maneviyatta kördür'
bu tür konuları merak eden ,kitap okumayı seven herkes okuyabilir...
2008-02-07 (16:26)
KROSCHKA
Bay
KROSCHKA
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
kitabın özetine bakarak bir çıkarım, yorum yapamayacak kadat da kapasiteniz yoksa o sizin sorununuz!
benim değil!
2008-02-07 (16:30)
KROSCHKA
Bay
KROSCHKA
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
bunu okuduktan sonra
önceden olduğu gibi
sinirden köpürüp eleştiri görünümlü düşük iq'lu hakaretlere girişecek olan kadrolu fethullahçı müritlere de şimdiden başarılar dilerim Gülüyor
2008-02-07 (17:44)
merveiev
Bayan
merveiev
Türkiye, Diyarbakır
Dicle Üniversitesi
kroschka, benim msjımdan sonra msj attığın için yazmak istedim(yazdıklarını üzerime alındığım için değil bu parantezi açma nedenim de yazıları da bazı arkadaşlar yanlış yorumluyor bu yüzden de açıklama yapma gereği duyuyorum yazarken).ben hiçbi kitaba önyargılı olarak başlamam.zaten hiçbi kitapta benim hayatımı ve düşüncelerimi değiştirmedi,değiştiremez.herkesin okuması gereken, okumazsa hayatında hep bişeylerin eksik olacağını bi kitapta bence yoktur.zaten msjımda da herkes okumalı demedim bu tür şeyleri merak edenler okuyabilir dedim.kitabı bitirir bitirmez de benim gibi yorumlardan sonra kitabı okumak isteyenlere nasıl bi kitap olduğunu anlamaları için kitaptan bence kitabı özetleyen bi söz yazdım yorum yapmaktan daha iyi bence kitabın içeriğinin anlaşılması için.ben kitap okumayı severim ve farklı düşüncelerde olanlarında kitaplarının okunması gerektiğini düşünüyorum.bu bi tercihtir.ayrıca herkesin doğru veya yanlış(kime ve neye göre olursa olsun) bi fikri olmalı ve herşeyi kendisi araştırıp inceleyip yorumlamalı.bu kitap bunu savunuyor,bu kitabı zaten bu kişiler okur diye bence genelleme.insanları düşüncelerine göre sınıflara ayırıp aşağılama bence.bilgili bi insan herkesin düşüncelerine saygı göstermeli.
2008-02-08 (23:11)
mapavrili085
Bay
mapavrili085
Türkiye
merve hanım gercekten guzel bır yorum yazmıs ...ve tarafsız bır o kadar da objektıf ..kalkıp kımseyı dusuncesı yuzunden degil hemde bılmedı ve okumadıgı bır kıtabı yorumlar yazan tarzından degıl ...

bazen ınsanalara hep sasmısımdır hanı benım beynımı yıkacaklar benı benden ckaraklar takıntıları olan su dar alanda dusunmeye calısıan ınsancıklar ....bı ınsanın eger bır alanda bılgısı yoksa bılenler tarafından oraya ya dogru yada yanlıs bırseler doldurullur ...kıtaplar ınsanı degıstırmez onlar sadece bır vesıle olur belkı ama onemlı olan onu ıdrak edebılen ve kendınde ufkunda bazı aydınlık yolları gore bılen ınsanlardır ...ınsanlar dusuncelerı sorgulamada her daım acıktır bızım dınımızde cogu durum sorgulana bılır ve bır o kadar zaten acıklanıyor ...

kroska kardes aslında hatan ne bılıyormusun okumadıgın bır kıtap hakkında kalkıp ahkam kesmen olayı sadece dalga konusu yapman ...ve kendı dusuncelerınde o kadar saplanmıskı ...baska hıc bır dusunceye acılamayacak kadar kendı o kabungunda kalmısın ...bır arkadasım vardı kıtabı ona vermıstım sonra bana gerı verdı okudum dıye sonra oda senın gıbı bır dunya elestırı yaptı ...ama daha sonra yanı 1 yada 2 ay sonra ogrendım kı kıtabı meger okumamıs benı degıstırı dıye Gülümsüyor cok gulmustum o gun sorma Gülümsüyor senıde sımdı ona benzetıyom ...kardes o kadare korkma bır kıtap okumadan bıse olmaz hem kıtap onemlı degıl kafandakılerı kullanabılme yetegını onemlıdır ...okursun ama anlamadıkdan sonra bır fark etmez ...yanı eger bıselerı anlayabılme yetenegı varsa bır ınsanda zaten ona bır sekılde kıtap olmadan ogrene bılır ....kıtap sadece bu zamanı kısaltan bılgıye daha hızlı ulasabılme durumunu saglar ...

ınsanlar atısmayı sevmem ama yaptıgın durum ınan saygısızlıkdan baska bır sey degıl bbak lutfen dıyorum elestı yapacaksa na bak bu arkadasımız gıbı yapabılırsın ıstersen ornek alabılırsın ...
2008-02-12 (04:37)
wellboy
Bay
wellboy
Türkiye, Kocaeli
Kocaeli Üniversitesi
dikakt deil de aklım başımda mı die kontrol ederdim Gülüyor Gülüyor Gülüyor Gülüyor
2008-02-15 (18:24)
mapavrili085
Bay
mapavrili085
Türkiye
bazıları munyelerınde alınmıs objektıf olma duyguları yada sanayı kaynagı yapılmıs olayları baskalarının gozunden bakmak gıbı ....

aslında ben sadece bılmeyen ve duymamıs ınsanlara da duyurmak aktarmak dıyebılırız ...ve halen okunması gerek kıtaplar arasında goruyorum ..

hatda aynı yazarın duzcelı mehmet dıye baska bır kıtabı var oda bunun kadar unlu ve cok satmıs bır kıtabıdır ...onunda bır cok ınsanı ılıklerıne kadar etkıleyıcıgıne ...kelımlerın bazen kör topal kalacagına emınım ....

sımdıden hayırlı okumalar hayırlı vakıtler dılerım ...
2008-02-28 (20:22)
mapavrili085
Bay
mapavrili085
Türkiye
Halır ertugrulun yıne en guzel ve benımde en cok begendıgım derınden etkıledıgı ''aysel '' adlı kıtabıdır ...yıne yasanmıs bır olayı kıtaba alan yazar ....kısa ozetı soyle tanıtım yazısı ...

'' Halit Ertuğrul, her gün sayısız mektuplar alan bir yazar. Bu mektuplarda müthiş olaylar, çeşitli anılar ve dönüş hikayeleri yer alıyor. Mektuplar; başı boş, perişan, bitkin ve günahlara bulanmış hayatların nasıl kurtulup, imanla buluştuğunu, yüreklerin nasıl huzurla dolduğunu ve gözlerin nasıl yaşlar döktüğünü dile getirmektedir. Elinizdeki AYSEL isimli kitap da, böyle bir mektuptan oluşuyor. Öksüz ve yetim kalmış, yetiştirme yurdunda büyümüş, insafsız insanların ve art niyetli kişilerin elinde gençliğini harap etmiş bir genç kızın, akılları durduran hayat mücadelesi ve sonunda amansız kanser hastalığı... İntihar edip, kurtulmayı isterken, gönlüne doğan, içini aydınlatan iman ışığıyla müthiş bir dönüş, ibretli bir son. İnsan ilişkilerini, gençlik problemlerini, toplumsal yozlaşmayı sorgulayan bu kitap, intihar etmek üzere olan bir kızın kurtuluşunu anlatmaktadır. ''

GUZEL OKUMALAR VE HAYIRLI OLMASI DILEGIYLE ...
2008-03-01 (14:22)
EbRuuSh
Bayan
EbRuuSh
Türkiye, Kayseri
Kayseri Lisesi
ay$eqüL Serileri fLn
Çok mutlu
2008-03-11 (19:39)
mapavrili085
Bay
mapavrili085
Türkiye
evet bazen insanlarimiz en son aysegul sorunu okumus ve buralara gelip inanilmaz ama bir o kadar sig dusuncesinin denizde yuzuyorlar ....ne diyim insanlarimiz artik aysegul serilerini bitirip artik gercek ve hayatimizi yon vermede onemli kitaplar okumasini tavsiye ediyorum

anlayan arkadaslara uyari ....

hayirli okumalar .....

Sayfa /8Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol