MyTu
Türkiye, Kocaeli
Kocaeli Üniversitesi
merhaba ben yurt disinda ogrenim goruyorum ve bu sene yeni geldim buraya.Tecil icin ogrenci dosyasi actirmak gerekiyor burdan fakat bu islem icin 1.sinifin ilk donem derlerini vermek gerekiyor.Benim sorunum su; tecilin 28 aralik 2007 de bitiyor.pasaport surem agustosta doluyor.burdan pasaportumu uzatmam icin pasaport suremin bitmesine 2 ay sure kaldiginda muracat etmem gerektigini soyluyor konsolosluk.Yani haziran ayinda muracat etmem gerekiyor fakat ben bu tarihte bakaya kalmis oluyorum buda burdan pasaport islemi yapamamam anlamina geliyor.Son care olarak bu islemi turkiyeden yapmayi dusundum ucak biletim her seyim hazir.Yanliz korktugum bir nokta var ben oraya geldigimde tekrar geri cikarken problem yasarmiyim.28 aralikta tecilim bitiyor ve ben hemen pasaportu uzatip bu tarihten once geri donucem.bakaya dusmem bilgisayarda herhalde yeni yilda anca gozukur.Bu konuda bilgisi olan arkadaslar bana lutfen yardimci olsun tesekurler...
bak birader once nerde okuyorsun 4 senedir disardayim anlattiklarinin cogunu bi kere bile duymadim ilk donem notu beklemede ne hazirlik ogrencileri bile gider evraklari teslim eder dosyalari bir iki aya acilir ikincisi son iki ay olayi sart degil git ben amerikaya gidicem de yani senden vize icin en az 1 yillik pasaport isteyen bir ulkeye gideceni soyle yapmak zorundalar tabi benim dedim gibi demede uydur bi yer iste