eskiden bir üniversiteden mezun olan bir mühendis (tabiki üniversitesi önemliydi ) rahatlıkla iş bulabiliyordu ve işe girincede sadece masa bekciliği yapıyordu .bu bir gercek arkadaşlar,şimdi ama çok şey değişti artık işe girmek gercekten cok zor globalleşen ekonomi sınırtanımıyor ve türk firmalarıda artık dünyaya ihracat yapıyor ve dünyada söz sahibi olmak için caba sarfediyor ,bu sebebten dolayı işe aldığı mühendis vy diğer çalışanlardan çok şeyler bekliyor,(en başta yabancı dil bu her bölüm için gecerli).
1 defa değiştirildi
En Son: 2007-12-10 05:11:44
nhnsrc
Türkiye, İstanbul
Bahçeşehir Üniversitesi
kesinlikle katıyorum. türkiye globalleşme acısından potansiyel bir ülke ve ihracatta önemli adımlar sağladı. ingilizce eğitim kesinlikle şart

rügzö
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
malasef size katılıyorum.ingilizce her alanda geçerli olmaya başaladı.bu da beni deli ediyor açıkçası.dış dünyaya tabiki sırt çeviremeyiz yada gelişmelere ancak kendi öz dilimize biraz daha dikkat etmeliyiz
evet arkadaşlar malesef ingilizcenin kurbanları oluyoruz.adım attığımız her yerde karşımıza çıkıyor .gelişim açısından çok ii ama bu durum bazen sıkıcı da olabiliyor.napalım malesef çağa ayak uydurmak zorundayız.İNGİLİZCE VS ŞART...
Hottrick
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
Artık ingilizceyi de aştık.Herkes az buçuk biliyor. 3. dilin var mı?Bilgisayar kullanmayı biliyor musun,havada ters takla atabiliyor musun?Ağzınla kuş tutabilir misin?Sınırlarını zorluyorlar.Artık iyi olan değil en iyi olan iş bulabiliyor.
Çöpçümüz üni. mezunu,inşaat işçimiz ün. mezunu.Her şehirde üni. olacakmış...
%99'umuz üni. iş bulabilmek için okuyor üni mezunu olmak için değil.Burası Amerika değil,Avrupa değil Türkiye.Üni. açmadan önce ordan mezun olacak kişi için bi gelecek hazırla ondan sonra üni'yi aç.Her insanı da Öss sınavı stresine sokup milyarlarını harcatma.Çocuk da gelecek yoksa zorlama..Rehberlik hizmeti yap çocuğu Öss'ye değil yapabileceği bir işe edinebileceği yeni becerilere yönlendir.Ama bizim siyasetçilerimizin yaptığı sadece diğer seçimi kazanmak için eften püften göstermelik işler.Son 3 yüzyıldır böyle,korkarım ki böyle de gidecek galiba...
esura
Türkiye, Çanakkale
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
girecegin sektor her ne uzerıne olursa olsun ,ne yaparsan yap ,aslında ıletısım uzerıne kurulu bu tur ıs dıyaloglarında her zaman yabancı dıl onem tasır..hatta ve hatta artık ıng tek basına yeterlı gelmıyor ıkıncı,ucuncu dıller aranıyor..ıng dısında bıldıın dıle gore de tercıh sebebısın yanı cıtan yukselıyor..ben de ıkı senedır uluslaraarsı byuk bı fırmada calısıyorum ve ıng nın yanında japonca da bıldıım ıcın ıse alndım,ornek..bence bı an once dıle sarıl,ıng en yeterlı derecede degılse bı an once bı seylr yap..kımbılır su anda ıng bıldıı ıcın senden bı adım daha fazla atmıs kac kısı var?...
basarılar..
esra