Mesaj Panosu

2008 YILINDA DOĞU AKEDENİZ ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR..
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /7Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-04-30 (13:25)
angela08
Bayan
angela08
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefkoşa
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi
tşk. ederim verdiin url de yazmıo bursun devamı için 2.00 yoksa 2.75 mi gerekiyor ?kıbrısta hayat pahalı diyorlar ne kadar pahalı şimdiden tşk.
2008-05-04 (20:40)
canbekcan
Bay
canbekcan
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gazimağusa
Doğu Akdeniz Üniversitesi
angela08 demiş ki:
tşk. ederim verdiin url de yazmıo bursun devamı için 2.00 yoksa 2.75 mi gerekiyor ?kıbrısta hayat pahalı diyorlar ne kadar pahalı şimdiden tşk.

Hiç önemli değil. Öncelikle bursun devamı için hazırlık sınıfını 1 sene içerisinde bitirmen gerekiyor, aksi taktirde burs iptal oluyor. Bölümde ise 3.00 ve 4.00 arasındaki not ortalamasına burs veriyorlar. Eğer not ortalaman 2.75 + ise o zaman üstten bir ders alabiliyorsun, ancak bursun iptal oluyor. Burs için alt sınır 3.00.
Kıbrıstaki pahalılık kişiden kişiye göre değişir. Ailenin maddi durumunu düşünerek hareket etmen gerekiyor. Bazı özel zevklerinden vazgeçmen gerekiyor, eğer geçemezsen bu zevkler sana külfet olmaya başlar. Tam olarak nasıl bir örnek verilir bilemiyorum, fakat Kıbrıs'ın en önemli özelliği olan eğlence sektöründen örnek vermek gerekirse; her hafta sonu partiler olur ve bu partilerin giriş ücretleri 15+ytl olarak değişir. Bu sadece giriş ücretidir, eğer içeride alkol alacaksan 10+ytl'yi gözden çıkarman gerekir. Diğer sosyal yaşantıda da bazı meblalar yüksek gelebilir. Mesela, Gazi Mağusa'da tiyatro yok. Bir oyun izlemek için Lefkoşa'ya gitmek gerekiyor. Yol masrafı, gidiş-dönüş 12ytl. Bu fiyat sadece belirli bir merkez için, o bölgeden tiyatro salonuna gitmek için de taksiye bir mebla ödenmesi gerekiyor; ondan sonra giriş ücreti var, 15+ytl olarak. Yiğecek olayına bakarsak; bir çok farklı ürün ve marka mevcut. Seçimlere göre fiyatlar artıyor. Mesela, alışveriş yapılacak yer bile çok önemli. Burada TSK'nın kantinleri (Küçük marketler) var ve oradaki ürünler Türkiye'den, Türkiye fiyatıyla geliyorlar. Toptan yapılacak alışverişlerde her hangi bir külfet olmayacağını düşünüyorum. Çünkü Türkiye fiyatları. Burada zorlanabileceğini düşündüğüm ev kiraları ve onun getirdiği giderler var. Ev kiraları genelde senelik, 10 ay olarak sayılıyor veya bulabilirsen aylık kira olarak; 12 ay; evin büyüklüğüne ve bulunduğu konuma göre değişiyor. Okulun karşısında iki kişilik bir daire (2 oda - salon & mutfak - banyo) 10.000+ ytl olarak değişiyor. Fiyat evin toplam kira bedeli. Ancak apartman gideri falan oluyor onlar ödeniyor, onlarda en fazla 1.500 ytl tutuyor. Yurtlarda ise böyle bir sorun yok. Okulun yurtlarla ilgili olan sitesinden bilgileri alabilirsin. ( http://dormitories.emu.edu.tr/index.php )
Şuan aklıma farklı bilgiler gelmiyor. Eğer aklına takılan bir nokta olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım.
İyi çalışmalar.
2008-05-05 (01:19)
angela08
Bayan
angela08
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefkoşa
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi
:S yani bursumun devamı için 3.00 ortalamamı gerekiyor cokmus yaaa
2008-05-05 (17:46)
canbekcan
Bay
canbekcan
angela08 demiş ki:
:S yani bursumun devamı için 3.00 ortalamamı gerekiyor cokmus yaaa

Eğer bursunun iptal olacağını düşünüyorsan tercih yapmamanı dilerim. Gülümsüyor
2008-05-07 (14:18)
DAU KIBRIS
Bay
DAU KIBRIS
Avusturya, Wien
Universität Wien
arkadaşlar kabataslak masarf listesi;

8.800 ytl okul harcı

2600 ytl yurt ucreti

4000 ytl 10 aylık harcama (içki sigarası olmayan biri için aylık 400 ytl)

toplam 15800 ytl...

turkıyeye gıdıs donus ıcın 4 bilet 500-600(erken rezervasyonda duser bu rakam)

havalımanı ıcın taksı ucretı 100 da o tutar gıdıs donus..

yani 16400-16500 lira gibi bir maliyet çıkıyor. .. bu rakam almanyada egitim için gerekli ucretin misline geliyor neredeyse. birde orada calısarak para kazanma sansınız var.. egıtımınd ekalıtesı bellı bu ne yaw Gülümsüyor
hazırlık? 2008-05-07 (14:55)
oğuzhan denizli anadolu lisesi
Bay
oğuzhan denizli anadol…
Türkiye, Denizli
Denizli Anadolu Lisesi
RoBiNc demiş ki:
Arkadaslar burda bir birimize Yardım edelim ve bildiklerimizi paylasalım...

hazırlık burs dahilinde deilmiş die duydum doğrumudur acaba?
2008-05-07 (15:45)
DAU KIBRIS
Bay
DAU KIBRIS
Avusturya, Wien
Universität Wien
burs gecerlı hazırlıkta ı... Soğukkanlı
2008-05-11 (02:34)
undertaker88
Bay
undertaker88
Doğu akdeniz üniversitesindeyim 2007 kayıtlıyım yani ilk senem adaya gelmeyi düşünen arkadaşlarımın dikkatli okuyunuz.

ilk olarak belirtmek isterimki doğu akdeniz in eğitimi gerçekten güzeldir öyle beleşe geçmek yok ingilizce bilmeyenler endişelenmesinler bende öyleydim ancak artık biliyorum eğitimi dediğim gibi güzelde size dezavantajından bahsedim

ilbaşlarda herşey güzel gelir kıbrıs deyince çünkü türkiye de akla gelen ilk şey gece hayatıdır ki dğrudur buradaki eğlence antalyaya eşdeğer diyebilirim.ancak unutmayınki siz burda 1 yıl hazırlıkla beraber minimum 5 yılınızı harcicaksınız buraya 1 haftalığına tatile gelmiyorsunuz.buraya ilk geldiğimde hep dışarı çıkarıdım ortam falan çok cazip gelmişti ama henüz 7 ay olmasına rağmen çok sıkıldım ki çevgremdeki arkadaşlarımdanda ike buraya gelmişim diyeninide görmedim bir düşünün ben hazırlığım dersim saat 15:20 de bitiyor arkadaşlarala biyerlere gidelim diyoruz sonra vazgeçiyoruz nedenmi çünkkü gidebileceğiniz yerkeler kısıtlı sabahları takılabileceğiniz adam gibi 5-6 cafe var(gazi mağusa şehri için konuşuyorum) akşam deseniz akşamlarıda çıkabileceğiniz 4-5 adam akıllı yer var.yahu dersten kaçıyoruz yurda gidiyoruz varmı böyle şey çünkü gidecek yer yok her taraf baydı.geçenlerde sıkıldık lefkoşaya gidelim dedik baktık orası mağusanda beter ben girneyide gördüm bi kalesi var onun dışında gezilecek bi yer yok.

buraya geldiğimden beri arkadaş ortamlarında hep bahsettik buraya nasıl geldiğimizden ve şimdiye kadar iyike gelmişim diyen 1 kişi var 100 kişiye sorduysam kıbrıstan memnunum diyenler %1. kısacası %99 umuz gelmez olaydık diyoruz.

öss ye ikinci kez girmiş ve burayı yazmak isteyen arkadaşlarım hiç tavsiye etmem bidaha deneyin öss yi.

size bi anımı anlatmak istiyorum burdaki arkadaşlarımdan birinin arkadaşı kıbrısata yapıyordu askerliğini onun yanına gitmiştik onun bize kurduğu cümle şuydu:'' hadi bizi 'enter' a basıp yolladılar bu adaya siz ne halt etmeye geldiniz'' inanın bana bu söze hak vermemek elde değil uzun lafın kısası GELMEYİN...
2008-05-19 (12:59)
aslıhan11
Bay
aslıhan11
sevgli arkadaşlaring bilmiyorum nasıl olsa orda hazırlıkta öğrenirim diyosanız yanılıyosunz doğru düzgün ing.bilmeden buraya gelmeyin gelirsenizde burdaki yıllarınızı uzatmaktan başka bi işe yaramaz.okulumuzun eğitimi ve ortamı süper sosyal olanaklarımız çok tam bir kampüs.hayat pahalı.kendine güvenen gelsin derim başkada bişi demem.okulumdam memnunun paralı yer nasıl olsa geçerim deme para verdiğin için daha çok kasıyolar adamı bildiğiniz gibi özel üni de geçmek zordur
2008-05-25 (06:02)
rhcp
Bay
rhcp
Avusturya, Wien
Universität Wien
gelmeyin

Sayfa /7Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol