mrb arkadaşlar bu konu hakkındaki bilgilerinizi ve görüşlerinizi lütfen esirgemeyin yardımlarınızı beklıyorum.
nl de hogeschool da okuyabilirmiyim? lise mezunuyum 2003 2004 de mezun oldum sınavlara girdim ama olmadı bi yere kayıt olamadım şimdi duyduğuma göre hollandada hogeschool varmıs ve kayıt olabilirmişim orda tanıdıklarım var ama bu işlerden anlamazlar o yüzden sizlerden yardım bekliyorum ne yapmam gerekir, kayıta hakkım varmı bildiğiniz okul varmı benı kabul edecek lütfen arkadaslar yardımlarınızı esirgemeyin ozellikle hollandadaki arkadaslara seslenıyorum belkide sizin sayenizde bir umut doğacak cvblarınızı 4 gozle beklıyorum simdiden tşkrler
Bence sen Azeraycanda okumayi dusunsen iyi olur.Burda tahsil daha ucuz ve yuksek seviyyede
ya tahsilin ucuzluğu çnemli değil benım amacım iyi bir flamankce oğrenmek cunkü ilerde flamenkçe benım hayat standartlarımı belirliyecek en önemli faktör olur ben uni okumak da değilim ilerde orda yasayacağım için orda dili kültürü nl hakkında herseyi kulakdan dolma bilgilerle değilde yasayarak oğrenmek istiyorum bu yani. cvbın için tşkrler
evet arkadaslar yokmu bu konu hakkında bi fikri olan...???

vay aaaaanasına yaf surda su soruyu bi kız sorsaydı belkide yüz mesaj yazarlardı bumuymus yardımsever turkstudent dayanışması neyyyyse cvblarınız içinn danke şeküüüürler............
t.t.k
bende kendim gecen sene hollandada hoge school bitirdim.. evet mumkun burda hoge schoola gitmek ama cok zor.. cok deneyenler ama cogu kisi basaramiyor... zaten birincisi dil sorunu olur 2incisi cok zor buraya gelmek. tam ne istiyorlar bilemiyorum ama kesin zaten seni biri davet etmesi lazim yoksa gelemezsin..bu konu cok uzun... ozel sorularin varsa hogeschool hakkinda sen sor ben sana yardimci olmaya calisirim..
abi diploma notun kaç acaba..??
anadolu lisesi mezuni isen biraz kolay ve diploma notlarin ve lise donemindeki butun notlarin cok onemli gelebilmen icin. VE KESINLIKLE hollandadan birisi garanti olmasi sart yoksa isin baya zor. ve mumkunse garanti olacak kisi calisiyor olsun devletten yardim alan biriisi sana garanti gibi gozukebilir ama hollanda hukkumeti bunu yemiyor. 2. hesabinda yuklu miktar para yatirman vize basvurundan 1 ay once falan bunuda konsolosluk yemiyor hesabinin islem gormesi gerekiyor. yoksa o parayi birinden borc bulduggunu dusunup onemsemiyorlar.
2. unv. hemen baslamiyorsun 1 yil dil egitimi gormen gerekiyor ve yil sonunda da sinava giriyorsun hollandaca yazili sozlu bir mulakat sinavi. eger onu gecersen egitimine basliyabiliyorsun.