bu kagit benimde elime uzun sürede gecmemisti. sonra konsolosluga gidip ordan aslidir seklinde bi fotokopisini aldim(zira bana yollanan belgenen aynisi orayada yollaniyor). neyse uzun ugraslar sonucu bu belgeyi aldiktan iki gün sonra bana gelmesi gereken belge posta kutumdaydi

gec gelmesinin nedeni ise ayri bi komedi: essenin posta kodunu 45... yazacaklarina 54... yazmislar
ayrica durum senin dedigin gibiymis. yani ögrencilere o kadar sıkı bir kontrol yokmus. ama iste benim olayda ayri bir tezat var. bana bu belgeyi verdikleri tarihten(belgenin hazirlandigi tarih) 15 gün sonra askeriyeyi aradim bakaya kaldigimi söylemislerdi

.
ya iste elestirmeyeyim diyorum ama hatta elestirincede tepkide cekiyorum ama maalesef ülkemizde bürokratik yazismalar bu düzeyde.hangi kurum olursa olsun fark etmiyor, bu her kurum icin gecerli.zaten kurumdan ziyade toplum zihniyeti meselesi.üzerimize yapismis , ne zaman nasil ve ne sekilde atacagimiz bilinmiyor. üstüne üstlük hakkini ararsanda cocuk gibi yedigin azarla kaliyorsun. münferit bir örnek diyebilirsiniz ama almanyada resmi sigorta sirketiyle yazisiyorum , adamlar bana maas vericekler , bi kazanclari da yok yani

buna ragmen adamlarla bir mektup yazismamiz görmelisiniz. bana bi belge geliyor , doldurmam gereken bir form , ben bunu 2 3 üc gün icinde ancak doldurabiliyorum sonra yolluyorum postayla , 2 gün sonra cevap veriyolar adamlar bu belgeye. yani varin siz görün aradaki bürokrasi farkini.