Ögrenci dosyasi actirma ve neticesinde yollanilan Askerlik Tecil Belgesi hakkinda !!!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ögrenci dosyasi actirma ve neticesinde yollanilan Askerlik Tecil Belgesi hakkinda !!! 2007-12-17 (12:38)
Ahmet Duman (floydian)
Ahmet Duman (floydian)
Merhaba Arkadaslar ,

Almanyada okuyorum da ben , bu nedenle askerlik tecili icin ögrenci dosyasi actirdim yaklasik 2 ay önce. belgem halen gelmedi. isin ilginc yani; Ankara Milli Egitim Bakanligi Yüksekögretim Sube Müdürlügü´nü ariyorum askeriligini 1 yil tecil ettirdik kagidi yolladik senin verdigin adrese diyor.(hemde 20 gün önce yollamislar). ama tecil kagidim ortalikta yok. ayrica bir diger ilginc olay ise; askerlik subemi ariyorum askerlik durumum nedir diye , adamlar hic bir islem yapmadigim ve gelip birligime teslim olmadigim icin bakaya kaldigimi söylüyorlar:). halbuki tecil sürem dolmazdan 1,5 ay önce konsolosluga gidip ögrenci dosyasi actirdim ve yine tecil sürem dolmazdan 4 gün önce ise Milli Egitim Bakanligi askerligimin 1 sene daha tecil ettirildigini söylüyor bana. hatta askeriye son olarak gidip konsoloslukta ögrenci dosyasi actirmam gerektigini söylüyor Gülümsüyor Gülümsüyor (2 ay önce yaptigim sey bu yani )

iste böylesine ilginc ve böylesine tezat bir kisiligimdir Gülümsüyor yorumunuzu ve bilgilerinizi alayim dedim. ne yapmam gerekli acaba , belki sizlerinde basindan gecmistir böyle olaylar

bakaya kalma gibi bi durumum olusmussa "ögrenci dosyasini actirmis olsam ve elimde buna dair bir belge varsa bile" Türkiyeye giriste herhangi bir sorun yasarmiyim acaba?
2007-12-18 (15:54)
Hasan Erkoc (hassan12)
Hasan Erkoc (hassan12)
arkadasım bende sanırım senin durumundayım yada ilede senin durumuna dusucem:)

viyanada okucam ins ama kabul belgesi cok gecikti ve simdi askerlikte ocakta baslicakmıs benim.

gunlerce dusunmenin ardından sole bir durum buldum.viyanada dil kursuna kendimi kayıt ettirip belge isticem.bir iki gune kayıt olurum.parayı yatır diye bir mail attılar hesap noları falan.

burdan gelen belgeyi ceviri ve noter tastigi yaptıktan sora kopyalarını askerlik subesine asıllarınıda milli egitime yollucam.bir kopyada kendime saklicam nolur nolmaz..

Bu sekilde ins hallolur diyorum..sende olmadı dil kursuda sıkıstır araya:)
2007-12-18 (17:57)
Özgür Schen (oezguer)
Özgür Schen (oezguer)
ayni sorun bendede mecvut arkadasim fakt benimki daha karisik. trde okulla ilisikisi kesilenleri okul 20gun icinde askerlik subesine bildiriyor ve ogrencide 20gun icinde ugrasmasi gerekiyor subeye. fakat benim kaydimi trde velim aldigi icin ve ben o sira almanyada oldugum icin boyle ugrama soz konusu olmadi ve bakaya kalmis durumdayim. 1ay once konsolosa gidip ogrenci dosyasi actirmak istedim kadin kagitlari aldi askerligi sordu aynen boyle anlattim dedi goderelim ins. sorun olmaz. ve halen beklemedeyim trye gidersem alirlar direk diyen arkadaslar oldu. yani simdi floydian sen trden kaydini aldiysan (ben mecburen aldirdim babama burdaki okula kayit yapmam icin diploma orjinali geriyordu) direk bakaya kalmissin demek oluyor subeye ugramadiysan o yuzden sakin gitme dosyan acilmadan ne olur ne olmaz...
2007-12-18 (19:04)
Ahmet Duman (floydian)
Ahmet Duman (floydian)
özgür ,
abi ben tr den ilk geldigimde askerligimi 1 yil tecil ettirip gelmistim zaten. bu süre kasim sonu itibariyle bitti.bu vakte kadar ögrenci belgesi acilir ve bende tekrar tecil ettirmis olurum diye düsünüyordum. ama islemler yavas sürmüs yahut , genel kurmay ile milli egitim bakanligi arasinda iletisim kopuklugu olmus , sonucta ben bakaya kalmisim. konsolosluk ögrenci belgemin acildigini be bu belgenin onlarin eline gectigini ve gelip alabilecegimi söylüyor. konsolosluga , tr ye gittigimde bi problem olurmu , askeriye beni neden bakaya görüyor diye soruyorum. sorun olurmu olmazmi bilemeyecegiz diyorlar , neden bakaya kaldim konusuna da kurumlar arasi iletisim kopuklugu olabilir dediler.

yarin bu tecil kagidi elime gecicek. daha dogrusu direk tecil kagidimi alicam , yoksa ögrenciligimle alakali baska bir kagitmi bilemeyecegim ama üzerinde askerlik tecil tarihim yazicakmis. bu kagidi bi askerlik subeme faks cektirip durumu anlaticagim. olmazsa ankarayla görüstürecegim Gülümsüyor ordan gelicek bi yanita göre de tr ye gidecegim:) Gülümsüyor
slm 2007-12-22 (01:54)
Belki Bakariz (puik)
Belki Bakariz (puik)
slm arkadas ..bilmiyorum su an isini hallettin mi ama ...konslosluk bana da aynisini yapti yani evrak geciktirme islemi ..banada dediki tr ye yolladik kagitlarini herhalde postada kayboldu diye ..sacma sapan seyler diyo
...ama sen kalbini ferah tut ..bizim arkadas bakayaydi 2 senedir girdi tr ye cikti geldi
artik asker polis ..asker kacagi konusun da ortak calismiyomus
..ve interpollden de aranmiyosan bi sorun yok rahat rahat girip cikabilirsin..
benim de öyle sorunum var su an hala kagit gelmedi..
einfach bincem ucaga gidecem .zaten ateseliklaer süs diye duruyo orada Çok mutlu.selamlar ....
2007-12-22 (04:12)
Ahmet Duman (floydian)
Ahmet Duman (floydian)
bu kagit benimde elime uzun sürede gecmemisti. sonra konsolosluga gidip ordan aslidir seklinde bi fotokopisini aldim(zira bana yollanan belgenen aynisi orayada yollaniyor). neyse uzun ugraslar sonucu bu belgeyi aldiktan iki gün sonra bana gelmesi gereken belge posta kutumdaydi Gülümsüyor gec gelmesinin nedeni ise ayri bi komedi: essenin posta kodunu 45... yazacaklarina 54... yazmislar Gülümsüyor

ayrica durum senin dedigin gibiymis. yani ögrencilere o kadar sıkı bir kontrol yokmus. ama iste benim olayda ayri bir tezat var. bana bu belgeyi verdikleri tarihten(belgenin hazirlandigi tarih) 15 gün sonra askeriyeyi aradim bakaya kaldigimi söylemislerdi Gülümsüyor .

ya iste elestirmeyeyim diyorum ama hatta elestirincede tepkide cekiyorum ama maalesef ülkemizde bürokratik yazismalar bu düzeyde.hangi kurum olursa olsun fark etmiyor, bu her kurum icin gecerli.zaten kurumdan ziyade toplum zihniyeti meselesi.üzerimize yapismis , ne zaman nasil ve ne sekilde atacagimiz bilinmiyor. üstüne üstlük hakkini ararsanda cocuk gibi yedigin azarla kaliyorsun. münferit bir örnek diyebilirsiniz ama almanyada resmi sigorta sirketiyle yazisiyorum , adamlar bana maas vericekler , bi kazanclari da yok yani Gülümsüyor buna ragmen adamlarla bir mektup yazismamiz görmelisiniz. bana bi belge geliyor , doldurmam gereken bir form , ben bunu 2 3 üc gün icinde ancak doldurabiliyorum sonra yolluyorum postayla , 2 gün sonra cevap veriyolar adamlar bu belgeye. yani varin siz görün aradaki bürokrasi farkini.
2007-12-22 (21:41)
Özgür Schen (oezguer)
Özgür Schen (oezguer)
bende kasimin 21inde basvurmustum ogrenci dosyasi actirmak icin fakat basvuruda askerlik durum belgesi ibraz edemedim cunku yoktu. bende bakaya gorunuyordum galiba. trdeki uniden kaydini alip 20gun icinde askerlik subesine gitmeyenler bakaya durumuna dusuyormus neyse efendim aralik ayinin 19 unda milli egitimden kagit geldi dosyanizi gidin actirin 6ay icinde askerlik kismimda da tecilli yaziyor.

simdi ben gidip dosya actirdigimda pasaporta bi damga vuruyorlar mi askerlik tecillidir diye vs herhangi bisi. yada bize bi kagit veriyorlar mi yurtdisinda ozel ogrencidir meb tarafindan taninmistir seklinde?
2007-12-22 (21:43)
Özgür Schen (oezguer)
Özgür Schen (oezguer)
bende kasimin 21inde basvurmustum ogrenci dosyasi actirmak icin fakat basvuruda askerlik durum belgesi ibraz edemedim cunku yoktu. bende bakaya gorunuyordum galiba. trdeki uniden kaydini alip 20gun icinde askerlik subesine gitmeyenler bakaya durumuna dusuyormus neyse efendim aralik ayinin 19 unda milli egitimden kagit geldi dosyanizi gidin actirin 6ay icinde askerlik kismimda da tecilli yaziyor.

simdi ben gidip dosya actirdigimda pasaporta bi damga vuruyorlar mi askerlik tecillidir diye vs herhangi bisi. yada bize bi kagit veriyorlar mi yurtdisinda ozel ogrencidir meb tarafindan taninmistir seklinde?
2007-12-24 (04:15)
Ahmet Duman (floydian)
Ahmet Duman (floydian)
özel ögrenci tanma fisi diye bir belge veriyorlar. o kagitta ne kadar tecilli oldugun yaziyor. pasaporta bir damga söz konusu degil
2007-12-24 (21:27)
Özgür Schen (oezguer)
Özgür Schen (oezguer)
sagol abi. bide bisi sorcam mayisa kadar oturumum var ocakta tr ye gitmek istiyorum acaba bi sorun olur mu giris cikista?
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa