Mesaj Panosu

tip 1 diabet (şeker hastalığı) olan var mı benim gibi ????????????????
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
tip 1 diabet (şeker hastalığı) olan var mı benim gibi ???????????????? 2007-12-22 (01:19)
mussi87
Bay
mussi87
Türkiye, Çanakkale
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
selamlar..ben 9 senedir tip 1 diabet hastasıyım ve 9 senedir insülin kullanıyorum.sürekli bi hastalık,iyileşivermiyor yani..beslenme-egzersiz-insülin dengelemesini becerebilirseniz problem yok.beslenme çok önemli.ve insülininizi vaktinde ve gerektiği miktarda yapmanız da önemli.kısaca dikkat edilmesi gereken sürekli bi hastalık..bazen sıkıcı ve usandırıcı olabiliyor benim için.ama alıştım sayılır..benim gibi tip 1 şeker hastası arkadaşlar war mı acaba?????neler yaşıyorlar ve nasıl dikkat ediyorlar paylaşabiliriz burada.dışarıdan bakılınca bi kişinin şeker hastası olduğunu anlayamassınız o yüzden sağlıklı bi insan görünümünde olmanıza rağmen hastalığın etkilerini siz hissedersiniz ve siz yaşarsınız sadece..neyse uzatıyorum gittikçe,,war mı diabetli ŞEKER arkadaşlar ???konuşalım paylaşalım dertlerimizi ya da tawsiyelerimizi..tekrar selamlar..sağlıklı yaşamlar..
aman dikkat !! 2008-03-26 (04:29)
dünyache
Bayan
dünyache
Türkiye, İstanbul
Mimar Sinan Üniversitesi
ben şeker hastası değilim ama bu konunun öneminin farkındayım.

insanlar yaşamadan farkına varamıyo çoğu şeyin.sen doktorundan yardım alıyosun ,yeterince bilgilisin sanırım ama ben de insanların bu konuya yaklaşmalarını istiyorum. en azından tecrübeleri olabilir, paylaşmakta sakınca yok diye düşünüyorum!!

sağlıklı günler.... Göz kırpıyor
gecmıs olsun 2008-03-26 (22:46)
xYoungmooNx
Bay
xYoungmooNx
Türkiye, Erzurum
Atatürk Üniversitesi
arkadasım ıyıde nasıl koruncagımız hakkında da bı bılgımız olsaydı...hastalık genetık mı degıl mı...acabılırdınız bıraz daha
2008-03-26 (23:00)
dünyache
Bayan
dünyache
Türkiye, İstanbul
Mimar Sinan Üniversitesi
ben mustafanın bu konuda son derece deneyimli olduğunu öğrendim yakın zamanda. ona sormak daha mantıklı olur diye düşünüyorum. genetik midir değil mi? ya da korunmanın yolları nedir?

aslında doktordan alınması gerekilern bilgiler ama burada ediniceğimiz ufak tefek bilgilerin de bi zararı olmayacağını düşünüyorum... Göz kırpıyor
2008-03-26 (23:56)
mussi87
Bay
mussi87
Türkiye, Çanakkale
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
slm arkadaşlar..tip1 diabet genetik bi hastalık olarak görülüyor,,yani doktorlar böyle diyor,,ama genç birinde tip1 diabetin ortaya çıkmasının nedeni de %100 genetiğe bağlanamayabiliyor,,mesela bizim ailede sülalede tip1 diabetli yok..bende çıkmasının başka bi nedeni olabilir diye düşünülüyor..bu nedenlerde(dr.ların söyledikleri) çocuklukta geçirilmiş olan ağır bi hastalık,, yine çocuklukta yaşanılan ani panik-heyecan-korku- durumları,,düzensiz beslenme,,hareketsiz yaşam,,fast food tarzı beslenme,,aşırı kilo falan,,bu gibi durumlarda genç yaştaki normal bi insanın tip1 diabete yakalanmasına neden olabiliyor..o yüzden her sağlıklı genç arkadaşa dengeli we egzersizli bi yaşam tarzı öneririm tip1 diabetten korunmak için,,Göz kırpıyor aşırı kilolarda olmasınGöz kırpıyor gerçi bende hiçbiri yoktu ama......benim gibi olanlara da ALLAHTAN deyip geçiştiriwermek kalıyo belkide (:
Ücretsiz Kayıt Ol