Mesaj Panosu

malta' da ekonomik ingilizce kursu
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
2003-10-17 (12:19)
Misafir
Misafir
merhaba

uzun bir yazı hazırlıyorum bunun için ama aklıma ilk gelenleri hemen söyleyebilirim

Türkiyeden vize alarak gidebiliyorsun o kadar sıkı değil fakat orada uzatmak çok büyük problem ayda 2 3 kere vize bürosuna gitmen lazım orada da maalesef ço kötü davranıyorlar bizlere. uzatacağın her ay için oradaki bir bankada en az 250 EU görmek istiyorlar.bu arada da tabii derslerine giremiyorsun.

Malta bir türk için dünyanın en pahalı yerlerinden biri isterseniz gitmeden Merkez Bankası sayfalarından Malta Pound unu bir araştırın..
şöyle diyeyim burada cebinde 1.000.000 var orada o para aslında sadece 300,000 TL o kadar değerli paraları.

Evet herkes İngilizce biliyor ama Herkes italyanca da biliyor.. şöyle düşün italyanca Maltizce İngilizce biraz da arap aksanı kat al işte İngilizce anla anlayabilirsen ...

gelen öğrencilerin % 70 i alman ve her hafta geliyorlar yani her hafta sınıfına birileri geliyor birileri gidiyor istisnasız ..
ve sen her hafta bazı dersleri tekrar tekrar ediyorsun bir ileri bir geri...

ben 6 ay kaldım Malta da , 3 veya dört bayandı onlar daha 2 gün valizlerini açmadan geri döndüler gerçi onların beklentileri çok yüksekti sanırım .
o kadar basitki istediğin zaman istediğin kura atla ne arayan var ne soran isteyene istediği kurun sertifikasını veriyor öğren öğrenme onlar için önemli değil.

sakın para yı türkiyedeki bir aracı kurum vasıtasyla ödemeyin orada okulun kendi fiat listeleri daha ucuz.uzun dönem gitseniz bile sadece 1 ay lık ödeyin.bu çok önemli !!!!!!

konaklama seçenekleri host family ve yurt var isterseniz onlar hakkında da yazabilirim
son olarak,
sinirleriniz sağlam paranız çok ve çok fazla beklentiniz yoksa gidebilirsiniz

birazda olumlu yanları.. havası ve denizi çok güzel insanlar biraz önyargılı bize ama genelde iyiler..
tarihi çok güzel yerleri var.. kafa dinlemek için ideal
2006-02-11 (00:22)
cOrDeLiA
Bayan
cOrDeLiA
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
ark.ımla malta hayalleri süsledi şimd bizi.ama bu yazıları okudm.hmmmm tedirgin oldm.şimdi parayı anlaşmayı aracı acentayla yapmazsak nası yapçaz.sonuçta yabancı ülke.off sorulcak tonna soru var.riskli.riskli işleri hiç sevmem.garantiye alma yolu vardır muhakak dime....AYRINTILI bilgisi olan bana ulaşsın.buraya sürekli bakıorum .....
2006-02-11 (15:17)
tania
Bay
tania
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
3sene onceki bi yaziyi okuyup cvp yazmissin

bu yazi suan icin gecersiz, yazilanlar eski bilgiler

hem vatandas hangi okula hangi mevsimde gittigini yazmamis habire kotu ozellikleri saymis
--------

yaz ayi hem konaklama hem kurs ve yasam giderlerin artar

acenta ile okul fiyati aynidir, acenta musteri getirip normal fiyattan satip komisyon alir. ama bazi okullar kendin basvurursan indirim yaparmi bilmem, cogu yapmaz

yazin gideceksen sana kabataslak bi gereken parayi soyleyeyim

1aylik
kurs;500-750euro
konaklama;650-750euro
yasam;500euro

2aylik paket alinca biraz indirim yapar bazi okullar

5-6aylik akademik donemler daha ekonomik olur
2006-02-11 (19:02)
cOrDeLiA
Bayan
cOrDeLiA
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
tarihe bakmadım yazarken.malta maltadır.herşey hala aynıda olabilir.

okul var yaz dışıında başka gidemem.2000euro ha hmmm.1aylık düşünüom ama nası olcak onuda bilmiom.noolur ciddi bilgiler vercek birileri bana ulaşsın...nerden başvurcm.hangi acenta ii.pasaport gidiş ......offf hiç bişe bilmiom kısacası baan giden biri dakka dakka naaptıını annatsın lütfen.....
2006-02-11 (22:34)
tania
Bay
tania
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
hayır o mesajdaki çoğu şey şuanda gerçeği yansıtmıyor, ama şu gerçek yazın pahalı her açıdan o yüzden maddi açıdan güçlü olmalısınız

demişki, derslere her hafta yeni kişi katılır,ama o katıldı diye başa dönüp anlatılmaz Gülümsüyor zaten dersler kitaba dayalı monoton değil, farklı farklı çalışma kağıtları var her yeni derste ve genelde konuşma ağırlıklı kitap açmadan geçiyor, dil bilgisi de yapılıyor tabii

uzun uzun yazmak istemiyorum ama mesela orda vize uzatma gibi en kolay iş bile çok zor göstermiş arkadaş Gülümsüyor hiçbir şey gerekmiyor vizeyi uzatmak için okuldan bi kağıt götürüyorsun o kadar, hatta vizemi geciktirsem bile bir problem çıkarmazlar,

gelen öğrencilerin %70 alman değil, bu da eski bilgi. isveç rus türk fransa isviçre japon

yaza daha çok var, panik yapma çünkü işlemler 1 haftada halledilebilecek türden Gülümsüyor

önce okulunu seç, sonra ister acenta ister kendin başvur.

kendin başvuracaksan
*gitmeye yakın pasaportunu çıkar
*okula başvur, çoğu internet sitesinden formla başvurulabiliyor, okulun Admission kayıt bölümüyle görüş onlar sana vize başvuru formunu gönderir, formu doldur, okula pasaport kopyaların ve fotoyla beraber faksla
*ödemeyi herhangi bir bankadan Swift olarak gönderebilirsin okula
*okul senin yerine Vizeni alıyor, sana bir kağıt fakslayacaklar, orada 1 aylık vize verildiği yazacak,

*uçak biletini geciktirmeden al, gecikince artar fiyatı

havaalanında, sana fakslanan vize kağıdın vize yerine gececek, oraya vardığında Vizeni verecekler

*okul seni havaalanından alıp kalacağın yere bırakıyor
2006-02-12 (09:37)
cOrDeLiA
Bayan
cOrDeLiA
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
okulla anlaşacak kadar ing. bilmiorm.bide gerçi eski tarihli mesajlardı ama GEOS adlı okul daa ekonomikmiş deniodu...en ekonomik şekilde nasıl gidililr olraya yaaaaaa. Çok kızmış
2006-02-12 (11:02)
cOrDeLiA
Bayan
cOrDeLiA
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
adresmalta.com die bi yerde okulların karşılaştırmalı fiat listesi var.baktımda okul "clubclass" 4 hafta sezon c de(yane haz eyl. arası) 1040euro.ve başında:

AİLE YANI-YARIM PANSIYON-GENEL INGILIZCE(haftada 20 ders)- TRANSFERLER-KAYIT-KURS KITAP VE MATERYALLERI yazıo.ne yane bütün kurs kalma şu bu 1040euromu şaşırdım Şok olmuş
2006-02-16 (11:28)
mellysu
mellysu
Türkiye, İstanbul
"cOrDeLiA" demiş ki:
adresmalta.com die bi yerde okulların karşılaştırmalı fiat listesi var.baktımda okul "clubclass" 4 hafta sezon c de(yane haz eyl. arası) 1040euro.ve başında:

AİLE YANI-YARIM PANSIYON-GENEL INGILIZCE(haftada 20 ders)- TRANSFERLER-KAYIT-KURS KITAP VE MATERYALLERI yazıo.ne yane bütün kurs kalma şu bu 1040euromu şaşırdım Şok olmuş

sasırma arkadasım bahsettiğin firma ile ben mayıs ayında 800Euro ya ders+konaklama+havaalanı transferleri+kitaplar 1 ay kaldım oda ev arkadaslarım mukemmeldi 3 yıldız kalitesinde otel gibi kahvaltıda alırsan daha ucuza geliyor acık büfe, tabii 5 yıldızlı otel acık büfesi bekleme diger harcamalar sana kalmış lux restoran veya evde hazırlama secimine göre fiyatlar değişir üstelik havuz ve fitness centeri hiçbi ucret odemeden kullanıyorsun! bunlara ne gerek var dersen diger ogrencilerle pratik yapmak icin ii bi ortam, plajlar bedava ulasım kolay ucak bileti için erken davranmakta fayda var gec kalırsan pahalanıyor ve doluyor ayrıca tania isimli arkadaşın goruslerine katılıyorum aynı seyleri tekrar yazmadım. Dersler bizim turkiyedeki kurslar gibi geçmiyor daha cok konuşmaya dayalı her hafta yeni birilerinin gelmesi kacınılmaz cünkü bu ingilterede de böyle biraz gramer bilgisi varsa pratik yapmak için malta iyi bir secenek tabii geldiğinde 1-2 ayda sular seller gibi ingilizce konuşma beklentisinde değilsen bana göre en kötü tarafı çok fazla turk olmasıydı fazla takılmayınca pratik yapma imkanı da artıyor. fakat cok sıkıldığın zaman bi turk bulabilmekte bazan ii olabiliyor ben aile yanında kalmadım fakat kalanlardan memnun olanlar var student house ve hosteller okulun cevresinde bulunuyor ucuz ancak biraz kalitesiz. okulun bulunduğu komplekste 3 yıldız kalitesinde otelde kaldım yukarıda bahsettiğim fiyata ve ilk gün hoşlanmamıştım fakat ayrılırken çok memnundum bu fiyata ancak bu kadar olur
2006-02-16 (21:16)
cOrDeLiA
Bayan
cOrDeLiA
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
walla malta işi yattı benim için.fiyatlar karşılayabilceem gibi deil.çok üzülüorum ama inş. ilerde bi gün giderim Üzgün
Ücretsiz Kayıt Ol