**WEB TASARIMDAN ANLAYAN ARKADAŞ VAR MI??**
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa

**WEB TASARIMDAN ANLAYAN ARKADAŞ VAR MI??** 2007-12-29 (19:14)
Akın Trmade (trmade)
Akın Trmade (trmade)
WEB TASARIMLA UĞRAŞAN BUNDAN PARA KAZANAN ARKADAŞ VARSA BİRAZ İŞİN PÜF NOKTALARINI ANLATABİLİR Mİ? BİLİYORUM BAZI ŞEYLER MESLEK SIRRI AMA HERKESİN BİLDİĞİ TÜRDEN BİLGİLER DE OLUR!

ŞİMDİDENNNN TEŞKÜR...
slm dostum 2007-12-31 (00:52)
Cılgın Denim (CiLGiN18)
Cılgın Denim (CiLGiN18)
dostum senin dediğini anlıyorum ama benim bu işle bilgim yok fakat yerinde olsam böyle eli kolu bağlı değilde ... piyasada kullanılan asp,html,xhtml,php... gibi programların bi araştırmasını yaparım internet açık dökümanlar sunuyor siteleri dolaş vs. bir çok site imkan veriyo içerisinde açıklaması dosya vs. veya sen googleye hangi türden döküman istiyosan örneğin : asp dökümanları şeklinde arattırırsan karşına bir sürü sayfa gelecek bak ve indir içeriğini oku programını bul vs. yani eğer öğrenicem diyosan google amca sana açık yazacağın kelime karşılığını verir.. sonra programları biraz kullanmaya başladıktan sonra kendin biraz daha kapsamlı bilgi ara dökümanlar bakın ve değişik forum sitelerinde web tasarımla ilgili bazı bölümlerini özel olanları gösteriyolar bu şekilde bi çalışma yapar forum sitelerine vs. yazarsan sorunlarını bulabilirsin ama bu sitede arkadaşlar sana çok detaylı bilgi verebileceğini sanmıyorum..

herşey sana bağlı azimli davran istediğini bulursun
cvp 2008-01-05 (06:53)
Edri Ali (la_edri)
Edri Ali (la_edri)
arkadas dogru soyluyor bır tasarımcı olarak katılıyorum...

hersey senın elınde...un burda su burda tuz burda gerısı sana kalmıs onemlı olan dogru zamanda dogru bılgıyı bılmek kullanmak
2008-01-05 (14:38)
Samed Şahiner (CATLAKbilgisayarci)
Samed Şahiner (CATLAKbilgisayarci)
Arkadaşım temel html kodlarını bilmen gerekli yoksa yürümüyor. Bunu öğrendikten sonra yapacağın şeylere göre kendine bi yol çizersin. Tasarımcı ve programcı her zaman için ayrılır. Çok iyi kod yazan yada kullanan iyi bir tasarım yapamayabilir. Çok iyi tasarım yapan da kodlarla çok vakit kaybeder. Aynı benim gibi. Ama sana şunu öneririm. html i adam gibi öğrendikten sonra asp yada php ye başlarsın. Bu başlangıçta öle eline hakkı öcalın kitabını alıp oku oku oku sonra nediyo bu ya olmaz. www.aspindir.com dan diyelimki örnek portal sitesi indirip nasıl kodlamış nasıl işliyor diye bakarsın. göreceksin html bildikten sonra asp işleyişi de anlaşılıyor ve o kodları kopyala yapıştır tarzında kullandıkça öğreniyosun ve yazmaya başlıyosun. Ben şuan asp biliyorum. Ancak php öneririm. Flash için de xml ve actionscript bilmek gerekiyor. bunlardan sonra iş kaldı pazarlamaya bu da sana kalmış bişey. Gülümsüyor
2008-01-07 (04:25)
Edri Ali (la_edri)
Edri Ali (la_edri)
CATLAKbilgisayarci demiş ki:
Arkadaşım temel html kodlarını bilmen gerekli yoksa yürümüyor. Bunu öğrendikten sonra yapacağın şeylere göre kendine bi yol çizersin. Tasarımcı ve programcı her zaman için ayrılır. Çok iyi kod yazan yada kullanan iyi bir tasarım yapamayabilir. Çok iyi tasarım yapan da kodlarla çok vakit kaybeder. Aynı benim gibi. Ama sana şunu öneririm. html i adam gibi öğrendikten sonra asp yada php ye başlarsın. Bu başlangıçta öle eline hakkı öcalın kitabını alıp oku oku oku sonra nediyo bu ya olmaz. www.aspindir.com dan diyelimki örnek portal sitesi indirip nasıl kodlamış nasıl işliyor diye bakarsın. göreceksin html bildikten sonra asp işleyişi de anlaşılıyor ve o kodları kopyala yapıştır tarzında kullandıkça öğreniyosun ve yazmaya başlıyosun. Ben şuan asp biliyorum. Ancak php öneririm. Flash için de xml ve actionscript bilmek gerekiyor. bunlardan sonra iş kaldı pazarlamaya bu da sana kalmış bişey. Gülümsüyor

bırader korkutma elemanı...

dedıklerın dogru ama sımdı pıyasada tasarımcıyım dıye gezen cogu eleman scriptlerı toplamıs cevırıp cevırıp pıyasaya verıyor...bende tasarım ısı yapıyorum dedıgın gıbı htlm bılgısı cok onemlı...
web tasarım cvp 2008-01-08 (23:06)
Akın Trmade (trmade)
Akın Trmade (trmade)
arkadaşlar cevaplarınız sağolun zaten şuan web tasarım kursuna gidiyorum html dilini öğrendik sayılır yakında sertifikayı da alcaz ama benm demek istediğim yani hani bazı insanların(işinde ustaların)bildiği keşfettiği özel güzel önemli bilgiler vardırya ne biliim işte o işin sırrı gibi bişi ........ama bu zamnda mesleğinin püf noktalarını paylaşacak insan bulmak da zor maalesef...tasarımda iiyim biraz daha bilgiyle ii şeyler yapabilirim yanni en azından ben öle sanıom ki yaparsam da sizinle paylaşırımGülümsüyor ben o ustalardan diilim:)........

hani şu reklam olayı varya işin ticari kısmı___ ben orasıyla daha çok ilgileniom yani bu işi yapıosan para da kazanman lazım di mi ........inş. bu sene bilgisayar mühendisliğini tutturabilirisem daha çok hayalim vardaaaa sadece var şimdilik .........

web masterlar varya raklamları kaydırma çubuğuna gizliolar falan ne biliim hangi reklamı nerye koyarsan daha çok tıklanma olasığı olur gibi şeyler bu işin ticari kısmına geçmeden önce bunları öğrenmem lazım anlıcanız arkadaşlar benm hayaller bayyaaaaa yükseklerde hayall işttee ..........

nese burda kesiim çok uzadı arkadaşlar tekrardan sağolun ... Mr. Green
www.xpfoum.net.tc 2008-01-17 (14:50)
Oğuz Özel (Mavi_Sessizlik)
merhaba arkadasım..

Suanda yeni tasarımına basladıgım bir site var..Site forum+portal özelliğine sahip..

İlgilenirsen eger su adrese gir ve siteye bak... www.xpforum.net.tc ....... burası benim sitem..İster bunu sana satabilir yada aynı yada bıraz daha degısık versıyonlusunu tasarlayablırım...

Bana burdan ulaşma cevap alamazsın kolay kolay.Bu yüzden www.xpforum.net.tc adresine gir ve uye ol orda RaDiuSs isimli uye var o benım..Ordan mesaj yollarsan daha cabuk cevap alırsın..
www.xpfoum.net.tc 2008-01-17 (16:02)
Ayrıca web tasarıma ılgı duyuyorsan once doğal olarak kodları bılmen lazım...Fakat ben ugrasmam hazır istiyorum dıyorsan zaten internet ortamında hazır scriptler bulursun.

Asp dili olarak site kurarsan haclenmesı zor olur. HTML kurarsan hacklenmesı kolay olur.Ama benım tavsıyem br sıte kuracaksan PHP olsun derım..

Ayrıca html kursuna gıdıyormussun cok ıyı fakat sen sunu ıstıyorsun daha önemli püf noktaları..Zaten bılıyorsun okul egıtımımız kagıt uzerınde teorık fakat ıse gırdın mı pratık olarak daha net anlıyorsun.Bu yuzden sen html kursuna devam et.Fakat once kendını bu konuda gelısırmek ıstıyorsan bedava işlerle ugras kendını gelıstır.Sureklı takıldıgın yerlerde bu konularla ılgılı forumlarda sorular sor.Deneme yanılma yap ve işin içinde daha rahat pişeceksin...

Ayrıca reklam demişsin diyelimki sitenin sağ alt koşesine link adında bır kucuk kutu olusturacaksın yada hazırda var ve ıcınde bır kac tane reklam logosu var.Bunu edıtlemen ıcın once ındex_body.tpl gibi dosyaları edıtlemen lazım ve sunucuna baglanıp ftp den gondermen lazım.Fakat olay edıtlemede bıtıyor.Sana kursta bunları gosterıyorlar mı bılemıyorum.Ama bu tarz bılgılerı rahatlıkla yardımlasma forumlarında bulabılırsın.
WWW.NEFSANİ.COM 2008-01-25 (17:58)
Mert Özgür (ocean007)
Mert Özgür (ocean007)
arkadaşım net işinden para kazanmak istiyorsan çok parlak fikirlerin olmalı..reklam olayından para kazanmaya gelince, bi ara forum siteleri çok tuttu ama şimdi o işin de suyu çıktı. En iyiler kazanıyor o işte. bu saatten sonra da tutturmak zor. Şuan devir blog devri diyebilirim. İyi bir blog sürekli artan ve değişen ziyaretci kitlesine sahip oldugu için reklam gelirleri de o yönde artar. Bu konuları çok inceledim-araştırdım..Çok para kazanabilcek fikirerim de var ancak hayata geçirmek için hem bilgi hem sermaye gerekli. Ben webmasterlik konusunda hiçbirşey bilmiyorum ancak bir sitem var ( www.nefsani.com ), ufakaktan gelir de elde ediyorum(henuz google reklamları koymamama rağmen)..siteye zevk için yazıyoorum fakat dünyanın çeşitli yerlerinden sürekli 3-5 online siyaretci görmek beni mutlu ediyor. Ben henuz 1 aydır yazıyorum, ama sonuç güzel...Eğer para kazanan bir örnek istiyorsan, www.tizby.com u örnek gösterebilirim..bir arkadaşımın 1 yıl önce açtığı blog sitesi..yaklaşık 400 kadar özgün yazı yazmış..geçen paza 17000 ziyaretcisi olmuş..aylık ortalama 400-500 ytl kazanıyor..domain-alan-cart cutr işlere de 100 ytl masrafı oluyor. içeriği sürekli arttırdığı için ziyaretci kitlesi de o oranda artıyor..Çok uzattım galiba ama..eğer önce tecrübem olsun, sonra sitem diyorsan seni nefsani de yazar olmaya davet edebilirim.. -> http://www.nefsani.com/nefsani-de-yazarlik/ Soğukkanlı
Neden Olmasın? 2008-01-27 (13:45)
Dj Tiesto (esquier_007)
Dj Tiesto (esquier_007)
Şimdi Şöyle Bir Olay var;

Kod yazmayı Bilmiyorsan 1-2 Ayda Halledersin ama Hayal Gücün ve Yaratıcılığın Yoksa İşin
Çok Zor.İşin "Desing(Tasarım)" aşaması çok önemli

Yani Olay Şu ;

İşin Püf noktası Yapılmamışı Yapmak Farklılık Yaratmak,

Not:Kendi Düşüncelerimdir,Hiçbir Bağlayıcılığı Yoktur,Ama Bu Düşünce Bana Para Kazandırıyor. Gülüyor
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa