selam arkadaşlar ben diş hekimliği 1.sınıftayım...bu bölümü tıbbın altına yazmıştım ve geldi .açıkçası şu an pek memnun değilim ve alışamadım.2. sınıfta tıp için hazırlanmayı düşünüyorum ... yaşım 20...sizce bu zaman kaybına değer mi???..anlayan ve bilen arkadaşlar görüşlerini sunarsa çok memnun olurum...yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..
Bence ilk başta iki bölümün artı ve eksilerini karşılaştır.Eğer diş hekimliğinden seni iten şeyler Tıp'da da mevcut ise bence okuduğun bölüme devam et.Alışamadığın sebepler üni.,yapacağın meslek,okurken aldığın haz vs bunlar ise bence zorlamaya hiç gerek yok,hayatının sonuna kadar keşke demektense hayatından 1 sene kayıp senin için daha iyi bence.Tabi şunu da unutmaman gerekli,tıp'a da alışamayabilirsin.Büyük risk yani.
Ben ilkokuldan beri doktor olmak istiyordum,seneye inşallah doktorum.geleceğim için istediğim noktadayım.Eğer gerçekten doktor olmak seni mutlu edecekse bence hiç durma derim.
hotrick kardes oncelikle cevap yazdıın ve ilgilendiin için saol ...walla diş hek.de beni iten sey el maniplasyonları...diger derslerle sorunum yok ki bilirsin cogu tıp derslerine benzer...cok saolasın...aynen sorun ünv. meslek v.s...
playbooys Türkiye, İstanbul Bahçelievler Bağlar Lisesi
slm arkadaşım bence bu zaman kayıbı değer sizin için benim teyzemin oğlu var 30 yaşında doktor ama hala okuyor vanda benden tavsiye kaybetmezsin saygılar
eroeblu Türkiye, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
selam,,
ben de 20 yaşındayken meslek değiştirme kararı aldım, Türkiye nin en gözde okullarından birinde okuyorken (2yıl), bir meslek değil hayat tarzı seçtiğimi anladım bana da geç gibi göründü ama bir yandan kaybolacak 2-3 yıl olacaktı bir yandan (varsa) eğer hayatın diğer kısmının mutlu geçme olasılığı. öss ye 3 ay kala bıraktım okulu tıp için . sonunda oldu ve çok mutluyum. yüksek standartlarda eğitim görmeyi bir yana bırakabildim idealim uğruna ama asla pişman değilm. her ne kadar el becerim olmasa da bu meslek kesinlikle bana göre. istemiyorsan zorlama, hayat bizim için... bir yerden bırakır öbür yerden tutunursun. think positive!!!
hayatın boyunca hep keske demektense yap ama yapmadan önce enine boyuna iyice düşün ve kararını ver benden sana tavsiye bu. önce kafanda bitir olayı hayatta basarılar
bende diş hekimliği 1.sınıftan bıraktım...ama tıp istemiyorum.gerçekten de zor bir bölüm ciddi el becerisi ve uğraşma istiyo.ben bunları sadece 1.sınıfa yaptıklarımla gördüm.ama 2 den devam eden arkadaşlarım daha da zor olduğunu belirtti.bence tıptan daha iyi bir iş.5 yıl sonunda işini alıyorsun.tıpta olsa tus tu uzmanlıktı derken yaş geçiyo.ama tıpta en sonunda daha çok kazanırsın.idealistsen sıkıntı çekerim en sonunda mutlu olurum diyosan tıp yoksa 5 yılda direk paramı kazanayım dersen kesinlikle diş hekimliği...