4 ay,3 hafta 2 gün
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
4 ay,3 hafta 2 gün 2008-01-11 (18:30)
Özlem Kübra Akdoğan (friedrich nietzsche)
Özlem Kübra Akdoğan (friedrich nietzsche)
Cannes Film Festivali’nin 60. Ödül gecesinde, oldukça iddialı usta isimlerin filmlerinin de yer aldığı 22 aday film arasında bir tanesi, dünyanın en prestijli sinema ödüllerinin başında gelen Altın Palmiye’yi kazandı: Romanya’dan Cristian Mungiu’nun filmi 4 Months, 3 Weeks and 2 Days / 4 Ay, 3 Hafta ve 2 Gün. Film, Romanya’da komünizmin son yıllarında hamile kalan bir kızın endişe dolu öyküsünü anlatıyor. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülü kazanan film aslında iki basın gösteriminde de büyük ilgi görmüştü. Yaratıcılığın doruk noktasına ulaştığı, son birkaç yılda büyük bir atılım yapan Romanya Sineması’nı temsil eden 4 Months, 3 Weeks and 2 Days filmi, kişisel özgürlüğü ve arka sokaklardaki bir kürtajı anlatarak, eleştirmenlerden zaten en yüksek puanı almış durumdaydı.

MUTLAKA GİDİN!!!!!!!!!
2008-01-16 (01:09)
Ertu Ertu (piert34)
Ertu Ertu (piert34)
fransız kültür merkezinde gittim bu filme. ardından gösterime girmiş sinemalarda da. ben de herkesin gidip görmesini isterim. çok amatörce çekilmiş süper profesyonel bir film. insanın uzun metraj film çekesi geliyor. artık minimalizm hakettiği değeri görüyor bence. hiç kasmasam mı adobe after effects e diyesim geliyor.

uzun kesintisiz kamera sallantısının önemsenmediği gerçekçi sahnelerin olduğu bir film. yurttan iki oda arkadaşının çavuşeski zamanında sanırım yasak olan kürtajı yaptırabilmek için verdikleri mücadele. hele kızın arkadaşını otelde bırakıp erkek arkadaşının evine gittiğinde evde geçen sahneler iyice sinir bozucu. sonunu söylemiim Gülümsüyor

bu arada iki arkadaşla izledik filmi. işte burda bitecek dedim 1 sn sonra bitti film. Gülümsüyor bu filmleri iyi tanımaya başladım. ben de mi cannesa aday olucam ne ilerde Gülüyor