Mesaj Panosu

BİR ÜNİVERSİTEDEN BEKLENTİLERİNİZ NELERDİR? ÜNİVERSİTE SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
BİR ÜNİVERSİTEDEN BEKLENTİLERİNİZ NELERDİR? ÜNİVERSİTE SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR? 2008-01-17 (13:20)
zali515
Bay
zali515
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
Farz edelim ki ; potansiyel bir üniversite öğrencisisiniz...ve henüz gitmek istediğiniz bir bölüm veya okul kafanızda yok... bir üniversitede sizi en çok kendine çeken şey nedir? okulun popüleritesi mi ? eğitim kalitesi mi? kampus yaşamı mı? elbette bunların hepsi önemli ama örneğin; kampüs yaşamını ele alalım, kampus yaşamı deyince olmazsa olmaz, dediğiniz kriterler nelerdir? çayır çimen mi ararsınız , sosyal kulüpler mi, festival ve partiler mi, yurt ortamı mı, hangileri daha ağır basıyor??? şehre yakınlığı mı şehirden uzak olması mı daha cazip? burs olayları, harç ücreti vb...

Kısacası bir üniversite tanıtımında es geçilmemesi gereken şeyler nelerdir? bu soruları sormamın nedeni bundan sonraki nesillerin kendilerine en uygun üniversite tercihini yapmasını kolaylaştırmak içindir, çünkü bende dahil birçok üniversiteli , " bu okulun böyle olduğunu bilseydim hayatta gelmezdim " gibi cümleler sarf ediyor, bu eksikliğin ve yanlışlığın önüne bir nebze geçebilmek için bu konuyu başlattım, yorumlarıyla katkıda bulunacak herkese teşekkürler...
............... 2008-02-02 (12:33)
mixnews
Bay
mixnews
Türkiye, İstanbul
Fatih Gelenbevi Lisesi
konuya kimsenin cevap yazammasına şaşardım ama ben içimden geçenleri söliim potansiyel bir üniv öğrencisi adayı olarak istanbulluyum ist dışında se bu yer şehre uzak olmasını isterdim ama aradıgım her şey kampüste olcak mini b ir uydu kent gibi bir kampüs olmasını isterdim yanii hee bu arada yurt bana göre değil yurt olsa bile tek kişilik oda isterdim çok kafam yata biri olursa 2 kişilik odaya geçerdim belki ama 3ve fazlası imkansız yani her odada sağlam bir kablosuz baglantı olması lazzım ben çarık çökük laptpumla msnde konusmak arastırmaları rahat yapmak isterimmm sonra tabiki yeşil insanın içini açar ama öle gül bah bahçe değil boş çimen yazın altında oturabilcegimiz büyük yapraklı agaçlar isterim ama tabiki çimlere basmayın gibi geyikler olcaksa napimm yeşil görüntüyü hım birde otopark olsun isterdim ne bilim belki 2,3, senmizde ikinci el bi tipo düşürürüz dimi işte böyle birde bence su mutlaka her zaman akmalı gerçi yurt sistemini bilmorum ama odalrda banyo tuvalet olmalı ortak tuvalet banyo her zaman midemi bulandırır ÇOKMU ŞEY İSTİYORUM BİLMİYORUM AMA BEN BUNLARI İSTERDİM d:
2008-02-12 (16:37)
rayel
Bayan
rayel
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
mixnews demiş ki:
konuya kimsenin cevap yazammasına şaşardım ama ben içimden geçenleri söliim potansiyel bir üniv öğrencisi adayı olarak istanbulluyum ist dışında se bu yer şehre uzak olmasını isterdim ama aradıgım her şey kampüste olcak mini b ir uydu kent gibi bir kampüs olmasını isterdim yanii hee bu arada yurt bana göre değil yurt olsa bile tek kişilik oda isterdim çok kafam yata biri olursa 2 kişilik odaya geçerdim belki ama 3ve fazlası imkansız yani her odada sağlam bir kablosuz baglantı olması lazzım ben çarık çökük laptpumla msnde konusmak arastırmaları rahat yapmak isterimmm sonra tabiki yeşil insanın içini açar ama öle gül bah bahçe değil boş çimen yazın altında oturabilcegimiz büyük yapraklı agaçlar isterim ama tabiki çimlere basmayın gibi geyikler olcaksa napimm yeşil görüntüyü hım birde otopark olsun isterdim ne bilim belki 2,3, senmizde ikinci el bi tipo düşürürüz dimi işte böyle birde bence su mutlaka her zaman akmalı gerçi yurt sistemini bilmorum ama odalrda banyo tuvalet olmalı ortak tuvalet banyo her zaman midemi bulandırır ÇOKMU ŞEY İSTİYORUM BİLMİYORUM AMA BEN BUNLARI İSTERDİM d:

Şok olmuş
eğer böle bi yer varsa tutmayın beni gidiyorum Gülüyor
bence bi üniversitede akademik gelişim en önemlisi, sonuçta kampüs ortamı da çayır çimen de bi müddet sonra sıkıyor insanı ve kurtlar sofrası gibi bi iş hayatı bizi beklerken üniversitenin senin kendini geliştirmeni sağlıcak birimleri daha çok ön plana çıkıyor. şehre yakın olması, klüpleri partileri çayır çimeni de olsa gerçekten güzel olur ama bu sanırım bi çeşit ütopyadan ileri gidemez Çok mutlu ama dediğim gibi en başta KALİTE...
bu arada mixnews sana bi tavsiye : üniversite için bu kadar çok şey isteyip hayal kurarsan üni yaşamın boyunca bumuymuş ve üniversite'yle başlayan cümleler kurarsın,, daha gerçekçi ol bence Gülümsüyor
2008-02-17 (19:08)
wappocan
Bay
wappocan
Türkiye, Diyarbakır
Dicle Üniversitesi
önce böülümü secersin sonra da oss de aldıın puana gore ünv.leri sıralarsın...turkiye.de yapacak pek fazla bi şey yok..Gülümsüyor
2008-02-18 (10:51)
asyaaa
Bayan
asyaaa
Türkiye, Kayseri
Erciyes Üniversitesi
wappocan haklı sınava girip puana göre bi tercihle bi yerlere gidersin ve sonra hayaller kurarsın şöle olsayadı daha ii olurdu falan die ama bu ülke başkalarının istediği bir yaşam sürüyor olmamız hep böyle devam edeceği anlamına gelmez
Ücretsiz Kayıt Ol