Lisede Mescit var,şok şok...Hayret ya...
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 6
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-01-22 (23:37)
Rüzgar Tuana (mussi87)
Rüzgar Tuana (mussi87)
önemli değil,rica ederim..bana karşı yanlış bir şey söylemiş olduğunu düşünerek özür dilemen bile (bazı sosyal düşüncelerimimizin paralellik göstermemesine rağmen) benim senin kişiliğin hakkında kendimce +1 puan eklememe sebep olur..yani biraz da bahsetmiş olduğum konuya iyi bi örnek oldu sanki bu..yani sosyal-siyasi-felsefi düşünceler farklı olsa bile(ki mutlaka olacaktır),asıl medeni,çağdaş insanlar birbirlerinin düşüncelerine saygı göstermeleridir..katılacaklar diye bişey kesinlikle demiyorum..sadece medeni insan olma nın gereklerinden biri olarak görüyorum bu düşünce farklılıklarını hazmetmeyi-anlayışla karşılamayı we tekrarında yine de medeni bi insan olarak kendi düşüncesini söylemeyi..bence bütün olay budur..bu olmalı..cewap olarakta yine kendi fikrimi yazayım yazdıkların la ilgili : niçin okulda namaz kılmak DENSİZLİK olsun ?? yine anlayamadığım noktaya geldik Üzgün
2008-01-22 (23:55)
Mehmet Zengin (mehmet_zengin)
Mehmet Zengin (mehmet_zengin)
oncede belirttigim gibi okul ilim yuvasidir sadece ve sadece ilim ogretilmeli, ulkemizde maalesef zaten egitim sorunu var okullarin kaliteleri gercektende dusuk, simdi bunun uzerine kalkip egitimi duzellestirmek yerine namaz kilmanin anlami ne ? simdi bi okulda 2-3 ogrencinin namaz kilmis olmasi pek sorun yaratmio ama farzedin 1 dakikaligina tum okullarda namaz kilinio, ogrenciler sabah okula gelio once namaz kiliyorlar ardindan ders yapiolar cuma gunleri oglen ara verip namaz kiliyorlar, ogrencilerin bir kismi kiliyor bir kismi kilmiyor kilmayan ogrenci direk dinsiz durumuna dusuyor.
Ben din karsiti bir insan diilim ama ilkogretimde tum politik ve dini yorumlara karsiyim. tekrar ediyorum ILKOGRETIM de. cunku bilim insanlara mantikli davranmayi ogretiyor eger bir insan yeteri kadar mantikli davranmayi ogrenmisse belli bir yasina kadar, ondan sonrada bunun isiginda universiteye turbanla gitmek istiyorsa buna birsey demiyorum, demekki o bugune kadar ogrendiklerini boyle yorumlamis, onun yorumuna da saygu duyuyorum, ama ilkogretim de dinin yeri olmamali. din kisisel bir egilim olmali, eger okullarda namaz kilmak serbest olursa toplu bir egilim olur baski olur.
2008-01-22 (23:57)
Rüzgar Tuana (mussi87)
Rüzgar Tuana (mussi87)
Alpay86 demiş ki:
bence okulda namaz yanlış.
sonuçta orası bi ibadethane değil eğitim verilen resmi bi kurum.
eğer eğitim verilen yerlerde ibadet edilmesi cumhuriyete aykırı olmasaydı medreseler kapatılmazdı.

(bu yazı yüzünden birazdan bana dinsiz diye iftira atanlar olabilir onun için sadece görüşümü bildirip tartışmaya girmeyeceğim.
malumunuz kendileri gibi düşünmeyen herkese iftira atan bi kısım insanlar var.)

''sonuçta orası bi ibadethane değil eğitim verilen resmi bi kurum.''demişsin..tamam da,,namaz kılınmış biryer weya herhangi bir dini gereğin yerine getirildiği bir yer hemen İBADETHANE mi oluyor??uçaklarda- gemilerde-yol kenarlarında-piknikte-bir okulun YÖNETİMCE UYGUN GÖRDÜĞÜ herhangi biryerde...namaz kılmanın,orasını ibadethane yaptığını mı söylüyorsun..ki onu söylüyorsun..katılmıyorum sana..
2008-01-23 (00:09)
Rüzgar Tuana (mussi87)
Rüzgar Tuana (mussi87)
mehmet_zengin demiş ki:
oncede belirttigim gibi okul ilim yuvasidir sadece ve sadece ilim ogretilmeli, ulkemizde maalesef zaten egitim sorunu var okullarin kaliteleri gercektende dusuk, simdi bunun uzerine kalkip egitimi duzellestirmek yerine namaz kilmanin anlami ne ? simdi bi okulda 2-3 ogrencinin namaz kilmis olmasi pek sorun yaratmio ama farzedin 1 dakikaligina tum okullarda namaz kilinio, ogrenciler sabah okula gelio once namaz kiliyorlar ardindan ders yapiolar cuma gunleri oglen ara verip namaz kiliyorlar, ogrencilerin bir kismi kiliyor bir kismi kilmiyor kilmayan ogrenci direk dinsiz durumuna dusuyor.
Ben din karsiti bir insan diilim ama ilkogretimde tum politik ve dini yorumlara karsiyim. tekrar ediyorum ILKOGRETIM de. cunku bilim insanlara mantikli davranmayi ogretiyor eger bir insan yeteri kadar mantikli davranmayi ogrenmisse belli bir yasina kadar, ondan sonrada bunun isiginda universiteye turbanla gitmek istiyorsa buna birsey demiyorum, demekki o bugune kadar ogrendiklerini boyle yorumlamis, onun yorumuna da saygu duyuyorum, ama ilkogretim de dinin yeri olmamali. din kisisel bir egilim olmali, eger okullarda namaz kilmak serbest olursa toplu bir egilim olur baski olur.

niçin bütün öğrencilere yönlerdin ki bu durumu..benim söylemek istediğim sadece kılan-kılmaya çalışan-kılması gerektiğini dini gereği benimsemiş olan öğrencilerin hor görülmemeleri-laiklik düşmanı olarak algılanmamaları gerektiğini söylüyorum..ayrıca bi okulda 3 weya 5 weya 15 öğrencinin uygun biyerde namaz kılmasıyla neden bütün okul öğrencilerin üzerinde bi zorlama olsun ki??herkes kendini-felsefesini-inancını biliyor..bazı kişilerin namaz kılmalarından etkilenebilirler diyosun belki tamam katılıyorum..ama bu yanlış mı sence??sence yanlış tamam ama,,namazı kılmaya karar werenin özgür iradesi değil mi o..neden kılmasın..kime zararı dokunacak..ayrıca lisede iyi hareketlerden de kötü hareketlerden de örnek alınılabiliniyor..bu öğrencinin felsefesi-düşüncesi gereği hangi durumu seçeceğinle alakalı..herkes özgür..isteyen istediği kişiyi örnek alsın,istediğinden etkilensin..sonuç olarak okulda namaz kılma olayının gerçekleşmesiyle bütün öğrencilerinde namaza zorlanmaları gibi bi duruma katılmıyorum..dediğim gibi..kılan kılar kılmayan kılmaz..ayrıca belirtmişsin,,kılmayanlarda neden müslüman olarak algılanmasın ki..he bunu böyle algılayanlara karşıyım.yanlış bence.herkesin müslümanlığı-ibadeti kendine..kimseye iyi müslüman-kötü müslüman-müslüman değil...gibi yaklaşımlar BENCE yanlış..
2008-01-23 (00:14)
Rüzgar Tuana (mussi87)
Rüzgar Tuana (mussi87)
tekrar görüşmek üzere..şimdilik ben kaçar..selamlar-saygılar-başbaşşlar.. Göz kırpıyor
2008-01-23 (07:49)
Mert Özbilgin (brewster1988)
Mert Özbilgin (brewster1988)
başbaşlar mıGülümsüyor
cvp 2008-01-23 (10:27)
Mustafa Gültekin (sahtiyanca)
Mustafa Gültekin (sahtiyanca)
arkadaşlar bi insanın ibadetini yapması neden suç anlamıyorum bence siz daha laiklik nedir bilmiyorsunuz liselerde fuhuş yapılması bile bu kadar gündeme gelmezken insanların inançları doğrultusunda yaşaması sizi neden rahatsız ediyo anlamadım ha bu arada ilginizi çeker belki ama bende namaz kılmıyorum ama insanlara saygı duymayı biliyorum
15 DAKİKADA LAİKLİK ELDEN GİTMEZ 2008-01-23 (10:56)
Levent20
(Levent20)
bir öğrenci eğer 5 vakit namazını kılıyorsa zaten sabah namazını evde kılar..yatsı ve akşam namazları da okulda kılınamayacağına göre geriye sadece öğle ve ikindi namazları kalıyor..

vakti yine hesaba katarsak çoğu öğrenci ikindi namazlarını da evde kılar...şimdi geriye bir tek öğle namazı kalıyor..bunun için mi bu kadar tartışma?değer mi yani..bir öğle namazı, zamanı göz önünde bulundurursak hızlı bir şekilde kılınsa en fazla 10 dakika sürer..hadi bilemediniz 15 dakikadır..15 dakikada laiklik elden gitmez..
.. 2008-01-23 (12:19)
Hnd Acr (xSizofX)
Hnd Acr (xSizofX)
Normal, karışmasın kimse kimseye.. Müslüman bir ülke, absürt bir şey değil bu.. Manşete gerek yok, doğallığı kabul edemiyenler muhalefet yaratma amacı güdüyorlardır sadece.. Gerek yok.. Aşın bunları.. Göz kırpıyor Özgürlüklere saygı lütfen.. Kılan kılar, mescitler vardır bunun için.. Kılmayan da kılmaz..
2008-01-23 (13:00)
Bahar Kor (badesu)
Bahar Kor (badesu)
arkadaşlar bu tip konular konusu açıldıkça çok ses getirir.liseye bir mescit yapılmasıda,bi öğrencinin hacla gelmeside doğal.sonuçta ikiside dini temsil ediyo.herkes dilediğini dşünür ve yaşar.mescit yapılması tuhaf elbette çünkü alışılagelmiş bişey değil.yani ben görmedim okullarda hiç.bence herşeyin yeri ayrı.okulda mescit olması,yada birilerinin hac takarak gelmesi elinde incil taşıması ayrıma yol açar.herkes kendi arasında sen namaz kılıyosun,sen kılmıyosun;senin boynunda hac var senden uzak duralım gibi durumlar ortaya çıkar.öğretmenlerin siyasi düşünceleri hemen bu tip durumlarda patlak verir.arkadaşlar bunlar benim görüş açılarım.bence her türlü ibadet gizli,kimsenin görmediği yalnızca Allah ve kulun başbaşa kaldığı yerlerde güzel.
Sayfa / 6
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 Sonraki SayfaSon Sayfa