mehmet_zengin demiş ki:
oncede belirttigim gibi okul ilim yuvasidir sadece ve sadece ilim ogretilmeli, ulkemizde maalesef zaten egitim sorunu var okullarin kaliteleri gercektende dusuk, simdi bunun uzerine kalkip egitimi duzellestirmek yerine namaz kilmanin anlami ne ? simdi bi okulda 2-3 ogrencinin namaz kilmis olmasi pek sorun yaratmio ama farzedin 1 dakikaligina tum okullarda namaz kilinio, ogrenciler sabah okula gelio once namaz kiliyorlar ardindan ders yapiolar cuma gunleri oglen ara verip namaz kiliyorlar, ogrencilerin bir kismi kiliyor bir kismi kilmiyor kilmayan ogrenci direk dinsiz durumuna dusuyor.
Ben din karsiti bir insan diilim ama ilkogretimde tum politik ve dini yorumlara karsiyim. tekrar ediyorum ILKOGRETIM de. cunku bilim insanlara mantikli davranmayi ogretiyor eger bir insan yeteri kadar mantikli davranmayi ogrenmisse belli bir yasina kadar, ondan sonrada bunun isiginda universiteye turbanla gitmek istiyorsa buna birsey demiyorum, demekki o bugune kadar ogrendiklerini boyle yorumlamis, onun yorumuna da saygu duyuyorum, ama ilkogretim de dinin yeri olmamali. din kisisel bir egilim olmali, eger okullarda namaz kilmak serbest olursa toplu bir egilim olur baski olur.
niçin bütün öğrencilere yönlerdin ki bu durumu..benim söylemek istediğim sadece kılan-kılmaya çalışan-kılması gerektiğini dini gereği benimsemiş olan öğrencilerin hor görülmemeleri-laiklik düşmanı olarak algılanmamaları gerektiğini söylüyorum..ayrıca bi okulda 3 weya 5 weya 15 öğrencinin uygun biyerde namaz kılmasıyla neden bütün okul öğrencilerin üzerinde bi zorlama olsun ki??herkes kendini-felsefesini-inancını biliyor..bazı kişilerin namaz kılmalarından etkilenebilirler diyosun belki tamam katılıyorum..ama bu yanlış mı sence??sence yanlış tamam ama,,namazı kılmaya karar werenin özgür iradesi değil mi o..neden kılmasın..kime zararı dokunacak..ayrıca lisede iyi hareketlerden de kötü hareketlerden de örnek alınılabiliniyor..bu öğrencinin felsefesi-düşüncesi gereği hangi durumu seçeceğinle alakalı..herkes özgür..isteyen istediği kişiyi örnek alsın,istediğinden etkilensin..sonuç olarak okulda namaz kılma olayının gerçekleşmesiyle bütün öğrencilerinde namaza zorlanmaları gibi bi duruma katılmıyorum..dediğim gibi..kılan kılar kılmayan kılmaz..ayrıca belirtmişsin,,kılmayanlarda neden müslüman olarak algılanmasın ki..he bunu böyle algılayanlara karşıyım.yanlış bence.herkesin müslümanlığı-ibadeti kendine..kimseye iyi müslüman-kötü müslüman-müslüman değil...gibi yaklaşımlar BENCE yanlış..