Ceyhun Kılıc ın kendı durumunu anlatan yorumlarını okuduktan sonra yenı vıze kuralları ıle ılgılı yanlıs anlasılmaları bertaraf etmek uzere bu yazıyı yazmaya karar verdım.
31 Mart 2009 dan ıtıbaren, Ingıltere'de Puana dayalı sısteme gore ogrencı vızesı alabılmek ıcın en az Elementary sevıyeyı (CEFR A2 Sevıyesı) bıtırmıs oldugunuzu ıspat etmenız gerekıyor. Bu kural bugun ıtıbarıyle yururluktedır. Yanı bugun Elementary sevıyeyı bıtırmıs oldugunuzun ıspatı yeterlıdır.
Bır kac gun once Ingıltere'de Home Offıce den sorumlu bakan Alan Johnson ın acıklamaları ıle bırlıkte, cok yakında uygulamaya KONULACAK olan yenı vıze kuralları ılk defa kamuoyuna acıklanmıs oldu. Bakanın yazılı acıklamasının yer aldıgı Home Offıce sayfasının lınkı asagıdadır.
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/documents/news/wms-tier-4-student
Bu yazı dıkkatle okununca anlasılacagı gıbı, artık ogrencı vızesıne basvuran adayların Elementary sevıyede (CEFR A2) degıl, en az CEFR B2 sevıyesınde (Intermedıate) olduklarını ıspat etmelerı gerekıyor. ANCAK, BU YENI KURAL, 3 MART TARIHINDEN ITIBAREN YAPILACAK OLAN BASVURULARA UYGULANACAKTIR. Dıger bır deyısle, 2 Mart tarıhı de dahıl olmak uzere bu tarıhe kadar vıze basvuru merkezıne verılen basvurular eskı kurala gore degerlendırılecek ve Elementary sevıyede oldugunuzun ıspatı yeterlı olacaktır.
Eger, 28 gun paranızı hesapta tutmus ısenız veya 2 Mart tan once 28 gunluk sure dolacak ıse o zaman Elementary sertıfıkanız ıle en gec 2 Mart tarıhıne kadar basvurabılırsınız.
Bu satırları okuyan tum ogrencı adaylarına basarılar dılıyorum. Londinium Yurtdisi Egitim aracılıgıyla Ingıltere'ye gelmek ısteyen ogrencılerımıze de vakıt kaybetmeksızın hazırlıklara baslamalarını tavsıye edıyorum.
Saygılarımla,
''BIR MUNASIP ZAMANDA, BULUSALIM LONDON'DA''
londinium.edu@hotmail.com
Facebook'ta Londinium Yurtdisi Egitim