VIZE ITIRAZ SAVUNMA MEKTUBU
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa

VIZE ITIRAZ SAVUNMA MEKTUBU 2008-01-29 (14:36)
Figoo Figoo (figooo)
Figoo Figoo (figooo)
Merhaba arkadaslar..Forumda daha once belirttiğim gibi yapmış olduğum ögrenci vizesinden red aldım..Benım gibi bu durumda olan azınsanmıyacak kadar arkadaslarda var biliyorum...İtirazla ilgili bircok kurum ve birçok kişinin düşüncelerini aldım..Ama hani derler ya agzı olan konusuyor aynen bu durumla karsılastım..yanı nasıl bır yol ızlemem gerektıgı konusunda kararsızlıga dustum..Soalson forumdan bazı arkadaslar yardımcı oldular onlara tekrar tesekkur edıyorum..Herkes sunları sunları yapıcaksın dıyorlar ama en onemlı olan sey ıtıraz yanı savunma mektubu olsa gerek..Bunu nasıl kaleme alınacagı.hıtap tarzı ve sablonu cok onemlı olsa gerek..Bu konuda ben ve benım gıbı arkadaslara yardımcı olabılıcek veya daha once savunma mektubu yazmıs arkadasların yardımını beklıyorum.sımdıden herkese tsk ederım...
2008-01-29 (20:22)
Defne Oz (defne81)
Defne Oz (defne81)
gordugum kadarıyla forumda basvuru yapanların cogu red almasına ragmen suraya ıkı kelıme yazıp bıldıklerını paylaşabılecek kımse yokmudur? Gözlerini yuvarlıyor

ıtıraz etmeyı dusunen arkadaslar varsa lutfen bıldıklerınızı yazarsanız bızde ne yapmamaız gerektıgı konusunda bılgı sahıbı olmus oluruz,
2008-01-29 (22:44)
Ahmet Veli (ahmetveli)
Ahmet Veli (ahmetveli)
itiraz mektuplari direk ingiltere ic isleri bakanligina gonderiliyor. konsoloslukta kabul edebiliyor. ama direk gonderirseniz zaman kazanirsiniz. nasil yazilacagina gelince; oncelikle dil ingilizce olmasi gerekiyor;
ve de red gerekcelerine atifta bulunarak itiraz yazilmasi gerekiyor. yani su paragrafta vize memurunun red gerekcesi su sebepten (gerekceni yazarsin onun gerekcesini curutecek sekilde elindeki kanitlar ile) tekrar gozden gecirilmesi gerektigine inaniyorum... gibi yazilar. bende bir arkadasima itiraz yazacaktim ama beceremedim,ingilizcem iyi olmasina ragmen. o yuzden londrada bu isi yapan bir uzmandan yardim aldik ve 3 ay sonra vize geldi. yazan kisinin itirazina red gelmemis suan kadar home office ten.
buarada bence itiraz edin redlere cunku konsolosluk suanda cok yogun ve itirazlara karsi konsolosluk savunma hazirlamasi gerekecek ve zamanlari olmadigi icin vizenizi kabul edeceklerdir, bunlar benim dusuncelerim dogru olmayada bilir.
neyse size kolay gelsin.
2008-01-29 (22:57)
Figoo Figoo (figooo)
Figoo Figoo (figooo)
tsk ederım arkadasım.. Sıze bu ıtırazı yazan kım ulasabılecegım yada tavsıye edebılecegın bırı var mı ...
2008-01-30 (06:55)
A. Emre Yuksel (Londoner)
Defne81 demis ki:
""gordugum kadarıyla forumda basvuru yapanların cogu red almasına ragmen suraya ıkı kelıme yazıp bıldıklerını paylaşabılecek kımse yokmudur?""

Keske bu sitem edilmeden once forumdaki eski yazilara bakilsaydi..Zira hukukcu kimligi ile bu islere bakmis ve halen de bakmakta olan Londoner olarak "Vize reddinde neler yapilmasi gerektigi" konusunda en az 3 tane yazi yazdim. Hatta bunlardan bi tanesinin basligi "vize reddi bir son degildir" seklinde. Yani bu kadar acik..Bu yazilarimin linklerini veriyorum:

www.turkstudent.net/board/topic/39513
www.turkstudent.net/board/topic/41229
www.turkstudent.net/board/topic/39202

Eger link acilmazsa, topic numarasi denen konu numarasina gore aratin, mutlaka bulursunuz.

Burada hemen sunu belirteyim: Vize reddi itirazi, belediyeye veya nufus mudurlugune yazilan kisa dilekcelere benzemez. Iyi bir Ingilizce ile yazilmalidir. Icerik acidan her kelime tek tek secilmelidir. Hukuki bir dil kullanilmali ve konsoloslugun yanlis yaptigi noktalar hukuki bir dille dile getirilmelidir. Bu is nitelik olarak Turkiye'de pek cok egitim danismanligi firmasinin boyunu asar. Kimse alinmasin ama, egitim danismanlari genellikle hukukcu olmadigindan ve bu is hukuki bilgi ve uzmanlik gerektiren bir is oldugundan bazi istisnalar haric onlarin yazdigi mektuplar sonuc getirmemektedir.

Bu sebeple, cok onemli bir mektup olan itiraz mektubunuzu ehil ellere yazdirin. Egitim danismanligi firmalarinin ( hatta cok meshur olan firmalarin bile) hukuk danismani olmadigini, hukuki bilgi ve formasyonla donatilmis kisiler olmadigini her zaman hatirlayin.

Son olarak, bu turde mektuplar, her basvuruya ozel yazilir. Daha dogrusu iyi hukukcular oyle yapar. Cunku her basvuruda curutulecek sebepler ve bunlari curutme taktikleri farklidir.Bu sebeple, yukarida bazi arkadaslarin dile getirmeye calistigi "sablon" veya daha onceden kullanilmis metinlerin kullanilmasini tavsiye etmiyorum.

Emre
londinium.edu@hotmail.com
"bir munasip zamanda, bulusalim london'da" Gülümsüyor
2008-01-30 (12:35)
Defne Oz (defne81)
Defne Oz (defne81)
selam londoner sıtem etmekten belkı cok haklısın ama senınde gayet ıyı bıldıgın gıb gerek ıngıltere de gerekse burdan bu ısı takıp edebılecek olan avukat arkadaslarımız bu ıs ıcın 200-300 poundlarda veya 1000ytl uzerı fıyatlardan bahsedıyor.

senınde anlayacagından hıc suphem yokkı arkadaslarımız zaten vıze surecınden yeterınce masraf yapıyorlar bır de avukat ıcın bu kadar butceyı gozden cıkarmak hıç kımse ıcın kolay olmasa gerek Gözlerini yuvarlıyor
2008-01-30 (13:22)
Sevgili Defne81,

Elbette ki arkadaslarimizin vize surecinde yapmis olduklari masraftan dolayi itiraz mektubuna £200-300 vermekte zorluk cekmelerini anliyorum, ama bazen bazi masraflari yapmak kacinilmazdir. Iyi bir itiraz mektubuna verilecek £200-300 ile bir basvuru kurtulabilir boylece o vize basvurusu icin yapilmis masraflar bi ise yaramis olur. Veya,aksi halde, masraftan iyice kacarak 100YTL'ye bu ise profesyonel olarak bakamayacak olan ve isi bilmeyen birine bir mektup yazdirilir, ama etkisi olmadigi icin veya usulune uygun olarak yazilmadigi icin hic bir ise yaramaz. Sonuc olarak o yapilan masraflarin ustune bir de 100 YTL kaybedilir. Demek istedigim o ki, vize reddine itiraz ciddi bir istir ve eger red sebeplerinin curutulebilecegine inaniliyorsa o zaman bu konuda masraf yapilabilir ve yapilmalidir.

£1000 ve uzeri fiyat meselesine gelince; Bu ancak, itiraz mektubunun uzerine bir de Ingiltere' deki mahkemede dava acildiginda avukata odenecek masraftir. Bu ucret zaman zaman £1600 lere kadar cikabilmektedir. Ama bu durum, itiraz mektubu yazmaktan biraz farklidir. Bu durumda, itiraz mektubuna cevap gelmedigi icin bir avukatlik firmasi Ingiltere'de dava acmistir ve bu para da dava masraflari ve avukat ucretleri icindir. Biz ise yukarida hep itiraz mektubundan bahsettik. Itiraz mektubuna odenecek para ile itiraz mektubuna cevap gelmeyince acilacak olan davaya odenecek para arasinda fark olmasi dogaldir. Birinde sadece bir mektup yaziliyor, digerinde ise mektuba olumlu cevap gelmedi diye busbutun bir iptal davasi aciliyor.

Son olarak; bir de red sebeplerinin curutulmesinin mumkun olmadigi durumlar vardir. Mesela basvuru yapan kisinin yalan soyledigi asikar ve bu durum belgelerle de ispatlanmis. O zaman itiraza gerek yok tabii..Yeni bir basvuru yapilsin.Itiraz mektubu yazdirmaya para harcamak yerine o para yeni basvurunun ucretini odemekte kullanilsin.

Emre
"bir munasip zamanda, bulusalim london'da" Gülümsüyor
VİZE İTİRAZLARI İLE İLGİLİ 2010-02-09 (03:42)
Ase Günce (ase83)
Ase Günce (ase83)
Kara kara olumsuz gelen vize başvurumun itirazınının da sonucunu beklerken bu saatte yaklaşık iki sene önce yazılmış bu yazıları okurken bende bir paylaşımda bulunmak istedim.Belki bir okuyan olur Şaka yapıyor Öncelikle insanların ülkemize ellerini kollarını sallayarak girerken bizlerin çıkmaya çalışırken elli tane evrakla burnumuzdan getirilmesi,bu hazırlıklar süresince bir çok inasanın maddi manevi bu ızdırapları çekmesi gerçekten çok kötü herkesin sıkınıtısnı yürekten paylaşıyorum.Üstelik iş hayatının her alanında ingilizcenin karşımıza bir problem olarak çıkması nedeni ile her birimiz maddi imkanlarımız elverdiği taktirde bu eğitimi kendi yöntemlerimizle almaya çalışarak dil problemini aşmaya çalışıyoruz.Yalnız burda şu dikkatimi çekti.Sitede sanırım İngiltere'ye yapılan itiraz ile ilgili açıklamalar yapılmış.Benim başvurum ingiltere değildi.Hiçbirşekilde danışmanlık şirketi yada bir profesyonel yardım almadım.Konsolosluğa gittim bana internet sitelerinin adreslerini verip burdan öğrenci vizesi için gerekli evraklara bakabilirsiniz cevabını aldım.Daha sonra aynı listede belirtildiği gibi tüm evrakları temin ederek başvuruda bulundum.Benim başvurduğum okul altı aylık bir dil okuluydu.Üniversite yada master değil.Yani herhangi bir sebepten dolayı dil öğrenmek amaçlı insanların gittiği okul.Tam dört hafta sonunda red sebebi aldım ve eksik iki evrak olması dışında(ki o evrakların olması gerektiğine dair bir bilgi ne internet sitesinde ne de konsolosluğun verdiği listede benim durumum itibari ile gerekli değildi) kalan üç sebep son derece saçma ve çok kolaylıkla çürütülebilecek gayet mantıklı açıklamaları olan sebeplerdi ve buna istinaden yazdıkları her itiraz başlığının altında kendi açıklamalarımmı yaparak o eksik iki evrağıda göndererek itirazımı yaptım.Bundan önce tabiki araştırma yaptım bir çok danışmanlık şirketlerini arayarak fikir alışverişinde bulunarak tecrübeli insanlara ulaşmaya çalıştım ancak hepsinden aldığım yanıt aynıydı '' geri döneceğinize ikna olmadıkları sürece çok zor'' ben işten ayrılmıştım ve bu dil okulu için başvuruda bulunmuştum.Yani özetle bana denen işsiz her insana potansiyel göçmen gözüyle bakılır dolayısı ile işten bir yazı alabilseydiniz olabilirdi cevabıydı.Türkiyede hangi iş yeri çalışanını sen git ben altı ay bir yıl sonra seni işe alacağım diyip bunu bir de kağıda döker?(burslu göndermediği sürece).Yada benim buna dair sahte bir belge mi düzenletmem gerekiyordu?Kısacası burdan okuduğum yazılarda avukatlara mahkemeye başvurmak vs açıkcası bana çok anlamsız geldi yada anlatım şekliyle ikna etme vs.Ben türkçe olarak yazdım ve yeminli tercümana çevirtip imzalayarak verdim.Zaten ingilizceyle bu duyguları doğru aktarabilecek durumda olsam dil öğrenmek için yurtdışına çıkmam dolayısı ile vize görevlileri de bunu biliyorlar.Okul paramı,yurtdısı sigorta paramı yatırdım .Vize ücretimi ödedim bu çevirilere ititreaz aşaması dahil 500 milyona yakın para ödedim.Herkes gibi benim de çok emeğim oldu ve okul ve sigorta ödemememin iadesini vize olmadığı taktirde alacağım .İnşallah :)Sonuç olarak çok uzatmakla birlikte herkese burdan şunu söylemek istiyorum vize başvurusu yada itirazında önemli olan samimiyet.Ben resmi bir yazı bile değil itiraz ettikleri tüm sebeplere gerekçelerini gayet doğal yanıtlarla ve kanıtlarıyla koydum.Vermezlerse de vermezler gider başka ülkeye başvururum.Sonuçta almayacaklarsa almıyorlar.Ben en aleni kanıtını da koysam yada söylesem iki seçeneğim var ya onlar benim itirazımı yerinde bulup olumlu yanıt verecekler yada zaten kesinlikle kabul etmemeyi göze aldılarsa bunların hiç bir önemi olmayacak ve bu seferde saçma bir kaç sebep daha gmönderip tekrar red edecekler.Zaten vize başvurusu vize görevlisinin insiyatifindedir diyor adamlar.Veririm de vermem de kardeşim diyor..Bence itirazdan sonra avukattı mahkemeydi çok anlamsız.Sarfedeceğiniz o efor ve parayı yeni bir eğitim planıyla harcamak daha mantıklı ve anlamlı olur diye düşünüyorum.Ülkelerine almak istemeyen kişilere de ille beni alın,ille ben burada okuyacağım türkiyede durmam yada başka ülke kalmadı der gibi işin bu safhaya getirilmesi bence anlamsız..Ukalalık da etmek istemem İngiltere itirazları zorunlu bu şekilde mi oluyor yada konsolosluklar mı insanları bu şekilde yönlendiriyor bilemiyorum ama benim demek istediğim dürüst ve doğal yöntemlerin her zaman daha anlamlı olduğu.Buradan benim için çok önemsizmiş gibi konuşuyor gözükebilrim ama bende bu eğitim planına uzun süren uğraşlarım sonucunda hazırlandım.Ama bazı gerçekleri de görüp paramızı ve eforumuzu farklı yönde harcamalıyız diye düşünüyorum.
fickle england 2010-02-11 (14:34)
Ceyhun Kılıç (pamper006)
Ceyhun Kılıç (pamper006)
ben 2 kez başvuru yaptım ikisindede red aldım ilk başvurumda sponsorlu sistemdi ben başvuru yaptıktan 2 gün sonra sistem değişti 2. başvurumda elementary seviyesinde belge istiyolardı ben başvuru belgelerine bunu koymadım çünkü öyle bir belgem yoktu tekrar red aldım ... daha sonra bir kursa yazıldım elementary seviyesini bitirdim tekrar başvuru yapmak istedim bu kez sistem yine değişmiş artık elementary seviyesinide istemiyorlar ... bu kural sadece avrupa birliğine üye olmayan ülkelerin vatandaşlarına uygulanan bir kararmış ... ingiltere artık ülkesine türkiye vatandaşlarını ve diğer ülkelerin vatandaşlkarını almak istemeğini açıkça belirtmiş oluyor...
OGRENCI VIZESINE BASVURMAK ICIN HANGI SEVIYEDE OLMAK GEREKLI? 2010-02-11 (19:34)
Ceyhun Kılıc ın kendı durumunu anlatan yorumlarını okuduktan sonra yenı vıze kuralları ıle ılgılı yanlıs anlasılmaları bertaraf etmek uzere bu yazıyı yazmaya karar verdım.

31 Mart 2009 dan ıtıbaren, Ingıltere'de Puana dayalı sısteme gore ogrencı vızesı alabılmek ıcın en az Elementary sevıyeyı (CEFR A2 Sevıyesı) bıtırmıs oldugunuzu ıspat etmenız gerekıyor. Bu kural bugun ıtıbarıyle yururluktedır. Yanı bugun Elementary sevıyeyı bıtırmıs oldugunuzun ıspatı yeterlıdır.

Bır kac gun once Ingıltere'de Home Offıce den sorumlu bakan Alan Johnson ın acıklamaları ıle bırlıkte, cok yakında uygulamaya KONULACAK olan yenı vıze kuralları ılk defa kamuoyuna acıklanmıs oldu. Bakanın yazılı acıklamasının yer aldıgı Home Offıce sayfasının lınkı asagıdadır.

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/documents/news/wms-tier-4-student

Bu yazı dıkkatle okununca anlasılacagı gıbı, artık ogrencı vızesıne basvuran adayların Elementary sevıyede (CEFR A2) degıl, en az CEFR B2 sevıyesınde (Intermedıate) olduklarını ıspat etmelerı gerekıyor. ANCAK, BU YENI KURAL, 3 MART TARIHINDEN ITIBAREN YAPILACAK OLAN BASVURULARA UYGULANACAKTIR. Dıger bır deyısle, 2 Mart tarıhı de dahıl olmak uzere bu tarıhe kadar vıze basvuru merkezıne verılen basvurular eskı kurala gore degerlendırılecek ve Elementary sevıyede oldugunuzun ıspatı yeterlı olacaktır.

Eger, 28 gun paranızı hesapta tutmus ısenız veya 2 Mart tan once 28 gunluk sure dolacak ıse o zaman Elementary sertıfıkanız ıle en gec 2 Mart tarıhıne kadar basvurabılırsınız.

Bu satırları okuyan tum ogrencı adaylarına basarılar dılıyorum. Londinium Yurtdisi Egitim aracılıgıyla Ingıltere'ye gelmek ısteyen ogrencılerımıze de vakıt kaybetmeksızın hazırlıklara baslamalarını tavsıye edıyorum.

Saygılarımla,

''BIR MUNASIP ZAMANDA, BULUSALIM LONDON'DA'' Gülümsüyor
Facebook'ta Londinium Yurtdisi Egitim
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa