başörtüsü
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa

başörtüsü 2008-01-29 (20:35)
Zeynep Nur (yedibeyza)
Zeynep Nur (yedibeyza)
cok merak ettiğim bişey var acaba baküde basörtüsü yasagı varmı bilğisi olanın bana hemen cevap yazmasını bekliyom şimdiden tesekkür ederim konuyla ilğilenenlere...
2008-01-31 (23:47)
Fdgd Fdgfd (baQhu)
Fdgd Fdgfd (baQhu)
nayırRRRRRRRRRRRR... Gülümsüyor
baküü devlet üniversite okuyorum ve bakü dev. üni.de başörtüsüyle okuyan arkadaşlarım var.derslerde bile açmıyorlar.kimse de bişi demiyor.ama dier üni.ler ne durumda bilmiyorum.ve ayrıca azerbaycanda yürürlüğe başörtüsü yasağıyla ilgili bi yasa hazırlanmış die duydum,ama kabul edilip edilmediğini henüz bilmiyorum... saygılar
2008-02-06 (02:03)
Sezgin Duman (Duman1045)
Sezgin Duman (Duman1045)
benim 4.yılım bakude suana kadar bole bi problem olmadı. ama bundan sonrasını bilemem.
türkiyemm 2008-02-07 (00:07)
Mustakim Kaya (mustakim)
Mustakim Kaya (mustakim)
o saçma uygulama sadece türkiyede var yani dünyadaki tek laik ülkeyiz:) bide fransa
mrb 2008-02-07 (00:15)
Hasan Dönmez (hasandonmez19)
Hasan Dönmez (hasandonmez19)
başörtüsünün sorun olduğu bir dönemde bence güzel bir yaraya parmak basmışsın.bana göre şuanda türkiye dışında başörtüsü konusunda bir problem olmadığını düşünüyorum.
2008-02-07 (00:30)
Şerife Suna (pheri)
Şerife Suna (pheri)
türkiyede laiklik kavramı amacından sapmış durumda herkes bi kafadan yorum yapıyo herkese göre bi laiklik kavramı var konu çok büyüdü buda bizlerden başka kimseye zarar vermiyo eğer sorun haline dönüşecek bir duruma gelirse askeriye olayı çözer ama bu kadar büyüyeceğini düşünmüyorum demokrasiden bahsedenler şimdi dersten geçemezler die tehditler savuruyor yanlış çok yanlış...
Bu da neyin nesi 2008-02-08 (16:39)
İbrahim Yahya Ünal (okumakistiyorum)
İbrahim Yahya Ünal (okumakistiyorum)
Arkadaşlar başörtüsü bahane asıl maksat kamoyu oluşturmak. Bakınız İran bile Uzaya denemler yapıyor biz ne yapıyoruz kendimizle uğraşıyoruz. Ülkemizde demokrasi varsa herkes için vardır. Eğitimde herkes eşittir. Bizim siysetçilerin yaptığı tek şey bribirleriyle uğraşmak. Halkımızın bu oyunlara gelmemesi lazım. Türkiye Cumhuriyeti Bu ülke topraklarında yaşayan herkese eşit davranmalıdır. Bu ülke Türküyle Kürdüyle Alevisiyle Sünnisiyle Vardır vede böyle olacaktır. Ülkemizin sorunu, ne başörtüdür nede Pkk. Sorun kendi siyasetçilermizin basiretsizliğidir. Başka milletler ya da devletler bilim teknikle uğraşırken biz ne yapıyoruz ceviz kabuğunu doldurmayacak meselelerle ülkeyi çözümsüzlüğe uğratıyoruz buda neden kaynaklanıyor tahammül edememekten. Nasıl tahammülsüzlük şöyle açıklayayım Senin başın kapalı buraya girmezsin, sen kürtsün ( pkkacısın) sen alevsin müslüman değilsin. Sen doğulusun cahilsin. Sen tesettürlü giyiniyorsun orta çağ insanısın. Senin Başın açık sen laiksin Cumhuriyetçisin. E peki biz kurtuluş savaşını kimlerle yaptık kimlerle savaşa katıldık vede kimlerle üzerimize aç kurtlar gibi saldıran İştahları kabarmış devletleri alt ettik. Tabiki bu topraklarda yaşayan tüm insanlarımızla Alevisyle Türküyle Kürdüyle Kısacası ülkesini seven vatandaşlarımızla kazandık. Herkes Kendine Baksın Ülkem için ne yapabilirim, ülkemi çağdaş medeniyetler seviyesine nasıl çıkarabilirim diye düşünsün. Siyasetçilerimizin çoğu ne yapıyor din üzerinden Atatürk üzerinden Laiklik Üzerinden Siyaset yapıyor. Doğrusu Bu Milli varlıklarımızı kendi partimizin menfaati için değil ülke mennfaati için kullanmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk ne güzelde söylemiş " beni övme sözlerini bırakınız, ülkemiz için daha iyi ne yapmalıyız onu söyleyiniz..."
2008-02-10 (17:30)
Ca Carsı (carsı)
Ca Carsı (carsı)
Azerbaycan'da da türban ve çarşafın okullara girmesi yasaklanıyor.

Azerbaycan'da öğretim okulları ile üniversitelerde öğrencilerin ve öğretmenlerin başörtüsü takmaları ve çarşaf giymeleri yasal düzenlemeyle yasaklanacak.

Azerbaycan Milli Meclisi'nin Bilim ve Eğitim Daimi Komisyonu'nun Başkanı, milletvekili Şemseddin Hacıyev, gazetecilere yaptığı açıklamada, orta ve yüksek okullarda son zamanlarda tartışılmaya başlanan başörtüsünün yasaklanması gerektiğini söyledi.

Milli Meclis'te yeni hazırlanan ‘Eğitim Yasası'nda bu konu ile ilgili maddelerin yer aldığını ve yasanın yürürlüğe girmesiyle eğitim kurumlarında herhangi bir dine ait ibadethane ve benzeri kuruluşların da yer alamayacağını bildiren Hacıyev, “Halen böyle durumlar yok. Ancak olma ihtimaline karşı bir önlem getireceğiz” dedi.

Müslümanlar'ın hicap ve çarşaf olarak adlandırdıkları giyimlere karşılık diğer dünyevi dinlerin de giyim kurallarının bulunduğunu hatırlatan Hacıyev, “Şimdi bunların hepsini orta ve yüksek okullara mı getireceğiz? Eğitim kurumlarına dini giyimlerle gelinmesine izin verilmemelidir” diye konuştu.
Son aylarda Azerbaycan'ın başta başkent Bakü olmak üzere Sumgayıt ve Zagatala şehirlerindeki öğretim kurumlarında başörtüsü takan öğrencilerle okul yönetimleri arasında sorunlar yaşanmaya başlatığı belirtildi.
şemseddin hacıyev azerbaycan devlet iktisat üniversitesi rektörüde olup en azından bu uygulamayı bu sene kendi okulunda uygulanması bekleniyor..
2008-02-11 (19:39)
Yigit Koyuncu (kak-dela)
Yigit Koyuncu (kak-dela)
Çarşı Doğru Söylüyor AZERBAYCAN'DA Baş Örtünün Üniversitelerde Kalkmasıyla İLgili Yasa Tasarisi Oylandı Ve Kabul Edildi...
Bakü'ye gerek yok 2008-02-26 (10:48)
Marble Marine (marble21)
Marble Marine (marble21)
Bakü de başörtüsüne gerek yok bence, çünkü artık ülkemizde başörtüsü yasağının kalkacağına inanlardanım...

Bırakın insanlar nasıl geliyorlarsa gelsin. Başı açıklar nasıl üniv. yararlanabiliyorsa diğerlerininde yararlanması kadar doğal bir şey olamaz...

Uzaklarda aramaya gerek yok kendi ülkemizde arayalım... Sanırım Dicle Üniv. başörtülü olarak girilebiliyor derslere. Vesselam
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa