bashak
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE ÖNERİLEN 100 TEMEL ESER ASLINDA HİÇ UYGUN DEĞİLMİŞ! ÇOCUKLARIN FİZİKSEL, ZİHİNSEL VE RUHSAL GELİŞİMLERİNİ OLUMSUZ ETKİLEYEBİLECEK KİTAPLAR VARMIŞŞ!!!!

Mesela hangi kitaplar"mış"

?
bashak
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
isim wermeyi çok isterdim ama okuduğm kaynakta yoktu maleseff....ama kaynak sağlam yanii...... hangisinin olduğu o kadar mühim deil,mühim olan zararın war olmasıı
Zararlı yayının olup olmadığını öğrenebilmemiz için somut deliller gerekiyor. "mış"larla "miş"lerle bir yere varılmaz. Hem bu söylentilerin arkasındaki art niyet i görmek çok zor değil.
Neymiş, Pinokyo kitabın bir yerinde "Allah rızası için" deyivermiş.
Deyimler sözlüğünde "bana da mı lo lo lo" gibi argo cümleler varmış.
buna benzer gülünç ithamlar...
Şahsen bunlara katılmıyorum. 100 eserde Nâzım Hikmet 'in "Memleketimden İnsan Manzaraları", Cemil Meriç 'in "Bu Ülke" , Aziz Nesin 'in "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz", Necip Fazıl 'ın "Çile" adlı kitapları bir arada bulunabilmişse sol tandanslı siyasi oluşumlardan kesinlikle beklenmeyecek bir tarafsızlık gözetilmiş demektir. (Mevcut iktidarın olumlu bulduğum nadir uygulamalarından biri olarak kabul ediyorum )
Aynı objektif tutum, bu eserlerin okuyucularına da kazandırılırsa, liseyi bitiren her türk genci, kültürel anlamda belli bir düzeye gelmiş olur, koskoca 11 yıl boşa gitmiş olmaz. (Liseyi bitirip de bunlardan hiçbirini okumamış milyonlarca insanın yaşadığı bir ülkenin, içinde bulunduğu herhangi bir kötü durum tesadüf olabilir mi...)
Bu 100 Temel Eser genelgesinin içeriğini tam olarak bilmiyorum ancak bu kitapların okunmasını zorunlu kılacak bir işlevde olmasını umarım.
Saygılar.