Mesaj Panosu

RİSALE-İ NUR OKUDUNUZ MU?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /7Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-02-06 (13:35)
attila
Bay
attila
Türkiye, Çanakkale
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
BUKİTABIN İSMİNİ ÇOK METDERLER HATTA DÜNYADA BİR BEŞER TARAFINDAN YAZILMIŞ EN BÜYÜK EN ÜSTÜN KİTABI DİYOLAR ÇÜNKÜ YAZARI OLAN SAİD NURSİ HAZRETLERİ ŞU ANA KADAR GELMİŞ GEMİŞ DÜNYANIN EN BÜYÜK BİLİM ADAMI İLİM ADAMI,EN BÜYÜK ALİMİ DİYE DUYMUŞTUM
ONUN GİBİ BİR İNSANIN DÜNYAYA 1 KERE GELECEĞİ VE YAŞAMINDA ONUN GİBİ **** CEKEN OLMADIĞINI DUYMUŞTUM

ŞÖYLE BİŞEY DUYDUM DU:
BEDÜLZAMAN HAZRETLERİ DEMİŞ Kİ BU KİTABI 1 AY OKUYAN BU DEVRİN ALİMİ OLABİLİRMİŞ

OKUYACAKSAK BU DEVİRİN EN BÜYÜK ALİMİNİN KİTABINI OKUYALIM DEMİ YA
risale i nur 2008-02-10 (17:55)
yakomoz27
Bayan
yakomoz27
Türkiye, Gaziantep
Şahinbey Mimar Sinan Lisesi
ben lisedeyken hocamız derste okurdun bızder dınlemezdıl doğrusunu8 söylemek gerekırse l,seden sonra kapandım okumaya çalıştım ama dılı çok ağır bırakytım
abiler ablalar 2008-02-12 (22:37)
wellboy
Bay
wellboy
Türkiye, Kocaeli
Kocaeli Üniversitesi
risale-i nur güzel ama yol yanlıs birileri bir baş seçiyo kendine namaz kıl kitap oku
böyle kitap okutamassın sen bi insana ona neden okuması gerektiğini anlatırsın o okur ya da okumaz
aklı olan birisi anlar ve okur ya da okumaz saygı duyar
bu kitapla kendini gösteren cemaatte
kul hakkına girildiğini gördüm
askeriye ile alakalı değişik olaylar döndüğünü gördüm
güzel iyi aferim okuyun
ama kendinizi kimseye minnet etmeyin
bazı salaklar fitne çıkarmak için başlık açıyo uymayın salak hayvan demeyin sadece anlatın
yada benim gibi bakın bu forumda bi arkadaş kendisine sagopa kajmerin sözleriyle yaklaşmamamı kendi sözlerimde süslememi söyledi arkadası yıl bası ağacına benzettim Göz kırpıyor sonra bana küfürle karşılık verdi
bırakın onlar küfür etsin küfür eden fitne çıkaran daima alçalacaktır Göz kırpıyor Soğukkanlı
2008-02-13 (00:58)
alem'ss
Bayan
alem'ss
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
risale_i nur okudum tabe ve çok hoşuma gitti başta çok yavaş ilerliyodum ve bu benim canımı sıkıyodu dili ağır olduğu için anlaşılmasıda zor oluyodu fakat okudukça anladım ki kendi kendine çözülen bi kitap,yavaş yavaş huzuru insanın içine işliyo bence bütün gençliğin okuması gereken bi kitap...
2008-02-13 (17:13)
niisa
Bayan
niisa
Türkiye, Kütahya
Dumlupınar Üniversitesi
(BENCE OKUNMAYA DEĞER KİTAPLAR) Birçok arkadaşım risaleleri ilk okuduğunda birşey anlamadığını ama anlamasalar bile kitabın verdiği huzuru hissettiklerini söyledi. Fikir
(Birgün Elmalılı Hamdi'ye sorarlar sizde birçok eser yazdınız hepside çok iyi ama neden risaleler kadar eserleriniz etkili olmadı.Elmalılı Hamdi:eğer benim de kulağımaneler yazacagım söylenseydi yazdıklarım risaleler kadar etkili olurdu) evet belkide risalelerin günümüzde de etkisini bu kadar sürdürmesinin ve verdiği huzurun sebebii bu.

bu arada arkadaşlar risaleler aslında zamanında bir çobanın bile rahat anlayabileceği kitaplarmış ama artık kullandığımız kelime sayısı okadar az ki anlayamıyoruz Üzgün
slm 2008-02-14 (02:09)
pelince
Bayan
pelince
Türkiye, Kayseri
Erciyes Üniversitesi
evet risale-i nur bediüzzamanın olaganüstü bi eseri...sanki rahmandan ilham gelmiş ve döktürmüş..ilk okudugumda baya zorlandım...hatta sıkıldım bıraktım ama sonra merak ettim okudum yavaş yavaş..ve okudukça hayran kaldım...o kelimeler o sözler hiçbiyerde yok...ve insanın ne oldugunu nereye gittigini napacagını niye yaşadıgını neden varoldugunu olaganüstü benzetmelerle anlatıyo....okudukça insan kendini buluyo......
2008-02-14 (15:17)
Agrion
Bayan
Agrion
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
bashak demiş ki:
BENDE HERKESİN OKUMASINI ÇOK İSTERDİM......AMA ÇOĞU KİŞİNİN HABERİ BİLE YOK! ELİF ŞAFAK GİBİLRİNİ OKUO BAZILARI. GEREKSİZ ,SAÇMA KİTAPLARI OKUOLAR

Alıntı:
ELİF ŞAFAK'I TANIMA ZATEN!!! TANIMANA GEREK YOK O KARIYI..... RİSALEYE GELİNCE...... RİSALE SÜPER BİR ESER...ANLAAMDIĞM KELİMELERİ OKUSUKÇA ANLIYORUM BENDE Gülümsüyor BENDEKİNDE SAYFALARIN ALTINDA YABANCI KELİMELERİN KARŞILIKLRI WAR,ODA ÇOK İŞİME YARIYOR Çok mutlu İYİ OKUMALARR

Elif Şafak'ın gereksiz saçma kitaplar yazdığına nasıl kanaat getirdin merak ediyorum. ondan bundan duyduğun zırvalıklarla mı yoksa ahmakça bir anayasa maddesi olan 301le yargılanmasıyla mı_? eminim risaleyi içine sindirerek okusaydın bu ülkenin bir yazarına bu kadar basit bir itham olan karı sözcüğüyle hitap etmez onun kitaplarını okuyan insanları da bu kadar kolay yargılayamazdın.. boşsunuz bom boş.
2008-02-14 (16:47)
AHSEN YADE
Bayan
AHSEN YADE
Türkiye, İstanbul
Fatih Üniversitesi
evet dili ağır ama okuyuna insanı başka diyarlara götürüyor...Gülümsüyor
Kapak Olsun 2008-02-15 (03:59)
venomscorpion
Bay
venomscorpion
Türkiye, Denizli
Pamukkale Üniversitesi
Öncelikle forumlarda abdür saptür konuların yer aldığı bir dönemde böyle bir konuyu ele alarak en azından insanların beyinlerinde şimşek çakmasını sağlayan arkadaşımıza teşekkür ederim...Şunu belirtmek isterim ki herkesin fikrine saygımız vardır.

Bu cevabı öncelikle mapavrili085 rumuzlu arkadaşa yazıyorum....

Arkadaşımız orada bi sürü bi şeyler yazmış, yönetmiş ve oynamış....Emeğine sağlık...
Ancak ben yazdığı ilk 3 paragraftan hiç bişey anlamadım, konuyla ne alakası var?
Arkadaşın biri bir fikir sunmuş ortaya bizlerinde fikrini almak istemiş.O ne yapmış? Bir sürü abuk subuk laf salatası...Ayrıca biraz fazla iddalı konuşmuş.İnkar etmek isteyen varsa yada ben ispatlarım diyen buyursun bekliyorum falan diye devam ediyor...

Arkadaşımız yüz yılda bir evliya gelir demiş.Bediüzzaman bizim dönemimizin ilacı
ve kurtuluşu demiş. Toplumumuzun dejenere olduğundan dem vurmuş.Öteki insanlar bu dünyaya kazık çakmış gibi davranıyorlar, hiç öbür tarafı düşünmüyorlar falan filan...demiş de demiş.

Bende diyorum ki:
Sen kutsal kitap -tek gerçek- KURAN-I KERİMİ - ne derece okudun anladın da çılgın bir şeyhin yazdıklarını anlamaya ve etrafına anlatmaya çalışıyorsun?...

İlaç istiyorsan, merhem belli : KURAN-I KERİM
İnsanlık aleminin kullanım klavuzu.Mutluluğu ancak onunla yakalayabilirsin.İlime ancak onunla ulaşabilirsin.Toplumsal çözülmeyi ancak ona sımsıkı sarılarak engelleyebilirsin.Ne Nursi si kardeşim ne Bediüzzamanı, bu adam bildiğimiz Şeyh Sait işte...Boş versene...

Televizyon, çamaşır makinası, kombi üreten firmalar bile 3 gr lık beyinleriyle ürettikleri ürüne kullanım klavuzu yazıyo...
Allah'ta seni yaratmış ve klavuzunu yollamış : KURAN-I KERİM...
İşte bu kadar...Daha neyin araştırmasını soruşturmasını yapıyorsun ki.

Yok bir sınavdan geçiyor muşuz da, yok işte çalışanla çalışmayan aynı puanı alırsay mışda...
Sen gerçekten buranın bir sınav yeri olduğunu düşünüyor vede İlahi adalete inanıyorsan,
sınav kurallarını ihlal edenlerin başarısız olacağına da inanman gerekir...

Beyninin % 5 inden fazlasını kullanmaya gelince...Kendi adına konuş...Kullanan kullanıyo kardeşim...Sen tanımıyor olabilirsin ama ben sana istediğin kadar beyin ismi verebilirim.
Sende biraz kompleks oluşmuş galiba bu beyin konusunda. Beyninin % 10 unu kullanabilsen zaten sende peygamber olurdun....

Evet...Bende şimdi bu arkadaşımızdan cevap bekliyorum...Söylediklerimi inkar etsin vede beni kendisine inandırsın...

Teşekkür ederim
,,, 2008-02-24 (13:59)
malima
Bay
malima
Türkiye, Erzurum
Atatürk Üniversitesi
Muhakkak okunmalı; ancak bazı insanların ve grupların yaptığı gibi tek kaynak olmamalı.

Sayfa /7Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol