Mesaj Panosu

RİSALE-İ NUR OKUDUNUZ MU?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /7Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-02-28 (19:43)
bashak
Bayan
bashak
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
Agrion demiş ki:
bashak demiş ki:
BENDE HERKESİN OKUMASINI ÇOK İSTERDİM......AMA ÇOĞU KİŞİNİN HABERİ BİLE YOK! ELİF ŞAFAK GİBİLRİNİ OKUO BAZILARI. GEREKSİZ ,SAÇMA KİTAPLARI OKUOLAR

Alıntı:
ELİF ŞAFAK'I TANIMA ZATEN!!! TANIMANA GEREK YOK O KARIYI..... RİSALEYE GELİNCE...... RİSALE SÜPER BİR ESER...ANLAAMDIĞM KELİMELERİ OKUSUKÇA ANLIYORUM BENDE Gülümsüyor BENDEKİNDE SAYFALARIN ALTINDA YABANCI KELİMELERİN KARŞILIKLRI WAR,ODA ÇOK İŞİME YARIYOR Çok mutlu İYİ OKUMALARR

Elif Şafak'ın gereksiz saçma kitaplar yazdığına nasıl kanaat getirdin merak ediyorum. ondan bundan duyduğun zırvalıklarla mı yoksa ahmakça bir anayasa maddesi olan 301le yargılanmasıyla mı_? eminim risaleyi içine sindirerek okusaydın bu ülkenin bir yazarına bu kadar basit bir itham olan karı sözcüğüyle hitap etmez onun kitaplarını okuyan insanları da bu kadar kolay yargılayamazdın.. boşsunuz bom boş.
böyle bi msj yazman beni şaşırtmadı! karı lafı ona az ama msj engellenmesin die ileri gitmiorumm Çok kızmış o kişiyi sawunanlar onla aynı fikri düşünenler!!!!!! kesinilkle okumam kitabını. sağdan soldan duyduklrmla hareket etmiorum! risaleyi nasıl okudumu ben bilirim. boş olanlarda sen ve snein gibi o KARIYII sawunan watan hainleridir.................... Çok kızmış Çok kızmış Çok kızmış Çok kızmış
2008-02-28 (19:47)
bashak
Bayan
bashak
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
ELanor TeLrunya demiş ki:
risale-i nur fethullah güven'in yazdığı uyduruk birşey. tevratın exodus bölümlerini yazmış din diye. siz de okuyun. güzel bi kitap öneririm filan. he tabe. sonra ülke böylelerine kalıyor.
BİLİP BİLMEDEN KONUŞMA!!!!!!!!!!! RİSALEYİ YAZAN KİŞİ GETHULLAH GÜLEN DEİL.... EĞER BİLMİOAN KONUŞMA!!!! TEWRATIN BÖLÜMLERİ FLN DA YOK İÇİNDE!!!!!!! SANA CWP YAZMA GEREĞİ HİSSETTİM,ÇÜNKÜ DÜNYACA ÜNLÜ BİR ESERİ, UYDURUK BİR ESER OLARAK NİTELENDİRİP,SAYGISIZLIK YAPMIŞSIN!!!!!!!! Çok kızmış
2008-03-05 (21:36)
venomscorpion
Bay
venomscorpion
Türkiye, Denizli
Pamukkale Üniversitesi
mapavrili085 demiş ki:

bılımsel bılgıler cok agır oldugu ıcın bıze anlatıyolrlar ama ıslamı bılgıler cocuk oyuncagı zaten hepımız kuranı acınca sak dıye buluyor suk dıyede ayete tefsır edebılıyoruz ....

Benim dikkatimi çeken yukardaki cümle oldu, gerisini zaten okumadım.Hızlı okuma kursu aldığım için, istediğim cümleyi şak diye bulup çıkardım...

Diğer yazılarda da denilmişki, " islamın günümüze uyarlanarak güncellenmesi için 100 yılda bir evliya gelir, islamı günümüz şartlarına göre anlatır, günceller "...

Sadece gülüyorum Gülüyor Gülüyor Bu nasıl bir güncelleme ki günümüz insanının kolay kolay anlayamayacağı bir dille güncellemiş İslamı bu KÜRT SAİT...

Üstelik senin o kes yapıştırdan başka bi şey değil dediğin adam belge vermiş en azından...Senin neyin var Gözlerini yuvarlıyor
2008-03-10 (19:34)
mapavrili085
Bay
mapavrili085
Türkiye
venomscorpion demiş ki:
mapavrili085 demiş ki:

bılımsel bılgıler cok agır oldugu ıcın bıze anlatıyolrlar ama ıslamı bılgıler cocuk oyuncagı zaten hepımız kuranı acınca sak dıye buluyor suk dıyede ayete tefsır edebılıyoruz ....

Benim dikkatimi çeken yukardaki cümle oldu, gerisini zaten okumadım.Hızlı okuma kursu aldığım için, istediğim cümleyi şak diye bulup çıkardım...

Diğer yazılarda da denilmişki, " islamın günümüze uyarlanarak güncellenmesi için 100 yılda bir evliya gelir, islamı günümüz şartlarına göre anlatır, günceller "...

Sadece gülüyorum Gülüyor Gülüyor Bu nasıl bir güncelleme ki günümüz insanının kolay kolay anlayamayacağı bir dille güncellemiş İslamı bu KÜRT SAİT...

Üstelik senin o kes yapıştırdan başka bi şey değil dediğin adam belge vermiş en azından...Senin neyin var Gözlerini yuvarlıyor

oncelıkle o yazının ne ıma ettıgını gayet ıyı bılıyorsun kesıp kopyalareken devamınıda koyku gunumuz medya canavarlarına donemesın olay hanı ıkı konusmasını arasını kesıp ekleme olayı ...ısteyenler orjınalıne bakabılır ...yukarda ...

ılgınc demek kıtaplara bakmısın ama gordugum kadarıyla 50 sayfaya kadar dayanamamısın ...eger bır sure sureklı okursan cok rahatda anlayabılırdın ...kı kıtapların rahatca anlasılması ıcın yabancı olan sozlerıde dırek altında olrak verıyorlar ....ve 50 ye yakın sayfadan sonrada zaten daha rahat anlama durumuna gecmekdedır ...kıtaplar eskı osmanlıcada yazıldıgı ıcın bılınmeyen kelıme bulunmakdadır ....kı bu da normal bısedır asıl anormol olan ve belırtmen gereken senı eskı dededının dılıne yanı atalaırn dılıne yabancı bırakmaları cok dar bır alana ve hece sayısına sıkıstırmaları asıl bence once bunu sorgula eger bu anlasılmama durumunu elestırıyorsan ...

bende sana bır dunya suanda bır dunya materyal kopyala yapıstır yapabılırım zor bıse degıl ....google yazdıgın zaman mılyonlarca materyal dokebılırsın ...
ama onemlı olan yanlı yada objektıf olmayan dusuncelerın yapıstırmak degıl ...
turkıye cumhuriyetının tarafından onaylı kıtapları var oyle netde kımın ve nerden cıkarıldıgı degıl ıstersen onları sana soylebılırı alırsan cok rahat gercek ve belgelı dosylara ulasabılırsın ....mehmed paksunun Bediuzamanın hakkında bır kıtabı var Halit ertugrulunu yıne cok guzel bır kıtabı var hayatı hakkında yada bunlara yakın bır dunya kıtap var hepsıde t.c tarafından onaylı ve resmı baskılı kıtaplardır ....zaten benımde anlattıklarımda ordan alıntı yazılardır yoksa kalkıp bızde kafamızdan sallamıyoruz ...

hade herkese kolay gelsın ...bılgılerı saptırmayalım ....
slm 2008-03-15 (23:32)
adventurergazi
Bay
adventurergazi
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
kardeş o kitap biraz< ağır ama,, gerçekten çok güzel bir kitap, tafisye ederim
sizi kullanıolar 2008-03-17 (13:56)
llSaUroNll
Bay
llSaUroNll
Türkiye, Bursa
Uludağ Üniversitesi
Bende okudum risalelerden 1 ini “kucuk sozler” diger risaleleride soyle bi gozden gecirdim.öyle abartılacak bi yanı yok dinle ugrasmıs insanlar elbette bu tür kitapları yazabilirler olaya filozaflar acısından bakarsak dusundukleri sorguladıkları şeyler kurdukları cümleler o zamana göre insan aklının almayacagı seylerdir felsevi metinlerede baktıgımızda azla cok sey anlatan veya anlam butunlugu yüksek oldugunnu görebiliriz elbette bi yazarın yazdıgının dusundugunun aynısını baskası yazamaz.Risaleler dönemin agır dilini tasıdklarından dolayıda size cok insanustu şeyler falan yazıo gibi gelebilir zaten yazıda felsefik bir özellik tasımakta .Tabi yazıdada dogru seylerden durustlukten falan bahsedince o buyu sizi sarabilir.
Fakat bu şahsın kendini zamanın efendisi “bediuzzaman” olarak ilan etmesi Allah rızası icin ,dini icin bu işleri yapan insanların olması gerektigi gibi alcak gönüllügü barındırmıo.Googleda ufak bi arama yaptıgınız su sozlere rastlamamanız cok kucuk bi olası “Said Nursinin aklına gelen herşey Allah tarafından gelmiştir. ... “ işte insanları buna inanmaya sürükledikleri gayet acık.Bu da gösterio bu şahsiyetin peygamberimiz Hz.Muhammedle(S.A.V) le kendisinin özleştirilmesi yada buna benzer daha kucuk rutbeler koyulması bu tarikatın şu anki amacına yonelik hizmet edio.
Ben iclerine girdigim icin gayet iyi biliyorumki bu tarikatın suanki uyeleri ve uzantılarından biri olan olan fettullah gulen cemaatinin uyeleri ogrencileri egittikleri dersanelerde ve abi-abla evlerinde yaptıkları söyleyişilerde bunu gayet acıkca belirtmektedirler. genclere her yuz yılda boyle buyuklerin gelecegine (bu yuzyıldaki buyukte fettullah gülenmiş) inandırmakla birlikte bu sahsiyetleri adeta peygamber gibi buyutmektedirler bide altın neslin falan gelecegine inandırırlar mülümanlar cogalacak falan hatta fettullah gulen orda Amerikalıları Müslüman yapmaktaymış falan fettulah gülen aglamış cok uzuluomus Müslümanların durumuna hani ona dua edelim hadi said nursiye dua edelim bi de mecburi olmayan fakat bi o kadarda zorunlu olan namaz kılmak tabi kendi rızanla Allah rızası icin kılma bilinci olmadıktan sonra ne kadar sevabı olur orası tartısılır.
Su olayı atlamadan gecmeyeyim bide kendilerine cok guzel ruhsal olarak borclu hissettirirler cunku siz yurdada yerlesememişsinizdir size evlerini acarlar yedirirler icirirler camasıralrınızı yıkarlar.Tabi dersanede evlerde egittikleri gencler mezun olduktan sonra hizmet icin calısmaya devam ederler cok ucuz fiyatlarla karın tokluguna tabi soranda yok nede olsa o kadar dersaneden,tv lerden o kadar buyuk şirketlerden su anki iktidarında destegiyle dahada buyuyen sirketlerden kazanan paralra nereye gidio kimlerin cebini dolduruo soran yok.Evlere falanda gitmio ha onların parası bagış ve yardımlardan toplanıo zaten esnaftan memurdan cıkıo yani o paralarda.
yazıyı tam olarak okuduysanız tesekkur ederim bi satırını okuypda ondan anlam cıkaranlara cvp yazmicam yazım hataları icin şimdiden özür dilerim
2008-03-18 (20:50)
adalya
Bayan
adalya
Avusturya, Wien
ben sahsen okumadim ama bir arkadas okuyor ve bende dinliyorum Gülümsüyor ve anlamadim kelimeleri veya cümleleri bana acikliyor. türkcem malesef o kadar iyi olmadigi icin baya bi zorlaniyorum. beni etkileyen nokta ise: her cümlede inan her cümlede insan baya bi düsünmesi gerek. yani her cümlesinde insan birseyler cikariyor...bir kac kere dinledim ve yarim saat - bi saat anca dayandim. bana cok agir geliyor. bütün beynimdeki hücrelerim calisiyor. tabi buna aliskin degilim...beyin cabuk yoruluyor... Gülümsüyor
ama gercekten okunmasi gereken bi kitap...
2008-03-20 (15:11)
zugabozo
Bayan
zugabozo
Türkiye, Erzurum
Atatürk Üniversitesi
ÖNCELİKLE ŞAK DİYE BULUP ŞUK DİYE AYET TEFSİR EDEN ARKADAŞ HERHALDE KURAN'I KERİMİ DEĞİLDE BAŞKA BİR ŞEYİ AÇMIŞ.EĞER AÇIP BAKSAYDI O ŞEKİLDE KONUŞMAZDI.GERÇEKTEN KURAN TEFSİRİNİ OKUYAN BİRİ ONUN ETKİSİNDEN KURTULAMAZ.İŞİ DALGAYA ÇEKMİŞ ...ŞAK...ŞUK..
BU ŞEKİL ARKADAŞLARA HALİT ERTUĞRUL KENDİNİ ARAYAN ADAM TAVSİYE EDEBİLİRİM
BELKİ İYİ GELİR ONLARA...VE ORDAN İKİ ALINTI
"İNSAN ÖMRÜ İÇİN YARIN ÇOK UZAK BİR ANDIR"
"BEN ÖLDÜKTEN SONRA TOPRAK OLACAKSAM DİRİLİŞ CEZA VE MÜKAFAT YOKSA BENİM YAPTIĞIM MÜCADELENİN DEĞERİ NEDİR"...

VE RİSALE-İ NUR KÜLLİYATI HAYATIN VE ÖBÜR ALEMİN GERÇEKLERİNİ ANLATIYOR.E BUNU HER YÜREK KALDIRAMAZ.GERÇEKLERDEN KAÇMAYA ÇALIŞIR İNSAN DOĞRULARA KULAĞINI TIKAR GÖZÜNÜ KAPAR...NEREYE KADAR KAÇACAZ.O GERÇEKLER KARŞIMIZA DİKİLİNCE İŞTE O ZAMAN KENDİMİZE GELİRİZ...BUNA İNANMAK İÇİN İMAN LAZIM.KALBİMİZDE DE BİR KİLİT VARSA ONU ANCAK ALLAH ÇÖZER.BİR ŞEKİLDE..

BENDE BİRKAÇINI OKUDUM KELİMELERİ ANLAYAMAZSIN BELKİ AMA ZAMANLA CÜMLEYİ OKUDUKÇA İÇİNDEN BİR ANLAM ÇIKARTABİLİRSİN.HERKES FARKLI YORUMLAR ÇIKARTABİLİR.AMA EN GÜZELİ BAŞKA BİRİNİN AĞZINDAN DİNLEMEK.
ANLATILANLARA KAYITSIZ KALMAK İMKANSIZ.O HİKAYECİKLERDEN BİR DERS ÇIKARMAMAK MÜMKÜN DEĞİL

KEŞKE DÜNYA KANIYLA BİRŞEYLER YAZIP HAYATIN GERÇEKLERİNİ ANLATMAYA ÇALIŞANLARA KALSAYDI.......
2008-03-20 (15:36)
pejmürde
Bayan
pejmürde
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
'Elif Şafak'ın gereksiz saçma kitaplar yazdığına nasıl kanaat getirdin merak ediyorum. ondan bundan duyduğun zırvalıklarla mı yoksa ahmakça bir anayasa maddesi olan 301le yargılanmasıyla mı_? eminim risaleyi içine sindirerek okusaydın bu ülkenin bir yazarına bu kadar basit bir itham olan karı sözcüğüyle hitap etmez onun kitaplarını okuyan insanları da bu kadar kolay yargılayamazdın.. boşsunuz bom boş'
bu arkadaşıma kesinlikle katılıyorum şu forumda en hakiki gerçeği söyleyen sen sin arkadaşım tebrik ederim
2008-03-22 (00:24)
Dil-Tarih
Bay
Dil-Tarih
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
Hakikati herkes anlasaydı hiç hakikat olur muydu ?

İnsanların doğruları vardır ama hakikat tektir.Bahsedilen eser ise hakikate giden yollardan biridir ama bir birey olarak insan kendi doğrularını tercih edebilir sonuçta sana cüz-irade verilmiş.Sığ tartışmalara girmek ve konuyu amacından saptırmak isyeyenlere en güzel cevap cevap vermemektir ki bayağılık batağına batmaktan yeğdir.

Chesterton'ın dediği gibi; Susmak, dayanılması çok güç bir cevaptır.

Konuya dönecek olursam konuya cevap yazan arkadaşlar genellikle Risale-i Nur'u okuduklarını yazmış ama Risale-i Nur bir külliyat malum ve 6000 sayfalık bir içeriğe sahip.

Acaba hangi eseri okuduğunuzu da yazabilirseniz külliyatın genç arkadaşlara en çok hangi eserle (Gençlik Rehberi giriş seviyesidir ve istisna kabul edelim) hitap ettiğini de anlamış oluruz.

Selametle...

Sayfa /7Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol