Mesaj Panosu

RİSALE-İ NUR OKUDUNUZ MU?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /7Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-03-24 (01:41)
haaalide
Bayan
haaalide
Türkiye, İstanbul
Boğaziçi Üniversitesi
elif şafak değerli bi insandır bi kitabını okudum aslında kendisinin yazın tarzını merak ettiğim için... köşe yazılarını da beğenerek takip etmeye çalışırım.. bence gayet örnek olabilecek kalitede bi yazar ...
onun dışında risale i nur bambaşka bi mevzudur... okumak yetmez anlamak ve sindirmek tefekkür etmek gerekir..

evet dili ağırdır ama içerik de bi o kadar önemlidir... lütfen saygımızı yitirmeden düşüncelerimizi paylaşalım rica ediyorum!!
benim anlayamadığım şey neden insanlar hep birilerine tukaka yaparak bu forumları kirletebiliyolar!! hani araştırıp okumadan yargılamak bu çağda insana yakışır bi meziyet midir tartışmaya açık bi konu:S
2008-03-24 (02:49)
Dil-Tarih
Bay
Dil-Tarih
Türkiye, Ağrı
Taşlıçay Lisesi
...
2008-04-03 (19:53)
mapavrili085
Bay
mapavrili085
Türkiye
hocam güzel deginmişin ve onemlı noktaları işaretlemişin yüregine saglık ...
2008-04-04 (22:54)
sedef82
Bayan
sedef82
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
ben o kitabı hiç okumadım baştan belirteyim.
çünkü bi ön yargı oluştu bende..
bütün nurcular diyim artık kendilerine ne diyorlarsa bilemiyorum sanki o kitabı haşa Kuran-ı Kerim in yerine koyar gibi hareket ediyorlar(herkesi zan altında bırakmak istemiyorum ama tanıdığım bi çok insan böyle). sanki o tefsirden başkası yok !o kadarki bazı arkadaşlarım şu sayfasının şu babında şu yazar diyebilecek kadar ezberlemiş. tamam anlamını öğrenmek güzel ama arapçasını ezberle arkasından şu kişi şöle bu kişi böle yorumlamıştır de. niye illaki risalei nur.
bazı arkadaşlar Said-i Nursi nin günümüze daha uygun tefsir etmiştir diye yorum yapmış olabilir ona ben yanlış demiyorum ama günümüz çağı hala ilerlemektedir ve Kuran-Kerim bütün çağlara ışık tutan bi kitaptır.yeni yorumlar yapılabilir. bence ilahiyat fakültesinde yetişen o kadar değerli bilim adamlarımız var yeni tefsirler çıkabilir hatta vardır belkide
araştırmadım bunlarıda değerlendirebiliriz. sadece tek bu tefsir vardır doğru olan demek yanlış bence...
2008-04-05 (11:01)
mapavrili085
Bay
mapavrili085
Türkiye
evet olabılır baska guzel tefsırlerde vardır ....

bıde bende katılıyorum bazı ınsanlar asırısına kacıyor kuran-ı kerımden ustun gorenler hatda mezarlarda rısale okuyan ınsalar varmıs oyle duydum ...bu cok yanlıs bıse ....aslında ıslamda en cok sevdıgım hıc bır seyın ne asırısına gıtmemel lazım ne cok ne cok az olacak ....

asırya kacınca boyle durumlar patlak verıyor ...

ama sunuda belırmek lazım rısale nurlar gercekten gunumuz ıcın cok guzel eserler hanı bır hastalıga en kesın ılac vardır buda onun gıbı gunumuz hastalıklarına bır ılac hukmunde

okunumuzu tavsıye ederım
2008-04-05 (15:01)
BBBetuŞŞŞ
Bayan
BBBetuŞŞŞ
Türkiye, Adana
Çukurova Üniversitesi
arkadaslar bende okudum çok güzel bir kitap keske okuyucu sayısı daha da artsa insallah herkes okur
2008-04-05 (19:12)
segopeko
Bay
segopeko
Türkiye, İstanbul
Ooo şakirdler, ortam yapmışız kendimize Çok mutlu

Bence de bu kitablar bir manifestodur fakat ben neden okuyamıyorum bu yasıma geldim hala anlamıyorum? Bediüzzemana sual eylemisler, adam gibi bir müşkülü bildirmişler, şu kitapları sadeleştirelim daha iyi olur, ne dersin üstad, demişler adam enaniyetini konusturmus "o zaman benm adımı silin" diye. Tamam birader, silelim sadelestirelim bak neler oluyo

Bi de bu kitabı okuyanlar neden "dili çok ağır ama içerik çok güzel" demekten baska birsey syleymiyor. şu yaşıma geldim, hala nur felsefesinin ana ekseni nedir, ne değildir anlamadım; bana biri anlatsın okuyanlardan, nedir bu nurculuğu, nurculuk yapan?

kendi kitabını kutsal görüp bir harf, bir virgül dahi değiştirmemek, kitabını, kuran'a şirk koşmak değildir de nedir yüce rabbim ne güzel söylemiş "gücünüz yetiyorsa siz de benzerini yazın" diye, ondan beri insanlar harıl harıl yazorlar, ama benzeri böyle yazılmaz, ilk önce ben anlayayım. hem madem öyle orjinalinde saklı, o zaman eski alfabede dağıtılsın bakalım noluyor? ben sonucta onu okurken altındaki sözlüğe bakıyorum, yine orjinalini okumus sayılmıyorum ki?

siz de nurculuğun yenilikçiler akımını destekleyin, siz de kazanın şakirdler. şalom aleykhem!
2008-04-05 (19:37)
sedef82
Bayan
sedef82
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
BBBetuŞŞŞ demiş ki:
arkadaslar bende okudum çok güzel bir kitap keske okuyucu sayısı daha da artsa insallah herkes okur

ELMALILI MUHAMMED HAMDİ YAZIR ın tefsirinide okudunuzmu...
onun tefsiri için nie inşallah herkes okur die bi dilekte bulunmuyorsunuz...
sonuçta hepsi hak kitabımız olan KURAN-I KERİM in açıklaması deilmi....
2008-04-05 (22:44)
defne50
Bayan
defne50
Türkiye, Mersin
Mersin Üniversitesi
segopeko demiş ki:
Ooo şakirdler, ortam yapmışız kendimize Çok mutlu

Bence de bu kitablar bir manifestodur.

Tamam birader, silelim sadelestirelim bak neler oluyo

Bi de bu kitabı okuyanlar neden "dili çok ağır ama içerik çok güzel" demekten baska birsey syleymiyor.

kendi kitabını kutsal görüp bir harf, bir virgül dahi değiştirmemek, kitabını, kuran'a şirk koşmak değildir de nedir
Ne güzel tespit Şaka yapıyor
risale-i nur 2008-04-06 (17:31)
tuana571
Bayan
tuana571
Türkiye, İstanbul
Marmara Üniversitesi
selamun aleykum ebeden daimen arkadaşlar..yazdıkalrınızı okumaya çalıştım Allah ın izniyle..bazen şaşırdım ,bazen çok sevindim..özellikle bazı kardeşleimizin hocalarının okuması ,arkadaşlarıyla istişareler (tartışmaları)yapmaları çok hoşuma gitti.istişare bizim dinimizde önemli..
elif şafak hakkında yapılan yorumlara gelince..kimin ne olduğunu,nasıl bir insan olduğunu bilemeyiz..seven olabilir,sevmeyen olabilir buna saygı duymalıyız..
evet risalelerin dili biraz ağırdır..ama unutmayalım her güzel işin bir zorluğu vardır..kuranı kerimde öyle..insnalar bir okuuşta bişey anlayamaz..ama ikinci ,üçüncü okuyuşlarında çok şey anlarlar..her okuyuşta farklı şeyler kazanılır..
Rabbim yolunuzu açık etsin.
Allah yar ve yardımcınız olsun.selametle inş.

Sayfa /7Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol