Mesaj Panosu

RİSALE-İ NUR OKUDUNUZ MU?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /7Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-04-06 (23:19)
Dil-Tarih
Bay
Dil-Tarih
İngiltere, Manchester
Royal Northern College of Music
...
2008-04-07 (18:24)
mapavrili085
Bay
mapavrili085
Türkiye
katılıyorum arkadasa bence kıtabı tam okumamıs ve yıne onyargı hesabı bır durum mu hatda gecen bır arkadasda galıba burda bu kıtaplarda hıc bıse olmadıgını ve aslında cevırılırse gerıye hıc bıse kalmayacagını ıftıra tarzında hakeret etmısdı ...

bır kac ulkede unıverstlerde kursu kurulmus ve profeserler tarafından arastırmakda bulunkakdadır suanda arastırmanızı tavsıye ederım en son Amerıkda bır unı de kursusu acılmıstı sımdı bunu ....sunlara bak yabancılar desteklıyo sızı kullanıyor tarzından arastırılmadan sacma sapan ıddıalarda bulunmayın once bır arastırın derım ...sonra yıne eksık bılgıyle karalama olur ...

bıde enanıyet konusunuda degınmek ıstıyorum ...eger oyle bıse olsa ve kendını begenmıslık noktasında bıseler yapsa ınsanlar arasında kendını daha ustun gostermek gıbı acızlıkler olurdu ...ama ustat bana gelmeyınız kıtaplarımı okuyunuz demısdır ...onları okursanız benı gormusden daha faydalı olacakdır olrak soylemısdır ....bunuda unutmayalım

ve anlamama noktasında bıse demıyorum kıtaplar gercekten agır olabılıyor ve sureklı olkunursa anlasılıyor oyle acıp bır kac kere okumayla yada bakmayla olmuyor ıstanbulda bunu uluslararası sempozyumnları duzunlenıyor ve yurtdısından 500 yakın bılım adımı katılıyor kıtaplarını cozmek ve daha ıyı anlamak ıcın bunu dusundugumuz zman anlarsınız herhalde ...

bolca ve sureklı okursanız emınım anlayacaksınızdır ...anlamaya calısın ...

hayırlı okumalar ...
2008-04-12 (19:48)
buhalmuhal
Bay
buhalmuhal
Türkiye, Kütahya
Dumlupınar Üniversitesi
risale ile alakalı 51 kişi yorum yapmıs ilgilenmiş bu bile guzel birşey insaallah butun buyuk alımler içinde bu konular acılır ve insanlar ilgilenir cunku tefsir gereklidir tefsir yazan kişilerde önemlidir Kuran okumakta onemlı ve gereklidir fakat Kuranın manasını ogrenmek daha önemlidir oncelikle su gayet net anlasılmalı
TEFSİRLER KURAN"I ANLATMAK İÇİN YAZILIR RAKİP OLMAK İÇİN DEGİL
oncelikle bu onyargıyı kaldırın eger sadece Kuran yeter diye düşünürsek o zaman Peygamber Efendimiz(s.a.v.)ede gerek yoktu Kuran ve meali yeterdi ?
hatta evliyalarada gerek yoktu !
hatta bu buyuk alımlerin yazdıkları kitaplarada gerek yoktu !
LAİLAHEİLLALLAH bu mubarek kelimenın anlamı sadece "ALLAH"TAN BASKA İLAH YOKTUR"
bumu yanı bazı alımler bir kitap yazmıs ve bıtırememış bi cumleyle biz neyi anlayacağız neyi bitirecegiz
ya bunları diyecegiz veyahut tefsir dusmanlıgını kafamızdan atacagız
eger tefsir dusmanlıgı bıttıyse risaleyi konusabılırız yoksa gerek yok onyargıyla bu konu tartısılmaz

risale i nur anlasılmıyor demıssınız ve sadeleştirelim demişsiniz
peki sadeleştirelimde kime gore sadeleştirelim sana goremı bana goremı?
said nursi bu kitapları boğaza karşı nescafesini yudumlarken yazmamışki!
hapisane bilmem kaç derece sogukta zehirlenmiş vaziyette bir kitap yazılsın ve tum alımler hayran kalsın bu kıtap sadece o insanın bilgisiyle yazılmıs olabılırmı?
ve kitaplarını hepsini okuyun bır yerinde risalei nurlar benım demişmi ?
kıtaplardan elde edilen parayı cebine atmısmı ?
dini menfaatine alet yapmısmı?
koskoca 28 sene hapiste yatmıs ve hiç bir suçu olmadan hep yapabilir diye hapse atmıslar 19 defa zehırlemişler ve birtek defa beddua etmemiş yanı bu kadar sıkıntılar cekip ona sıkıntı verenlere isyan etmeyip hatta beddua dahi etmeyen bır adama 40 yıllık arkadası gıbı hıtap etmek ayıptır ayıp!
dogunun hepsi isyan etmediyse o zamanlar said nursi sayesındedir
bu ulke için bu kadar işler yapmıs ingilizlerin manda ve himaye fikrine karsı kitap yazmıs ve bu basarısını ataturk dahi tebrik etmiş
buadama bu kadar saygısızlık olmaz yaa !!!

nurculugun en buyuk vazıfesinide kısaca anlatayım
BASKALARININ İMANININ KURTULMASINA YARDIMCI OLMAK
2008-04-12 (23:33)
sedef82
Bayan
sedef82
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
tefsir kitapları hakkındaki yazdıklarınız güzel hoşta nurcular nie illaki bu tefsiri kendilerine yol gösterici seçiyor...başka tefsirlerde var...kitap hakkında yorum yapanlara kızıyorlar direk savunmaya geçiyorlar...olabilir onuda bi kul yazdı . hatasız kul olmaz ...

ALLAH (c.c) hak kitabı KURAN-I KERİM bütün çağlara ışık tutan bir kitaptır...
yeni tefsirler mutlaka okunmalıdır ...

İnsanlığın imanının kurtuluşuda KURAN-I KERİM-İ okumak anlamak ve uygulamakla olur...
2008-04-13 (12:16)
buhalmuhal
Bay
buhalmuhal
Türkiye, Kütahya
Dumlupınar Üniversitesi
said nursiye su sual gelmiş
"Said yanında başka kitapları bulundurmuyor; demek onları beğenmiyor. Ve İmam-ı Gazâlî'yi (r.a.) de tam beğenmiyor ki, eserlerini yanına getirmiyor."

İşte bu acip, manasız sözlerle bir bulantı veriyorlar. Bu nevi hileleri yapan, perde altında ehl-i zındıkadır; fakat, safdil hocaları ve bazı sofuları vasıta yapıyorlar.

Buna karşı deriz ki: Hâşâ, yüz defa hâşâ! Risale-i Nur ve şakirtlerinin bir üstadı olan Hüccetü'l-İslam İmam-ı Gazalî ve beni Hazret-i Ali ile bağlayan yegâne üstadımı beğenmemek değil, belki bütün kuvvetleriyle onların takip ettiği mesleği ehl-i dalâletin hücumundan kurtarmak ve muhafaza etmektir.

Fakat, onların zamanında bu dehşetli zındıka hücumu, erkân-ı imaniyeyi sarsmıyordu. O muhakkik ve allâme ve müçtehid zatların asırlarına göre münazara-i ilmiyede ve diniyede istimal ettikleri silâhlar hem geç elde edilir, hem bu zaman düşmanlarına birden galebe edemediğinden, Risale-i Nur Kur'an-ı Mucizü'l-Beyandan hem çabuk, hem keskin, hem tam düşmanların başını dağıtacak silâhları bulduğu için, o mübarek ve kudsi zatların tezgâhlarına müracaat etmiyor. Çünkü, umum onların mercileri ve menbâları ve üstadları olan Kur'an, Risale-i Nur'a tam mükemmel bir üstad olmuştur. Ve hem vakit dar, hem bizler az olduğumuz için vakit bulamıyoruz ki, o nuranî eserlerden de istifade etsek.

yanı isyeyen o kitaplarıda okusun hiç bir muhalfet yok tarikatlara karşı hatta sunuda soyluyor eger ben mevlana zamanında gelseydim mesnevi yi yazardım mevlana bu zamanda gelse risale-i nurları yazardı

çünkü risalede bu asra uygun olarak ispat var dini bilime karşı savunmus ve cevaplanmadık hiçbir soru bırakmamıs ve butun iman hakıkatlarını ispatlamıştır
kaderi haşri melekleri gormediğimiz Peygamber Efendimiz(s.a.v.)i ayın ikiye ayrılmasını gözümle görmessem inanmam diyen bir kişi risale okuduktan sonra artık konusamaz risale-i nur hem akılla hem kalble iman yolunda gitmeyi saglıyor baska kitaplarıda isteyen okusun ama suan gidin Ankara Hacı Bayrama bir suru kitap var hangisini istersenız okuyun
son söz olarak
said nursi sunu demiş ki "Ben nefsime okuyorum isteyen benımle beraber dinlesin"
2008-04-14 (22:42)
sınıfcı23
Bayan
sınıfcı23
Türkiye, Kırşehir
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
avolay Allah razı olsun....okudum ve hala okumaya devam ediyorum...başta anlamıyordum ama okudukça zihnin de ufkun da açılıyor.
2008-04-15 (21:30)
CITLEMBIK
Bayan
CITLEMBIK
Türkiye, Elazığ
Fırat Üniversitesi
İLK DEFA RİSALE-İ NUR OKUYORUM GENÇLİK REHBERİNİ.DİLİ ÇOK AGIR GERÇEKTEN AMA GÜZEL ANLATIM BİLMEDİĞİM KELİMELERİN ANLAMINI OKUYARAK TEKRAR O CÜMLEYİ OKUYORUM. ÇOKTA BEGENDİM
2008-04-21 (23:45)
mapavrili085
Bay
mapavrili085
Türkiye
EVET GENCLIK MEKTUPLARI ESERIDE BIR O KADAR GUZEL KITAPLARINDAN BIRI ...AYNI SEKILDE BENDE ILK BASLADIM MI COK AZ BIR DERECEDE ANLIYORDUM DAHA SONRA YAVAS YAVAS ANLAMA NOKTASI GENISLIYOR VE INANILMAZ DERECEDE INSANA BILGI YUKLENMESI YAPIYOR SANKI ... ZATEN 50 SAYFADAN SONRA BAYA BIR YOL KATEDILMIS OLUYOR ....

SIKCA VE AZDA OLSA DEVAMLI OKUNMASINI TAVSIYE EDERIM ....

HAYIRLI OKUMALAR
2008-05-08 (23:14)
Agrion
Bayan
Agrion
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
bashak demiş ki:
Agrion demiş ki:
bashak demiş ki:
BENDE HERKESİN OKUMASINI ÇOK İSTERDİM......AMA ÇOĞU KİŞİNİN HABERİ BİLE YOK! ELİF ŞAFAK GİBİLRİNİ OKUO BAZILARI. GEREKSİZ ,SAÇMA KİTAPLARI OKUOLAR

Alıntı:
ELİF ŞAFAK'I TANIMA ZATEN!!! TANIMANA GEREK YOK O KARIYI..... RİSALEYE GELİNCE...... RİSALE SÜPER BİR ESER...ANLAAMDIĞM KELİMELERİ OKUSUKÇA ANLIYORUM BENDE Gülümsüyor BENDEKİNDE SAYFALARIN ALTINDA YABANCI KELİMELERİN KARŞILIKLRI WAR,ODA ÇOK İŞİME YARIYOR Çok mutlu İYİ OKUMALARR

Elif Şafak'ın gereksiz saçma kitaplar yazdığına nasıl kanaat getirdin merak ediyorum. ondan bundan duyduğun zırvalıklarla mı yoksa ahmakça bir anayasa maddesi olan 301le yargılanmasıyla mı_? eminim risaleyi içine sindirerek okusaydın bu ülkenin bir yazarına bu kadar basit bir itham olan karı sözcüğüyle hitap etmez onun kitaplarını okuyan insanları da bu kadar kolay yargılayamazdın.. boşsunuz bom boş.
böyle bi msj yazman beni şaşırtmadı! karı lafı ona az ama msj engellenmesin die ileri gitmiorumm Çok kızmış o kişiyi sawunanlar onla aynı fikri düşünenler!!!!!! kesinilkle okumam kitabını. sağdan soldan duyduklrmla hareket etmiorum! risaleyi nasıl okudumu ben bilirim. boş olanlarda sen ve snein gibi o KARIYII sawunan watan hainleridir.................... Çok kızmış Çok kızmış Çok kızmış Çok kızmış
VATAN HAİNİ

"Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla,
bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali
Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
"Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."

Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.

NAZIM HİKMET

görüyosun dimi bir zamanlar Nazıma da vatan haini demişler.. aklına güveniyorum tabi eğer hala kafatasının bi köşesinde biraz olsun beyin barınıyosa.
2008-05-13 (23:53)
asena1907
Bayan
asena1907
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
Hayır o kitabı okumadım. okumayıda düşünmüyorum.

Sayfa /7Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol