RİSALE-İ NUR OKUDUNUZ MU?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 16
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

RİSALE-İ NUR OKUDUNUZ MU? 2008-02-01 (22:14)
Murt Durmuş (avolay)
Murt Durmuş (avolay)
RISALE ILE TANISALI FAZLA OLMADI AMA
DILI AGIR OLMASINA RAGMEN AMACINA COK IYI HIZMET EDEN ESERLER
SANKI INSAN USTU BI GUC ILE YAZILMIS
YAZARI BELLIDIR ZATEN
YAZARINDAN DA DAGITANDAN VE YAYILMASINA EMEGI OLANLARA TESEKKUR ETMEK LAZIM
SIZLERE DE ONERIRIM!!!!!
okumuştm 2008-02-02 (12:51)
Başak Açmaz (bashak)
Başak Açmaz (bashak)
evet dili oldukça ağır,ama okumaya değer....her insanın okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum
tesekkurler 2008-02-02 (13:34)
Murt Durmuş (avolay)
Murt Durmuş (avolay)
katıldıgın ıcın saol
herkesın okumasını ısterdım
gercekten ınsanlık adına buyuk bı eser
AMA OKUMUOLARR 2008-02-02 (17:37)
Başak Açmaz (bashak)
Başak Açmaz (bashak)
BENDE HERKESİN OKUMASINI ÇOK İSTERDİM......AMA ÇOĞU KİŞİNİN HABERİ BİLE YOK! ELİF ŞAFAK GİBİLRİNİ OKUO BAZILARI. GEREKSİZ ,SAÇMA KİTAPLARI OKUOLAR
o kım 2008-02-02 (17:49)
Murt Durmuş (avolay)
Murt Durmuş (avolay)
haklısın bı dunya sacma sey okuyolar adı okumak olsun dıye okuyo bı cogu
elıf safak kım tanımıyorum ben ama
2008-02-03 (08:24)
Mapavrili Mapavrili (mapavrili085)
Mapavrili Mapavrili (mapavrili085)
oncelık kardes konuyu buraya actıgın ıcın tebrık ederım guzel bır konu secmısın ...

hani her cılenın kendıne gore bır cozumuı vardır yada her hastalıgın bır ılacı...ısde son donemdekı sıkıntılara dertlere bakıyoruz ...ortaya cıkan durum buyuk bır imana saldırı ...hersey imanımıza cepe almıs gıbı soyle hayatınıza bır bakın ..tv acıyorsunz ama sızden olmayan bır kuultur ve ahlak bozuklugu boyuna kadar ...dısarı cıkıyorsunuz hekazaa aynı ...kufurler ...asabıyet herkes bır seylerı unutmuscasına sankı dunyaya kazık cakmıscasına davranıyorlar ...gercek gıdeceklerı yerden sankı haberdar degıller gıbı konusuyorlar ...ölüm onlara yasak ve hiç olmeycekler gıbı tespıtlerde bulunuyor .......

ama
ama
ama

degısen hıc bıse yok dun tv ye cıkan donsozde ..yada basortusu kavgası verende yada onun zıttı olup basortusune el kaldıranda yarın cenaza namazı kılınıyor degesen hıc bıse yok ....soylede dusune bılırız bence ılerı goruslu ınsanlarız dım cogumuz ....bır sınav var ve su anda sızde sınavdasınz ...yaptıgnız hersey puanlama olarak not dfterınıze ıslenıyor ...sız mesala cok calısan ve sureklı emek hercayıp bu yolda ter dokensınız ama bı baskası hıc umrunda olmayıp sınavın kural ve kayıdelerıne uymayıp nefsı ve arzularına ıstek davranıyor ..pekı sız bu kısıyle aaynı puanı almayı ve bu ınsanla aynı yerde olmayı ıstermısın yanı calısanla calısmayanında aynı yerde bulunması sızce ne kadar dogru ....

hayat bunun gıbı ve ölüm bır yok luk degıl ölüm bır yokolus hıc degıl ...çlüm sadece bır kapı bır gecıs mevkıyı sonsuzlugaacılan bır kapı ...ve bızımde hergun o kapıya bıze gore yavas ama aslen o kadar hızlı ılerlıyoruz kı ...belkıde benzetmek olsa yarıs arabaları gıbıyız hayatın hıc bır tadından tam anlamıyla tat alamıyoruz buda aslında buraya yanı dunyaya aıt olmadıgımızı ıspatlıyor hatda beynımızı son bulunanlara gore %95 bıle kullanamıyoruz sadece %5 felan ...sızde bunda bır tuhaflık yok mu ???

isde anlatmak ısdedıgım her donemın bır ılacı vardır bazı donemlerde küfrün sapkınlıgı adı baskaydı baska yollarla ınsanlar enkejte edılıyordu onlarada kendı donemlerınde muteceddit gonderılmıs hanı her yuzyılde bır evlıye gelır derler ısde buda bunlardan bırı yanı buda bızım donemızın ılacı ve kurtulusu aslını ınkar etmek ısteyen yada ben ıspatlarım deyın arkadaslara lutfen beklerım her daım ....

rısale nurlar herkesın bu donemde kesın okuması gereken kıtaplardan bırısı ...eger halen okumadıysanız bır cok hakıkatden mahrumsunuz ....

tekrardan ılgılenen arkadasara tesekkur ederim

hayırlı gunler ............
keske herkes 2008-02-03 (13:31)
Murt Durmuş (avolay)
Murt Durmuş (avolay)
katıldıgınız ıcın tesekkurler
keske herkes okusa
2008-02-04 (12:07)
İrfan Yiğit (ifoo)
İrfan Yiğit (ifoo)
ewwet üniversitedeyken sınıftan bazı arkadaşlar küçük kıtapçık halin de olanlardan getirirlerdi dinlememk isteyen arkadaşlara ağaç altların da okurlar dı beraber meraktan birkaç defa da ben katıldım işi açıkçası amam ben duyduğum kadarıylan bu eserler ilk orıjınal olarak osmanlıca yazılmışlar herhal de ama piyasada olanlar genel de türkçe yazılmış olanlar

benim osmanlıcaya merakım var da öğrenmek istiyorum acaba nasıl yapacaz arkadaşlar...
RİSALE-İ NUR OKUMAYI OGRENMEK 2008-02-04 (12:40)
Murt Durmuş (avolay)
Murt Durmuş (avolay)
RİSALE-İ NUR 2UN YAZARI BEDIUZZAMAN SAID-I NURSI DIR.

KENDISNI BENDE FAZLA TANIMIYORUM AMA YAVSA YAVSA OKUYARAK OGRENMEYE CALISIYORUM.
O ZAMAN YAZDIKLARI OSMANLICA DOGRU AMA OKUYARAK HEPSINI ANLAMAK MUMKUNDUR.
AMA ILK AMAC OKUYUP HEMEN HEPSINI ANLAMAKDAN ZIYADE ICINDEN NE KADAR FAYDALANABILIRIZ DIYE DUSUNMEK BENCE.
BENDE ILK OKUDUGUMDA ANLAMADIM AMA OKUYA OKUYA ARTIK ANLAMAYA BASLADIM HAMDOLSUN.

EGER BU ESERLERI DAHA IYI ANLAMAK ISTERSEN BENCE SUREKLI OKU.

BEDIUZZAMAN'A ZAMANINDA SORULMUS:
"SENIN BU ESERLERINI GUN GELECEK ILERIDE INSANLAR ANLAMAYACAK ISTERSEN BUNLARI DAHA ACIK BI DILDE YAZALIM GELECEKTE HERKES DAHA IYI ANLASIN"

BEDIUZZAMANIN CEVABI:
"O ZAMAN YAZAR OLARAK BENIM ADIMI YAZMAYIN KENDI ADINIZI YAZIN" DEMISTIR.

BU KITAPLARIN ASIL ANLATMAK ISTEDIGI KERMAET ORJIMALINDE SAKLIDIR.
AMCAK BILMEDIGIMIZ KELIMELERIN ANLAMLARINI YAVAS YAVAS ANLAYARAK OKUYABILIRIZ AMA BU KITAPLARIN ORJINALI ASLA BOZULMAMALIDIR VE BU KITAPLARIN TEMEL KAYNAGI YUCE KITABIMIZ KURAN-I KERIM DIR.

ONUN ICIN AKLINIZDA BI SUPHE KALMASINA DA GEREK YOK
ALLAH'IN IZNI ILE SIZDE OGRENIR VE GUSEL SEKILDE YARARLANABILMENIZI COK ISTERIM.

ALLAH RAZI OLSUN..... (İFOO)
:-D :-D 2008-02-05 (21:31)
Başak Açmaz (bashak)
Başak Açmaz (bashak)
ELİF ŞAFAK'I TANIMA ZATEN!!! TANIMANA GEREK YOK O KARIYI..... RİSALEYE GELİNCE...... RİSALE SÜPER BİR ESER...ANLAAMDIĞM KELİMELERİ OKUSUKÇA ANLIYORUM BENDE Gülümsüyor BENDEKİNDE SAYFALARIN ALTINDA YABANCI KELİMELERİN KARŞILIKLRI WAR,ODA ÇOK İŞİME YARIYOR Çok mutlu İYİ OKUMALARR
Sayfa / 16
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa