Mesaj Panosu

İleriki İş haytınızda Üniversite Ve Bölümün Ne Kadar Etkisi Var Sizce....?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
İleriki İş haytınızda Üniversite Ve Bölümün Ne Kadar Etkisi Var Sizce....? 2008-02-02 (18:31)
Nasyonel
Bay
Nasyonel
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
üniversiteye giderken bize her zaman bolum ve üniversitenin nasıl derece olması gerektiginden bahsederler gerçek şu ki her zaman bu komplo teorileri tutmaz sadece genç üniversite arkaslarım olarak sizlerden fikirlerinizi almak isterim üniversite mi bölüm mü yoksa birey mi şimdiden degerli yorumlarınız için teşekkür ederim...
2008-02-12 (16:26)
rayel
Bayan
rayel
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
bence hepsi gerekli iş hayatında başarılı olabilmek için, alanında en iyisi olmak için,, istediğin sektöre doğrudan adam yetiştiren bi okul sana zaten staj gibi avantajlar sağlayacağı için okulun ismi önemli
okuduğun bölüm o üniversitede ön plana çıkmış olan bi bölümse daha da güzel
ve en önemli olan şey de kendini geliştirmek, yani bireye düşen yegane görev. çünkü bu kadar üniv mezunu işsiz dururken şirketler kendini geliştirmiş kaliteli çalışan arıyorlar
sonuç olarak üniversitesi bölümü ne olursa olsun insan isterse her işte başarılı olup para kazanabilir
bir de değinmek istediğim bi nokta var ki türkiyenin yüz karası bi durum, etiketli meslek...
bu etikete dahil olanlar genelde hukuk, tıp, mühendislik, mimarlık vs. bölümler oluyor ama bence sırf etiket için değil insan istediği için seçim yapmalı, çünkü severek yaptığın bi işte en iyisi olmak hiçte zor değil...
2008-02-17 (19:10)
wappocan
Bay
wappocan
Türkiye, Diyarbakır
Dicle Üniversitesi
kesinlikle böülm derim ben ama tc.nin en iyi unv.sinde okuorsan ünv derim o zaman..
2008-02-17 (22:46)
hilarious
Bayan
hilarious
Türkiye, Ankara
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ - METU)
Açıkcası ne üniversite ne bölüm ne kişinin kendini yetiştirmesi tek başına yeterli olmuyor. Tüm vasiflara birden sahip olanlar da zaten bu ülke de yeterli değeri göremediğinden başka ülkelerde iş fırsatı yakalamayı bekliyor.Üniversiteye hazırlanırken bölüm ve isim önemliydi şimdiyse kendimi geliştirmem işimiz zor yahu Çok mutlu Çok mutlu Çok mutlu
2008-03-01 (22:08)
Halise-Banu
Bayan
Halise-Banu
Almanya, Darmstadt
Hochschule Darmstadt
benim düsünceme göre kisi severek yapabilecegi bir bölüm sectigi takdir de zaten otomatikmen basarili olur, ve alaninda kendini gelistirir bu hangi üniversitede olursa olsun.. ben kisinin severek ve isteyerek yapabilecegi bir meslek edinmesinden yanayim, bunun devami da böyle oldugu takdir de zaten gelir.. yani illa da en iyisi olcam diye kendini yipratmanin veya sevmedigin bir bölümü istemedigin bir yerde okumanin bir anlami yok..
2008-06-26 (02:18)
alphie
Bay
alphie
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
bana kalırsa hiçbirini tek başına değerlendiremeyiz.. kendi bölümüm için söylemek gerekirse... hem üniveritesi kaliteli eğitim vrecek hem birey kendini geliiştirecek hem de bölm nitelikli olacak... türkiyede 20 yi aşkın iletişim fakültesi var ancak bunlardan belli başlılarından mezun olanlar ancak iyi bir kurumda iyi bir pozisyonda iş bulabiliyor. bölümün imkanları sınırlı ise, üniversitenin uygulama yaptırmaya imkanı yoksa biray ne yapsın kendini istediği kadar geliştirmeye çalışsın.. yani kamerayı tahtaya çizerk öğrenen bir kişi ile onu eline alarak öğrenen sürekli çekim yapan bir işi arasında bir hayli fark oluyor. tabi tam tersi durumlar da söz konusu... her imkan var ancak öğrenci gelişeye ve geliştirmeye açık değil... ehhh ozaman üniversite ne yapsın... sistemetik bir çember... zincirin halkaları.... biri olmadan diğeri maalesef olmuyor...
... 2008-07-02 (14:15)
hüsoo
Bay
hüsoo
Türkiye, Gaziantep
Gaziantep Üniversitesi
ilk olarak üniversite, sonra da tabii ki bölüm... ikisinden de önemlisi birey... benim sıralamam böyle... en iyi üniversiteyi ve de bölümünü okumuş olabilirsin fakat sende iş yoksa bölümün veya okuduğun üniversitenin kabahati nee... aksi durum ise, orta düzey bir üniversitenin bir bölümünü okumuşsun(işte burada bölüm önemli) ve de iş bulmanı imkansız gibi görüyorsun(ki çevredir insanı böyle karamsarlığa iten) eğer senin içinde atar varsa sende iş varsa... damarlarındaki kan delice akıyorsa... işsiz kalmazsın... ve şundan da emin ol ki çok iyi bir kariyer sahibi dahi olursun...
her ikisininde etksi var" 2008-07-13 (17:04)
hasanizmirli
Bay
hasanizmirli
Kırgızistan, Bişkek
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi
gerek ünv. , gerek okuduğumuz bölüm ileride bizim geleceğimizi şekillendirecek.şüphesiz
ama etiketli bir okulu bitirmekte şu koşullarda çok önemli.. kendimizi geliştirmek bence artılarımızı oluşturacak.böylece bizi daha iyi noktalara getirecektir...daha iyi üniv de okusaydım demiyceksiniz ozaman...
Ücretsiz Kayıt Ol