Mesaj Panosu

YCS 2008
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /10Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 56789 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-04-24 (00:08)
eLüüüüüüf
Bayan
eLüüüüüüf
Almanya, Frankfurt am Main
Johann Wolfgang Goethe-Universität, Frankfurt am Main
Arkadaslar, aklima bir tane soru daha geldi.

Simdi biz formu yollarken 40€ ödedigimize dair de belge göndercektik ya. Gönderdim fln da...

sorun surda Şaka yapıyor

Simdi ben burdan para yatirmak icin 7 € GEBÜHR ödedim Alman bankasindan:D Dedilerki Türkiye'den o parayi alabilmeleri icinde GEBÜHR ödeniomus. Sen mi ödemek istersin, yoksa onlarmi ödesin diye sordular.Tabiki miktarini demedi kadin.

Benimde yanimda fazla para yoktu, yani sadece 50 € vardi, o yüzden ödemedim onu.
Ayricada düsündüm, ben parayi yatirdim, belgeyide postaladim.Parayi almak istiyorlarsa GEBÜHR ü bi zahmet kendileri ödesin Çok mutluÇok mutlu, HAKSIZMIYIM... bu durumda hakli olmak olmamak önemli degilde.. bide basvurumu kabul etmezlerse... az para yolladin diye?? Ama öyle birsey olsaydi, kilavuzda yazardi dimi?

Siz Türk bankasindanmi yolladiniz???
Siz nasil yaptiniz?
2008-04-24 (00:46)
nazli87
Bayan
nazli87
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
eLüüüüüüf demiş ki:

Simdi biz formu yollarken 40€ ödedigimize dair de belge göndercektik ya. Gönderdim fln da...

sorun surda Şaka yapıyor

Simdi ben burdan para yatirmak icin 7 € GEBÜHR ödedim Alman bankasindan:D Dedilerki Türkiye'den o parayi alabilmeleri icinde GEBÜHR ödeniomus. Sen mi ödemek istersin, yoksa onlarmi ödesin diye sordular.Tabiki miktarini demedi kadin.

Benimde yanimda fazla para yoktu, yani sadece 50 € vardi, o yüzden ödemedim onu.
Ayricada düsündüm, ben parayi yatirdim, belgeyide postaladim.Parayi almak istiyorlarsa GEBÜHR ü bi zahmet kendileri ödesin Çok mutluÇok mutlu, HAKSIZMIYIM... bu durumda hakli olmak olmamak önemli degilde.. bide basvurumu kabul etmezlerse... az para yolladin diye?? Ama öyle birsey olsaydi, kilavuzda yazardi dimi?

Siz nasil yaptiniz?

ben ziraat bankasindan havale defteri aldim,sparkasseden yolladim..sadece 13 cent bearbeitunggebühr cekildi hesabimdan.
ben 45 euro yyolladim..nolur nolmaz,türkiyede de islem icin para cekerler diye fazladan yolladim Gözlerini yuvarlıyor
2008-04-24 (02:40)
Elif000
Bayan
Elif000
Almanya, Hamburg
Universität Hamburg
eLüüüüüüf demiş ki:

sorun surda Şaka yapıyor

Siz nasil yaptiniz?

selam arkadaslar.....
simdi ziraat bankasindan kendiniz gidip göndermeniz daha iyi olur.
cünkü onlar kasadan direk türkiyeye havale ediyorlar ve üc dakika icinde hesaba giriyor...

burdan ödeyeceginiz miktar toplam 46 euro....40 hesaba yatiyor-6 euro masraf....ösym nin hesabi euro hesap oldugu icin 40 TAM yatiyor. yani kesinti gibi bisey olmaz ve olamaz.....kanun geregi.
2008-04-24 (02:56)
Cnaa
Bay
Cnaa
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
Bende direk Ziraat Bankasindan yolladim ordanda bnden havale parasi aldilar Şok olmuş Baya mnykca bi durum.Ama insallah snde sorun cikmaz ama ya hersey olunda giderde hallederiZzzzz Gülüyor Elif sen nasil bir kagit yolladin pekii ??
2008-04-24 (15:13)
eLüüüüüüf
Bayan
eLüüüüüüf
Almanya, Frankfurt am Main
Johann Wolfgang Goethe-Universität, Frankfurt am Main
Sinav ücretini yatirdigimiza dair banka dekontunuda yollamamiz lazimdi formla birlikte Çok mutlu

Beleg, dass du es bezahlt hast, also Göz kırpıyor

Außerdem, schon cooL, dass wir uns dort dann sehen werden Çok mutlu Meistens kennt man ja die Leute aus dem Internet nicht so Çok mutluÇok mutlu
Yabancilik cekmeyiz Çok mutluÇok mutluÇok mutlu
2008-04-24 (16:10)
Elif000
Bayan
Elif000
Almanya, Hamburg
Universität Hamburg
Çok mutlu Çok mutlu Çok mutlu Göz kırpıyor
ÖNEMLI SORULAR 2008-04-25 (13:28)
kadir10
Bay
kadir10
Almanya, Bochum
Ruhr-Universität Bochum
Yüzü kızarıyor Gözlerini yuvarlıyor Gülüyor
selam arkadaslar bende almanya'da okuyorum ve ycs ye girmek istiyorum fakat bazilari diyor fachabi ile giremiyormussun ycsye suan HÖHERE HANDELSSCHULE ya gidiyorum ve kismetse fachabi den sonra praktikum da yapip ycs ye katilmak istiyorum...
1.Sorum: mümkünmü acaba Fachabi ile grmek?
2.Sorum: Not ortalamasi nasil olmasi gerekiyor?
3.Sorum: bu sinav her sene yapiliyor´mu?
4.Sorum: Basvuru icin neler gerekiyor
5.Sorum: Tr'de okuyupta buraya (almanya'Ya) dönme ihtimali varmi?(Yani Auslansstudium olarak gecerlilik kazaniyormu?) Ben seneye girmeyi düsünüyorum YCS Ye umarim basarili sonuclar aliriz. Praktikum gerekiyor daha cünki..!!!

Bu Sorulari yanitlarsaniz, cok rahatliicam yaa.. aklimda hep sorular var ama cevap bulamiyorum...

Simdiden tesekkürler arkadaslar ve herkese basarilar diliyorum...
2008-04-25 (14:05)
ayca20
Bayan
ayca20
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
kadir10 demiş ki:
Yüzü kızarıyor Gözlerini yuvarlıyor Gülüyor
selam arkadaslar bende almanya'da okuyorum ve ycs ye girmek istiyorum fakat bazilari diyor fachabi ile giremiyormussun ycsye suan HÖHERE HANDELSSCHULE ya gidiyorum ve kismetse fachabi den sonra praktikum da yapip ycs ye katilmak istiyorum...
1.Sorum: mümkünmü acaba Fachabi ile grmek?
2.Sorum: Not ortalamasi nasil olmasi gerekiyor?
3.Sorum: bu sinav her sene yapiliyor´mu?
4.Sorum: Basvuru icin neler gerekiyor
5.Sorum: Tr'de okuyupta buraya (almanya'Ya) dönme ihtimali varmi?(Yani Auslansstudium olarak gecerlilik kazaniyormu?) Ben seneye girmeyi düsünüyorum YCS Ye umarim basarili sonuclar aliriz. Praktikum gerekiyor daha cünki..!!!

Bu Sorulari yanitlarsaniz, cok rahatliicam yaa.. aklimda hep sorular var ama cevap bulamiyorum...

Simdiden tesekkürler arkadaslar ve herkese basarilar diliyorum...

Arkadasim öncelikle sen bu sorunu ycs ile ilgili konular adli basliktada sormussun ve bi arkadasimiz sorularini cevaplamis.
tekrar etmek gerekirse
1 fachabi yeterli evet + praktikum
2 not ortalamasi söyle yada böyle olmasi gerekiyor diye bisey yok not ortalamasi % 15 ini etkiler %85 genel basari testi yani sinavdaki basarin etkiler
3 bu sinav her sene yapiliyor
4 sinav icin gerekli belgeler:
1 - Ycs klavuzu ciktiginda ordaki basvuru belgesini doldurmak

2 - Anne veya babanızın yurt dışında çalışmış olduğu dönemi gösteren belge

3 - Ortaöğretim yıllarınızın onaylı transkriptleri( son 3 yilin karneleri yari dönemleri ile birlikte onayli fotokopileri)

4 - Sınav ücretini ödediğinizi gösteren banka dekontu

Trde okuyup buraya gelip calisabilirsin eger ordaki üni diplomani burda tanitabilirsen.Auslandstudium olarak gecmeis icin burda almanyada üniversiteye baslamis olman gerekir.ycs yi kazanip tr de okurken auslandstudium olarak gecmiyo.

Sana tavsiyem internetten ycs 2008 klavuzunu indir http://osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFA91171E62F0FF1534334B67836F053C0 burdan indirebilirsin.
2008-04-25 (18:32)
kadir10
Bay
kadir10
Almanya, Bochum
Ruhr-Universität Bochum
Gülümsüyor TESEKKÜR EDERIM... anladim simdi.
sizede basarilar diliyorum bu sene girecekler icin...

yani %15 diyosun bu demek oluyor ki, iyi ise daha cok yüzde aliyorsun degilmi? (anladigim kadariyla)

bu arada ben ingilizce ögretmenligi düsünüyorum peki ya siz? (ist izm veya ank.)

bilgiler icin tekrar tesekkür ederim arkadaslar...
2008-04-25 (20:40)
nazli87
Bayan
nazli87
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
ben ankara uni-psikoloji danismani ve rehberlik Soğukkanlı

Sayfa /10Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 56789 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol