Mesaj Panosu

Tıp fakülteleri kadavra ithal etmek istiyor
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Tıp fakülteleri kadavra ithal etmek istiyor 2008-02-03 (14:09)
kardansine
Bayan
kardansine
Türkiye, Mersin
Mersin Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Hamdi Çelik, Türkiye’de hukuki ve dini açıdan şartların uygun olmasına rağmen kadavra bağışının çok yetersiz olduğunu belirterek, tıp eğitiminin vazgeçilmez unsurlarından birisi olan anatomi eğitimi için kadavra temininde büyük sıkıntı çektiklerini söylemiş

“Anatomi bilgisinden yoksun tıp adamları bir köstebeğe benzerler ve belirsizlikler içerisinde karanlıkta çalışan elleriyle bir çok mezarlar kazarlar” sözüne dikkati çeken Çelik, ceset üzerindeki çalışmanın aynı zamanda tıp öğrencilerinin ölümü kavrayıp bu duruma saygı göstermeleri için bir deneyim olduğunu da bildirmiş

İnsan kadavralarının tıp biliminin gelişmesi için kullanılmasında dini ve etik açıdan hiç bir sakınca bulunmadığını vurgulayan Çelik, “İnsana olan saygıdan dolayı gerek kadavra üzerindeki çalışmalar esnasında gerekse sonrasında son derece özenli davranılıyor ve cenaze dini vecibelere uygun olarak defnediliyor” diye konuşmuş

Kadavra ihtiyacının halkın bağışlarıyla karşılandığı gelişmiş ülkelerde onlarca kişinin bedenlerini eğitim ve bilimsel amaçlı tıp fakültelerinin anatomi bölümlerine bağışladığını kaydeden Çelik, “Gelişmiş toplumların bilime olan inanç ve desteğinin önemli bir göstergesi olan bu bağışlar maalesef ülkemizde yok denecek seviyede” demiş

ŞİMDİ SİZE SORUYORUM ARKADAŞLAR SİZ BAĞIŞLARMIYDINIZ?
2008-03-06 (02:42)
halilizm
Bay
halilizm
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
Kesinlikle bağışlamamm Niyeti kötü
bakir vücuduma kimse iz bırakamazzz Gülüyor
2008-03-06 (09:28)
sünger bob
Bayan
sünger bob
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
normal insanlar bence asla bağışlamaz çünkü tıpta inceliycez diye paramparça ediliyor
Bu yüzden hastane morglarındaki sahipsiz cesetleri alıyorlar
Öğrenciler için büyük gereklilik ama insanın gönlü razı olmuyor
Ben şahsım adına kadavra olmak asla istemem
2008-03-06 (20:01)
sadneess
Bayan
sadneess
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
doktorlar kendi cesetlerini yada çocuklarının cesetlerini bağışlıyormu acaba çok merak ettim Mr. Green
ben öldükten sona kadavra olarak kullanın gibi Mr. Green
2008-03-06 (23:34)
venomscorpion
Bay
venomscorpion
Türkiye, Amasya
Amasya Üniversitesi
Hişşşt tıpçılar, ithal etmenize gerek yok Gülüyor Gülüyor burda yerli malı kadavra duruyor.
-> venomscorpion
kadavra 2008-03-15 (01:40)
sessiz adam
Bay
sessiz adam
Türkiye, Isparta
Süleyman Demirel Üniversitesi
bu klasik tartışma modern tıp eğitimi ile literatüre girmiş olup sonunda gerek siz olduğu görüşü yaygınlaşmıştır çünkü 150 yıldır öğrencilerin hep bir kadavra eksikliği muhabbeti vardır ama temel nosyonu almaları açısından gördükleri üzerinden 3-4 grup gecmiş kadavralarda yeterli olamaktadır çünkü asıl amaç anatomik olarak dokuları tanımaya ayaradan cok kadavra konusunda insan vücuduyla ilk tanısmanın sağlanmasıdır . kladavra daha cok bu işlevi görür . anatomi daha cok maketlerden ve bilgisayar simülasyonlarından ve klasik anatomi atlaslarından öğrenilir . yani özet olarak bir organ bağışı gibi bir olay değildir bu sahipsiz cesetler genel olarak yeterli gelmektedir ...
2008-03-19 (09:09)
Qeertuge
Bay
Qeertuge
Türkiye, Diyarbakır
Dicle Üniversitesi
bence de sahipsiz ölüler yeter.zaten cerrahi stajlarında yeterince açık vücut göreceğiz.ama korkunun ve iğretinin atlatılması için bizim fakültede de olmasını isterdim ama yokkk...
lk 2008-03-23 (16:17)
gokhantan
Bay
gokhantan
Türkiye, İstanbul
Marmara Üniversitesi
Hukuki Geçerlilik
Bu sorumluluk sınırlaması bölümü, bu sayfaya link veren TurkStudent sitesinin içeriğinin bir parçası olarak değerlendirilir. Buradaki metin içindeki ifadeler kısmi olarak geçersiz sayılması halinde, geri kalan bölümlerin geçerliliği bundan etkilenmez.
Ücretsiz Kayıt Ol