terzioglu
Almanya, Dortmund
Fachhochschule Dortmund
Merhaba arkadaslar,
ben turkiyeden almanyaya lisans egitimimi yapmak icin gelmis olan bir ogrenciyim. su an tez calismama basliyorum ve 2.5 ay surecek aksilik olmazsa.
Benim niyetimde ABD de yuksek lisans egitimi ve ondan oncede yeterli olmayan ingilizce egitimi var. Okudugum bolum Makina Mühendisligi, ve okumak istedigim yuksek lisans bolumude makina veya yonetim uzerine.
Bu konuda nasilbir yol izlemem lazim bana yardimci olabilirmisiniz.
- Su an almanyadayim ve almancam var, almanyayada ogrenci olarak geldim ve burada ogrenci vizem var
- ingilizcem orta seviye, pratigim cok az ve ilk olarak kurs yapmam lazim
bu durumlarda benim nasil bir basvuru yapmam gerekiyor. Vizeye basvururken orada benim universiteden de bir kabul almam gerekiyormu, yoksa once dil kursu icin ozel bir vizeye mi basvurmam lazim, daha sonra mi okula kayit olmam lazim.
cok yetersiz bilgim var, beni bu konuda aydinlatirsaniz sevinirim.
bu arada siz olsaniz benim izlemek istedigim yolu izlermiydiniz??? yani turkiyede lise, almanyada lisans, amerikada master. (daha sonra turkiyede kendi isimiz, kismetse)
tesekkur ederim
iyi calismalar
saber
ABD, New York
State University of New York
mrb.baya uzun bir yol izliceksin sanirim.
ama olayi sadece ABD le kapatsan yeterdi sana.
ABD de gelmek icin ogrenci vizesi olman lazim cunku burda ogrenci olucaksin.
vize almadan okula kabul olmus olman lazim.
yoksa ogrenci vizesi alman imkansiz yani.
burda ing.egitim veeren kurslara kaydol.daha sonra burda kendine yuksek lisans yapabilecegin okullara bakarsin.
baska sormak istedigim bisey varsa sorabilirsin.
kolay gelsin!!!
terzioglu
Almanya, Dortmund
Fachhochschule Dortmund
bilginiz icin tesekkur ederim.
simdi ben biraz temel bilgi aldim. genel vize yonl olsun oradaki hayat standartlari olsun. ama bazi sorularim var.
mesela ban ya makina muh. genel bir master programi dusunuyorum, yada MBA dusunuyorum.
bunun icinde en cok Pennsylvania eyaleti veya ona yakin eyaletlerde okumak istiyorum.
bu cevrelerdeki universiteler, universite dilkurslari, ve okul ve kurs ucretleri konusunda nasil bilgilere ulasabilirim. Mesela Phoenix Universitesinin sitesine girdim ama fiyatlara yonelik, bolum detaylarina yonelik cok bilgi bulamadim.
bu konuda bana tavsiye edebileceginiz bir kaynak varmi acaba.
birde ben danisman istemiyorum. direk kendim halledip herseyimi kendim halletmek istiyorum islemlerimi. bana bulunabileceginiz tavsiyeler varmi acaba ?
tesekkurler