Mesaj Panosu

Yurtdisindan yatay gecis
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Yurtdisindan yatay gecis 2008-02-11 (15:57)
Aaylin05
Bayan
Aaylin05
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
Slm,
suan Almanya'da ögretmenlik okuyorum ama bu sene yatay gecis icin TR deki ünilere basvurcam.Almanya SKTI beni !!!!!
Bu konuda bilgisi yada ayni düsünceleri olanlar buraya Gülümsüyor
2008-02-13 (16:22)
erendnepro
Bay
erendnepro
Ukrayna, Dnipropetrovsk
Dnipropetrovsk National University
evet bende ukraynada okuyorum ayni seyleri bende dusunuyorum ama nasil olcak bilmiorum
eger bu konu hakkinda bilgi edinirsen ve benide bilgilendirirsen sevinirimmmmmmm byy
2008-02-13 (17:32)
Aaylin05
Bayan
Aaylin05
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
bildigim tek sey okudugun uniden transkripti alip yeminli tercümana götürüp türkceye tercüme ettiriyorsun sonra her fakülteye ayri basvuru formu gönderiyorsun. basvuru tarihleride üniye göre degisiyo ama genel olarak temmuzun sonu son basvuru tarihi oluyor!
benim bildigim bukadar:)
2008-02-18 (16:52)
Nilgün38
Bayan
Nilgün38
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
Selam arkadaslar
bende Almanyada okuyorum ve bende burdaki okullara yatay gecis yapmak istiyorum.bu konuda bilgi edinebildiyseniz banada yardim edebilirseniz sevinirim.
cevap bekliyorum
yardim lutfen 2008-04-13 (14:50)
BOZO SELAHADDIN
Bay
BOZO SELAHADDIN
Türkiye, Şanlıurfa
Özel Murat Lisesi
arkadaslar su anda ukraynada okumaktayim mutercim tercumanlik fakultesindeyim Turkiyeye yatay gecis yapmak istiyorum bana bir yardimci olabilir misiniz? Bu konu da sizlerden yardim bekliyorum selamlar...
slm 2008-04-13 (23:15)
komando88
Bay
komando88
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
arkadaslar adi üzerinde yatay gecis yani kendi bölümünüzden baska bir bölüme gecemessiniz yani burda almanca okuyorsaniz orda da almanca okumak zorundasiniz eger baska bir bölüm istiyorsaniz ya ycs ye ya öss ye yada yös e girer bastan baslarsiiz. Ayrica yurtdisindan yatay gecis kontenjanlari her fakülteye göre deisiyor ama genelde üc bes kisiyi gecmez yani sans yok düsük birde notlarin iyi olmasi gerekiyor diplomat cocuklarina yurtsisindan yatay gecise daha öncelik taniyorlar hangi bölümde okuyorsanaiz türkiyede istediginiz o üniversitelerin okudugunuz bölümlerine basvurmaniz gerekiyor hepsine ayri ayri. Örnegin almanyada almanca ögretmenligi okuyorsunuz o zaman ankara hacettepe üniversitesi almanca ögretmenligi bölümüne basvurmaniz gerekiyor en iyisi fakültelerin genel sekreterliklerini arayarak direk bilgi almak hosca kalin
2008-04-15 (22:32)
Aaylin05
Bayan
Aaylin05
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
bir hftadir orayi ara burayi ara basim sisti!
sonuc: hic kimse dogru dürüst bilgi vermiyor daha dogrusu veremiyor!ilk aradigim yer ycs ye girmek zorundasin dedi, ikinci aradigim yer girmek zorunda degilsin senin tercihin dedi, ücüncü aradigim kiside ycs ye girmezsen ozaman yatay gecisle hic biyere yerlesemessin cünkü türkiyedekiler öyle seylerle ugrasmiyor dedi! Gözlerini yuvarlıyor
yani ycs sinavina girmek isi garantiye almak demektir !sonradan yurt disinda okudugunuz dersleri türkiyede denklestirmeye calisabilirsiniz! ben öyle denicem sonucta yurt disinda okudugunuz senelerin hice sayilmasi kadar anlamsiz bisi olamaz bence!
Ücretsiz Kayıt Ol