Mesaj Panosu

geçme notu ve sistemi kayıt aldırıcam
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
geçme notu ve sistemi kayıt aldırıcam 2008-02-15 (23:52)
gizemli rapcı
Bay
gizemli rapcı
Türkiye, Manisa
Celal Bayar Üniversitesi
slm ark lar bn akdeniz üni ye geçis yapıcam ama hakkında hiç bişi bilmiyorum yardım cı olursanız sevinirim geçme sistemi ve geçme puan ı kaç akdeniz de
2008-04-20 (01:41)
Supremonur
Bay
Supremonur
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
Dostum ben akd uniden geçen sene Kaçtım.
Not sistemi çok beterdir hele fen-edebiyat fakültesinde okuyorsan yandın
bölümler maksimun yılda 6-7mezun verirse iyidir.Bu arada akd uniden sınıf arkadaşım bu yüzden öss ile celal bayar uni aynı bölüme gitti.
Not sistemini açıklamak gerekirse ders alma olayları yarıyıla göre değişiyor ben mesela 2.sınıf ilk dönemi sonrası ortalamam düşük olması sebebiyle 2.sınıf 2.dönem derslerini alamadım.sizde benim bildiğim 50al geç ve bütler.
Burasını incelersek 50 ve üstü bağıl not ortalamasına alınıyor.50altı direk kalıyor.tabii harf notu devrede ama ortalama cc harf notuna ulaşman için 69-70-71 civarı notlara ulaşman gerekecek.
2008-04-22 (22:00)
kurty
Bay
kurty
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
Supremonur demiş ki:
Dostum ben akd uniden geçen sene Kaçtım.
Not sistemi çok beterdir hele fen-edebiyat fakültesinde okuyorsan yandın
bölümler maksimun yılda 6-7mezun verirse iyidir.Bu arada akd uniden sınıf arkadaşım bu yüzden öss ile celal bayar uni aynı bölüme gitti.
Not sistemini açıklamak gerekirse ders alma olayları yarıyıla göre değişiyor ben mesela 2.sınıf ilk dönemi sonrası ortalamam düşük olması sebebiyle 2.sınıf 2.dönem derslerini alamadım.sizde benim bildiğim 50al geç ve bütler.
Burasını incelersek 50 ve üstü bağıl not ortalamasına alınıyor.50altı direk kalıyor.tabii harf notu devrede ama ortalama cc harf notuna ulaşman için 69-70-71 civarı notlara ulaşman gerekecek.

hocam herkesin sistem berbat dediği bumuydu. iimiş o zaman bişi yokmuş. ben ankara üniversitesi matematiği bıraktım bu sene öss ye hazırlanıyorum. akdeniz tıp istedeğimden araştırdım falan da korkmuştum. ank . ünide de gecme notu 70. 240 kişi sınava giriyor 7-8 kişi direk geciyor. biz buna normal dedik de Gülümsüyor... ve de yeni kurala göre bütün ünilerde ilk dönem ort 1,8 in altındaysa 2. dönem derslerini alamıyorsun.
dışı seni içi beni yakar :P 2008-05-04 (21:36)
wadet
Bay
wadet
Türkiye, Antalya
Akdeniz Üniversitesi
dostum sistem bu muymuş dicek bi sistem değil. 50 nin altı hiçbir şekilde geçemiyor. ortalamaya 40-100 arasındaki notlar giriyor. ve genelde de cc ye karşılık gelen not 75 leri buluyor. hele ki aman bu ders kolay nasılsa geçerim dersen yandın. çünkü bir dersten 95 alıp da kalma ihtimalin bile var Çok mutlu artı daha önce aldığın ve başarısız olduğun ders transkriptinden çıkarılmaz. yani 5 kresilik bir dersi aldın ve 4. seferde verdin. tüm notlar transkriptinde görülür ve düşük notlar ortalamanı aşağı çeker. örnein akd. üniv. e kayıt oldun. bir dönemde 30 kredi alabilirsin. ve diyelim ki ortalaman 1. in altında. okula 2. dönem devam edemiyorsun. güzel bi ara veriyorsun. sonra seneye tekrar biinci dönemi okuyorsun. ve 1,8 altındaki ortalamanı yukarı çekmen gerek. düz hesap yaparsak. 1,5 olsa ortalaman 2. sefer okumanda en az 2,3 yapman lazım. ve artık ortalamanı 1,8 altına düşürmemen lazım. daha çok iligilenirsen gerekli bilgiler üniversitenin internet sitesinde mevcut okuyabilirsin.
Ücretsiz Kayıt Ol